Met trots kondigen we aan dat Curio aan Axians de Europese aanbesteding voor de IT-infrastructuur en werkplekbeheer heeft toegekend. Op donderdag 13 juni ondertekenden Marc van Campenhout en Johan Korpershoek het contract op het hoofdkantoor in Etten-Leur. Curio is dé beroepsopleider van West-Brabant. De organisatie verzorgt vmbo- en mbo-onderwijs voor ongeveer 23.000 leerlingen en studenten.

De opdracht

De beroepsopleider heeft ambitieuze doelstellingen om hun IT-infrastructuur en werkplekbeheer te transformeren. De wens van Curio is om een toekomstbestendig, flexibel en veilig IT-landschap te creëren dat de groeiende behoeften van leerlingen, studenten en medewerkers ondersteunt.

‘We zijn verheugd en trots om Curio te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Deze samenwerking stelt ons in staat om met onze expertise en innovatieve oplossingen bij te dragen aan een toekomstbestendige IT-omgeving, zowel voor de leerlingen, studenten als medewerkers. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking waarin we de digitale ambities van Curio gaan waarmaken.’

Korpershoek Johan

Directeur bij Axians

De oplossing

Op basis van het gedetailleerde bestek heeft Axians een inschrijving gedaan en zijn wij als de best passende oplossing naar voren gekomen. Onze oplossing bevat verschillende bouwstenen, waaronder Microsoft Azure, Microsoft 365 en IT-managementdiensten zoals de werkplekken, inclusief beheer van de omgeving.

De eerste bouwsteen, Microsoft Azure, biedt Curio een veilige, flexibele en schaalbare cloudomgeving met continue toegang tot de nieuwste technologieën en financiële voorspelbaarheid. De tweede bouwsteen is Microsoft 365, deze biedt Curio moderne werkplekoplossingen die de samenwerking en productiviteit bevorderen, ongeacht de locatie of het tijdstip van de gebruikers.
Deze twee bouwstenen worden continu gemonitord vanuit het hypermoderne Network Operations Center (NOC) van Axians, hierdoor realiseren we optimale prestaties en veiligheid. De op maat gemaakte oplossing sluit hierdoor perfect aan bij de digitale ambities van Curio. Door voor Axians te kiezen, investeert Curio in een toekomstbestendige, veilige en efficiënte IT-omgeving. Daarnaast kan innovatie eenvoudig worden toegepast, zoals het integreren van nieuwe cybersecurity-maatregelen om de IT-infrastructuur te beschermen.

Axians beschikt over de hoogste certificeringen van onze toonaangevende partners zoals Aruba, Cisco, Fortinet en Microsoft, wat onze expertise in cloud-, beveiligings- en netwerkoplossingen benadrukt. Daarom zorgen onze innovatieve oplossingen en klantgerichte aanpak ervoor dat Curio kan blijven profiteren van de nieuwste technologieën, terwijl flexibiliteit en ‘the human touch’ centraal blijven staan.

De samenwerking

De gunning betreft een meerjarige overeenkomst, met een totale looptijd van 15 jaar inclusief de verlengopties. Dit markeert het begin van een strategische samenwerking tussen Axians en Curio waarin we de digitale wensen van de beroepsopleider waar gaan maken. We kijken ernaar uit om een significante bijdrage te leveren aan de digitale ambities van Curio.

‘De gunning bevestigt het vertrouwen dat Curio in ons stelt om hun IT-infrastructuur en werkplekbeheer naar een hoger niveau te tillen. We zijn vastbesloten om met onze technologieën en diensten een veilige, flexibele en efficiënte omgeving te creëren die aansluit bij de digitale wensen van Curio. Samen gaan we een innovatieve toekomst tegemoet.’

Smid Margaux

Client Manager bij Axians