Het centrale BI platform binnen een organisatie

Neem afscheid van een versnipperd landschap met verschillende tools voor Dashboarding, Analyse en Rapportage. Één centraal, web-based portaal voor het creëren, distribueren en beheren van alle managementinformatie.

Je ontsluit steeds meer informatie naar een steeds grotere groep gebruikers in of zelfs buiten de organisatie. Wie heeft toegang tot welke informatie? Het SAP Business Intelligence Platform geeft je volledige controle over de autorisatie van managementinformatie. Bovendien heb je eenvoudig inzicht in wie wanneer welke informatie raadpleegde.

Binnen het Business Intelligence Platform zijn de volgende tools beschikbaar:

  • Information Design Tool voor universes;
  • Lumira  Designer voor dashboarding;
  • Web Intelligence voor flexibele, ad-hoc rapportage;
  • Live Office en Analysis voor Office voor integratie van jouw managementinformatie in Microsoft Office.
  • Crystal Reports voor pixel perfect rapportage;

Lees hier de ervaringen met SAP BusinessObjects van een aantal van onze klanten.

Data Analytics Onderwijs

Universiteit Utrecht verkent met BI proeftuin alle mogelijkheden van SAP BusinessObjects

Binnen de Universiteit Utrecht werden lang niet alle mogelijkheden van SAP BusinessObjects benut. Via een BI proeftuin kon iedereen laagdrempelig en snel alle mogelijkheden verkennen.
Lees meer
Data Analytics Onderwijs

Da Vinci College heeft met SAP BusinessObjects gemakkelijk en snel inzicht tot op detailniveau

"Met SAP BO komen we tot vele nieuwe inzichten. Vaak wordt gedacht dat er op een bepaald vlak iets verkeerd gaat, terwijl dat in werkelijkheid om heel wat anders blijkt te gaan."
Lees meer
Data Analytics Centrale & lokale overheid

Het UWV gebruikt SAP BusinessObjects voor de informatievoorziening

UWV gebruikt SAP BusinessObjects voor de informatievoorziening. De UWV omgeving is groot en complex, de korte lijnen met en snelle reactie van Axians worden dan ook als zeer prettig ervaren.
Lees meer
Data Analytics Ziekenhuizen

Optimale planning en benutting van ruimtes in het Ommelander Ziekenhuis Groningen

Het in SAP BusinessObjects gemaakte Capaciteit Dasboard ondersteunt bij OZG het operationele planningsproces, geeft in één oogopslag inzicht en leidt tot aantoonbare verbetering van productie.
Lees meer

Hybride model

Veel organisaties hebben over een lange periode geïnvesteerd in het SAP Business Objects platform met als resultaat vaak tal van universes en Web Intelligence dan wel Crystal reports rapportages.  Door de toegenomen hoeveelheid data, de intrede van self service BI en de nieuwe  mogelijkheden van hedendaagse analytische tools  voldoet deze strategie  vaak niet meer aan alle eisen die binnen een organisatie worden gesteld aan het business intelligence platform.

Om  een uitbreiding van het SAP Business Objects platform te vergemakkelijken,  dan wel om de overstap te maken naar een volledig nieuw analytisch platform, is er binnen SAP het hybride model ontwikkeld.  In deze hybride opzet wordt er gebruik gemaakt van zowel SAP Business Objects, om de bestaande rapportages te blijven gebruiken, als  van SAP Analytics Cloud om daarmee te voldoen aan alle nieuwe eisen die aan het business intelligence platform worden gesteld.

Naast het  kunnen gebruiken van alle nieuwe functionaliteiten die SAP Analytics Cloud te bieden heeft, biedt deze hybride oplossing nog een ander groot voordeel.

De investeringen die men men jarenlang heeft gedaan in het SAP Business Objects platform kan men hergebruiken in SAP Analytics Cloud. Hierbij zijn de volgende mogelijkheden beschikbaar:

  • Via een zogenoemde live of import verbinding, een keuze tussen data on-premise houden dan wel importeren naar de cloud, kan er gebruik worden gemaakt van de bestaande universes binnen SAP Business Objects.
  • Het is tevens mogelijk om met een live connectie gebruik te maken van bestaande Web Intelligence rapportages inclusief de daarin aangemaakte variabelen.
  • Ook bestaande Crystal Reports kunnen via een OData connectie gebruikt worden in SAP Analytics Cloud

Voor alle drie de opties geldt dat er minder tijd nodig is voor het opzetten van een data model in SAP Analytics Cloud waardoor men sneller gebruik kan gaan maken van alle mogelijkheden die SAP Analytics Cloud te bieden heeft. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om met data uit SAP Business Objects predictive scenario’s uit te voeren in SAP Analytics Cloud of kan men data uit SAP Business Objects combineren met planning  data.

De SAP Analytics Catalog, onderdeel van SAP Analytics Cloud, zorgt ervoor dat alle content vanuit zowel SAP Business Objects als SAP Analytics cloud beschikbaar is in een centrale portal  zodat de eindgebruiker niet hoeft te zoeken naar business intelligence content op meerdere plekken.

 

Vernieuwingen BusinessObjects 4.3 sp2

Bekijk hier een overzicht van de vernieuwingen in SAP BusinessObjects 4.3 service pack 2.

Aanvullende diensten rondom SAP BusinessObjects

Trainingen

Axians Academy is dé BI-trainingen specialist en biedt een scala aan officiële trainingen, trainingstrajecten en workshops rond de software van SAP. Een goede training, die aansluit bij jouw kennisbehoefte, helpt je de voordelen van het product te zien en inspireert je tot het optimale gebruik hiervan.

De trainingen kunnen zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden en zijn zowel klassikaal op locatie dan wel virtueel te volgen.

GA NAAR AXIANS ACADEMY

BI Servicedesk

Heb je  SAP BusinessObjects licenties aangeschaft via Axians? Dan heb je sowieso recht op standaard support. Naast het beantwoorden van vragen of het oplossen van incidenten, worden vanuit de BI Servicedesk diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo houden zij alle ontwikkelingen van SAP BusinessObjects voor je bij en testen zij nieuw opgeleverde patches en updates. Naast standaard support kun je kiezen voor maatwerk support via een Service Level Agreement (SLA).

MEER WETEN

SAP Updates

Blijf op de Hoogte van de Laatste Upgrades en Veranderingen

In het voortdurend veranderende landschap van bedrijfstechnologie is het van het grootste belang om voorop te blijven lopen. SAP, als wereldwijde leider in bedrijfssoftware, verbetert voortdurend haar oplossingen om te voldoen aan de dynamische behoeften van moderne bedrijven. Onze SAP Updates zijn jouw toegangspoort tot de meest actuele inzichten in de nieuwste upgrades en veranderingen binnen het SAP-ecosysteem.

Of je nu bestaande processen wilt optimaliseren, nieuwe mogelijkheden wilt verkennen of gewoon op de hoogte wilt blijven van de wereld van SAP, onze updatespagina is uw kompas in deze transformerende reis.

Inspiratie

Onze experts delen graag hun visie, informatie en het laatste nieuws op het gebied van SAP BusinessObjects met jou.

Download hier de SAP Solution Brief over SAP BusinessObjects

In dit document lees je alles over de mogelijkheden en voordelen van SAP BusinessObjects

Meer informatie?

Wil je meer weten over SAP BusinessObjects en wat de toegevoegde waarde hiervan binnen jouw organisatie kan zijn? Een afspraak maken of een demonstratie aanvragen?

Neem dan contact met ons via info.bi.nl@axians.com of telefoonnummer 088 – 597 55 00. Of vul het formulier in, zodat we contact met jou kunnen opnemen. We helpen je graag!