Onderbouw elke beslissing met een nieuw niveau van intelligentie

Zakelijk succes vereist strategische, operationele en tactische besluitvorming. Maar eerst moeten gebruikers toegang krijgen tot analyses, compleet met business intelligence, voorspellingen en planning om zelfverzekerd beslissingen te maken. Met SAP Analytics Cloud kan elke gebruiker die intelligente beslissingen neemt gebruikmaken van het real-time, contextuele inzicht dat  nodig is om resultaten te verbeteren.

Simpel gezegd: analytics die bestaat om informatie te verstrekken om zakelijke beslissingen te ondersteunen. SAP Analytics Cloud biedt inzichten in de opgebouwde geschiedenis, de huidige situatie en toekomstgerichte trends aan alle besluitvormers. De oplossing combineert het SAP business intelligence (BI) systeem – een van de krachtigste die vandaag beschikbaar is – met enterprise planning. Het mooiste van alles is dat je de kracht van kunstmatige intelligentie, machine learning technologie en voorspellende analyses erbij krijgt.

SAP Analytics Cloud transformeert de manier waarop beslissingen worden genomen voor duizenden SAP klanten in meer dan 75 landen. Door je bij hen aan te sluiten en ook SAP Analytics Cloud te gebruiken, kun je iedereen in je organisatie de inzichten geven die ze nodig hebben om betere beslissingen te nemen en met vertrouwen te handelen.

 • Toegang tot alle analytics met één gebruikerservaring –  via het SAP Cloud Analytics platform;
 • Neem sneller goed onderbouwde beslissingen met AI-gestuurde inzichten;
 • Laat gebruikers werken met machine intelligence, waarmee ze direct antwoorden krijgen in conversatievorm;
 • Combineer een snelle, cloudgebaseerde innovatie met betrouwbare, on-premise mogelijkheden, zonder in te boeten op bestaande investeringen.

SAP Analytics Cloud wordt door ons gebruikt om de compliancy van onze infrastuctuur in kaart te brengen. Met de BI functionaliteit zien we op welke parameters we bij moeten sturen, voor mij als IT Manager een onmisbare tool!”

Jeroen Kemps

Hoofd ICT Axians Nederland

De belangrijkste mogelijkheden

Business Intelligence

Doe in real time inzichten op en verken jouw data met Self Service data discovery. Lever accurate, consistente data met ingebouwde connectiviteit en tools voor data  governance en modelling.

Planning

Voer planningen uit voor de hele organisatie, op één simpel planningsplatform voor iedereen. Profiteer van geavanceerde data actions en value driver trees functionaliteiten, ingebouwde samenwerkingstools en geïntegreerde oplossingen  met het business intelligence deel van SAC voor betere datagedreven beslissingen.

 

 

Predictive analytics

Gebruik in-memory technologie van SAP HANA en gestuurde machine learning om relevante, voorspellende inzichten te ontdekken en toekomstige resultaten te beoordelen, live en direct. Voorbeelden hiervan zijn:

 • In de zorg kunnen voorspellende analyses leiden tot optimalisatie van processen, bezettingsgraad en personeelsplanning. Ook kan de kans op ontwikkeling van bepaalde ziektebeelden en het aantal opnames in een bepaalde periode worden voorspeld.
 • In de retail kan het worden gebruikt om het aantal klanten op een bepaald moment en om de vraag van deze klanten te voorspellen.
 • In de industrie kan dankzij nauwkeurige voorspellingen het onderhoud van machines optimaal georganiseerd worden.
 • Een onderwijsinstelling kan voorspellende analyses gebruiken om te voorzien welke studenten voortijdig dreigen af te haken. Daar vervolgens efficiënter op sturen kan veel opleveren, daar onderwijsinstellingen onder andere worden gefinancierd op basis van het aantal afgestudeerden.

 

Aanvullende diensten rondom SAP Analytics Cloud

Trainingen

Axians Academy is dé BI-trainingen specialist en biedt een scala aan officiële trainingen, trainingstrajecten en workshops rond de software van SAP. Een goede training, die aansluit bij jouw kennisbehoefte, helpt je de voordelen van het product te zien en inspireert je tot het optimale gebruik hiervan.

De trainingen kunnen zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden en zijn zowel klassikaal op locatie dan wel virtueel te volgen.

GA NAAR AXIANS ACADEMY

BI Servicedesk

Heeft u SAP Analytics Cloud licenties aangeschaft via Axians? Dan heeft u sowieso recht op standaard support. Naast het beantwoorden van vragen of het oplossen van incidenten, worden vanuit de BI Servicedesk diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo houden zij alle ontwikkelingen van SAP Analytics Cloud voor u bij en testen zij nieuw opgeleverde patches en updates. Naast standaard support kunt u kiezen voor maatwerk support via een Service Level Agreement (SLA).

MEER WETEN

SAP Analytics Catalog

SAP Analytics Catalog is onderdeel van SAP Analytics Cloud en is standaard voor elke gebruiker beschikbaar zonder extra kosten. Het grote voordeel van SAP Analytics Catalog is dat alle business intelligence producten, die vaak op verschillende plekken  in een organisatie zijn opgeslagen, samengebracht kunnen worden op een plek. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om producten die zijn gemaakt in SAP Analytics Cloud, waarmee uiteraard een goede integratie beschikbaar is,  of van andere suppliers zoals Qlik of SAP BusinessObjects.

De gedachtegang achter SAP Analytics Catalog is, dat een eindgebruiker alle beschikbare informatie binnen een organisatie kan zien en alleen indien nodig toegang hoeft te vragen tot een bepaald business intelligence product. Dit is tegenstelling tot  de meer klassieke opzet waarbij de gebruiker te zien krijgt  wat binnen zijn rechten valt en bij het centrale business intelligence team zal moeten navragen of er ook andere informatie wordt ontsloten hier voor hem/haar belangrijk is.

SAP Analytics Catalog werkt op basis van zogenoemde “kaartjes” waarbij elk kaartje betrekking kan hebben op 1 of meer business intelligence producten.  De belangrijkste functionaliteiten hierbij zijn:

 • Per kaartje wordt via URL’s doorgeklikt naar het desbetreffende product. mits men daar natuurlijk toegang voor heeft. Betreft het een SAC product en heeft men geen toegang dan kan men zeer gemakkelijk de gebruiker om toegang vragen.
 • Aan elk kaartje kan metadata worden toegevoegd. Naast een titel, screenshots en omschrijving kunnen ook zoek “tags” worden toegevoegd. Als de eindgebruiker hierop zoekt zal het desbetreffende kaartje getoond worden.
 • De beheerder van SAP Analytics Cloud kan zelf filters aanmaken die gebruikt kunnen worden per kaartje. Hierdoor kan bijvoorbeeld snel gezocht worden op alle producten die beschikbaar zijn voor een bepaalde afdeling.
 • Het monitoren van de adoption rate van een business intelligence product wordt een stuk makkelijker aangezien per kaartje weergegeven wordt hoe vaak deze is bekeken.

Succesvolle implementatie SAC bij Medisch Meander Centrum

Bij Meander Medisch Centrum staat de patiënt centraal. Binnen het ziekenhuis wordt gewerkt met Tafels Kwaliteit. Dit is een team van zorgprofessionals dat gericht is op het verbeteren van de zorg rondom één specifieke aandoening, zoals bijvoorbeeld prostaatkanker of staar (oogziekte). De insteek is dat het team periodiek bijeen komt om naar de data en resultaten te kijken, daarover in gesprek te gaan en te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. De dashboards die in nauwe samenwerking met Axians in SAP Analytics Cloud zijn ontwikkeld helpen deze medische teams. Lees er hier alles over.

Download hier de SAP Solution Brief over SAP Analytics Cloud

In dit document lees je alles over de mogelijkheden en voordelen van SAP Analytics Cloud

Meer informatie?

Wil je meer weten over SAP Analytics Cloud en wat de toegevoegde waarde hiervan binnen jouw organisatie kan zijn? Een afspraak maken of een demonstratie aanvragen?

Neem dan contact met ons via info.bi.nl@axians.com of telefoonnummer 088 – 597 55 00. We helpen je graag!