Cybercriminelen worden steeds innovatiever en dreigingen evolueren. Dagelijks worden nieuwe bedrijven getroffen. Gaat dit veranderen? Nee, helaas. Dus hoe voorkom je dat jouw bedrijfs- en klantendata wordt gestolen of je website onbereikbaar is, en daarmee grote (imago)schade en omzetverlies riskeert? Hoe breng je de beveiligingsincidenten die hieraan ten grondslag liggen aan het licht? Kortom, hoe vermijd je dat jouw organisatie straks voorbij komt in het nieuws als slachtoffer van een cyberaanval?

De Cyber Squad bestaat uit experts voor én achter de schermen die ervoor zorgen dat jouw IT-infrastructuur veilig is, en blijft. We kijken verder dan alleen preventieve maatregelen. Dit begint al een stap eerder, bij het identificeren van de systemen en risico’s. We geloven ook in de noodzaak van detecteren en reageren.  Zicht houden op je netwerk, op kwetsbaarheden, op gaten in de verdediging én vervolgens actief de situatie blijven monitoren.  Samen bouwen we aan een sterke security-architectuur. Samen creëren we rust, zekerheid en vertrouwen.

Cyber Squad. Always be prepared.

Bewaker schudt hand met Cyber Squad expert

CuraMare brengt cyberbeveiliging naar hoger niveau dankzij inzicht

De toenemende druk op de zorg van vandaag vraagt om verregaande digitalisering voor een goede, kwalitatieve en menselijke zorg van morgen. ​Maar tegelijkertijd betekent de digitalisering ook een grotere gevoeligheid voor cybercrime en datalekken. Hoe creëer je als zorgaanbieder toch een veilige IT-infrastructuur? Bij CuraMare staat cyber security al jaren hoog op de agenda. Hoe ze dit doen vertellen ze in deze referentiecase.

Circle of Visibility

Drie zien meer dan één

Hoe krijg je zicht op wat er zich binnen jouw IT-infrastructuur afspeelt? De combinatie aan oplossingen die je het gevraagde inzicht kan geven, wordt al sinds 2015 gepromoot door Gartner. Het gaat hier over de Security Incident en Event Manager (SIEM), endpoint security (EDR) en netwerk security (NDR). Het zijn drie oplossingen die ieder hun eigen kracht hebben en zet je ze samen in, dan versterken ze elkaar. Je bouwt hiermee een ‘circle of visibility’ rondom je IT-infrastructuur.

Bereid jouw organisatie voor op de NIS 2

Cyber Vodcast NIS 2

Met de komst van NIS 2 worden hogere cyber security-eisen geïntroduceerd en bovendien gelden deze voor een breed scala aan bedrijven. Maar wat houdt de NIS 2 precies in? Hoe kan je jouw organisatie hiervoor klaarstomen? En wat kan je nu al doen ter voorbereiding? In de Axians Cyber Vodcast behandelen we alles wat je moet weten over de NIS 2 richtlijn en geeft Ad Schaafsma, Security Consultant bij Axians, tips voor een goede naleving ervan.

Bekijk Cyber Vodcast NIS 2

Security Maturity & Roadmap

Om te bepalen in welke mate je al voldoet aan de NIS 2, is het essentieel om eerst te inventariseren hoe volwassen je security-niveau nu is. Dit kan aan de hand van bijvoorbeeld een Security Maturity Review. In een roadmap leg je vervolgens vast hoe je de gap wil overbruggen tussen het huidige en gewenste security-niveau.

Lees meer

Blog | In vijf stappen naar een secure organisatie

Een secure organisatie heeft grip op de veiligheid van het applicatielandschap, de infrastructuur én de data. Maar hoe creëer je cyberweerbaarheid? Welke stappen moet je daarvoor zetten? In deze blog lees je hoe je voor jouw organisatie een sterke security-architectuur kan opbouwen aan de hand van het NIST Cyber Security Framework. Dit framework is gebaseerd op bestaande normen, richtlijnen en practices voor organisaties om cyberrisico’s te beheren en verminderen.

Lees blog

Blog | Een update over de NIS 2: wat komt er op ons af?

Krijgt jouw organisatie te maken met de NIS 2? Hoe toon je actief compliance aan en wat zijn sancties wanneer je niet voldoet aan de cyber security-richtlijn? Dit is een update over de NIS 2, inclusief tips voor een goede naleving ervan!

Lees blog NIS 2
Cyber Security collega foto ten behoeve van homepage footer

Samen op weg naar een sterke security-architectuur?

Van het identificeren waar de risico’s liggen tot aan het monitoren van het verkeer in je IT-infrastructuur. Elke stap die je neemt, brengt je dichterbij het creëren van een veilige organisatie. Maar welke security-oplossingen passen bij jouw organisatie?  Neem vrijblijvend contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.