De eerste functie van het NIST-framework die wij toepassen is identify:  grip krijgen op welke risico’s er zijn. Systemen, mensen, data en processen zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen en datalekken. De eerste stap in het voorkomen daarvan is begrijpen wat je hebt en wat de risico’s zijn. Welke software en welke fysieke componenten ondersteunen welke processen? Hoe schatten we de waarde van die processen in en wat zijn de specifieke risico’s? Deze analyse zorgt dat je prioriteiten kunt stellen en weet waar je moet beginnen. Dat geeft je de focus om te bouwen aan een solide securitystrategie.

Want als data, door nalatigheid of kwade opzet, buiten je organisatie raken kan dat ernstige gevolgen hebben voor je bedrijfsvoering. Overtredingen van de AVG of geheimhoudingsovereenkomsten met partners, klanten en leveranciers kunnen het gevolg zijn, met de boetes die daarbij horen.

Ook je intellectueel eigendom, resultaat van vele jaren hard werk en research, kan op straat komen te liggen. Bij een ransomware-aanval kan zelfs je hele operatie tot stilstand komen.

Data wordt op veel verschillende plaatsen bewaard. Dat kan op zich al een dreiging zijn. Want weet je nog waar welke data opgeslagen staan? En weet je zeker dat ze daar veilig zijn? Cloud-applicaties, lokale fileshares, SharePoint en Teams, persoonlijke cloudopslag en de lokale opslag van laptops en smartphones staan vol met jouw bedrijfskritische data. In de identify-stap breng je al je data in kaart en bekijken we wat er moet gebeuren om je applicatielandschap, je infrastructuur en je data veilig te houden.

Onze Cyber Security Identify oplossingen

Veel meer dan technologie

Bij Axians kijken we bij het identificeren van risico’s niet alleen maar naar technische aspecten. We kijken naar je hele organisatie. Want natuurlijk moet je technisch goed beveiligd zijn, maar verantwoordelijk gedrag en goede, en vooral snelle, processen zijn essentieel voor cyber security. Daarom evalueren we ook je beheer-, response- en recoveryprocessen en de awareness van je medewerkers en bieden we ook training, ondersteuning en advies.

Blog | Heb jij nog grip op jouw huidige security-risico’s?

De voorjaarskriebels, de voorjaarsschoonmaak, zodra de zon tevoorschijn komt krijgen we massaal zin om op pad te gaan en worden de ‘vergeten’ plekken in huis weer opgepoetst tot ze glimmen. We willen graag fris aan het nieuwe jaar beginnen. Gelijk een mooi moment om ook je securitystrategie van de plank te halen en af te stoffen. Bevinden de risico’s zich nog op dezelfde plek in de infrastructuur? Welke assets en data moet ik beschermen? Heb je nog zicht op de mogelijke kwetsbaarheden in de, wellicht nieuwe, aanwezige systemen en applicaties?

Verder lezen
Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Cyber Security voor jouw organisatie? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht via onderstaand contactformulier.