Bij veel organisaties komt de netwerkinfrastructuur onder druk te staan, door de steeds snellere vaart van de digitale transformatie. Het netwerk moet voor deze transitie transparant en future ready zijn en de transitie niet belemmeren, zoals nu vaak nog het geval is.

Het is tijd om je netwerk en de behoefte van de organisatie goed op elkaar af te stemmen en stappen voorwaarts te maken. Het netwerk en het netwerkbeheer zijn immers de kern van je organisatie.

Het netwerk is de kern van jouw organisatie

Dit moet naadloos samen gaan met de sound van jouw organisatie. Jouw netwerk op basis van de nieuwste software. Altijd in de maat, altijd up-to-date. Voer de regie over jouw organisatie met Network as a Service. Dit is jouw podium, dit is jouw sound!

De afhankelijkheid van het netwerkbeheer groeit

Performance
Steeds meer organisaties zijn de laatste jaren afhankelijk geworden van het netwerk. Als er verstoringen zijn, of als het netwerk traag of niet beschikbaar is dan ontstaan er problemen, die steeds vaker direct leiden tot omzetverlies en verslechterde klantrelaties.

Klachten over de performance zijn lastig te achterhalen, hier onder een opsomming van de vier veel  gehoorde problemen:

  • De hardware kan de veroorzaker zijn, eventueel door een verkeerde configuratie.
  • Het gevolg van groei en uitbreiding van de infrastructuur.
  • Het kan in een ander IT-domein van de organisatie liggen.
  • Je hebt geen real-time visibility binnen het netwerk waardoor je niet direct actie kunt ondernemen.

 

 

 

Security
Niet alleen de performance van je netwerk is belangrijk, ook de beveiliging speelt een steeds belangrijkere rol. Vanwege de digitale transformatie komen onderwerpen zoals cloud, datacenter en centraal management steeds dichterbij. Met alleen een firewall kom je er tegenwoordig niet meer, de hackers worden steeds slimmer waardoor organisaties verplicht worden om de beveiliging volledig door de organisatie heen te trekken. Hoe moet de beveiliging dan wel goed geïntegreerd worden? Dat is een vraagstuk die niet eenvoudig te beantwoorden is, het vergt specialism..

Wat levert NaaS jouw organisatie op?

Next-generation netwerk

Je beschikt over een toekomstbestendig, op software gebaseerd, netwerk met alle mogelijkheden die daarbij komen kijken.

Garantie op een doorlopende lifecycle

Je beschikt over een netwerk dat ook morgen je ambities faciliteert. Jouw netwerk is altijd up-to-date met de laatste functionaliteiten, betrouwbare hardware en actuele netwerkbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers ook in de toekomst beschikken over een snel, betrouwbaar en innovatief netwerk.

Pay-per-use

Met Axians NaaS betaal je naar gebruik.  Door middel van een vast bedrag per apparaat-profiel voor het beheer, de hardware, licenties en ons advies voor innovaties. Dit biedt jou duidelijkheid, flexibiliteit én voorspelbaarheid in kosten, omdat je precies weet waarvoor je betaalt.

Het beheer van het netwerk is specialistenwerk

Binnen organisaties wordt het netwerk vaak nog als een redelijk eenvoudig geheel van routers, switches en access points gezien, maar niets is minder waar.  De complexiteit is met alle veranderingen en ontwikkelingen van de laatste jaren juist gigantisch toegenomen.

Het is niet zichtbaar, maar aan de achterkant moet er een hoop geregeld worden als je bijvoorbeeld medewerkers vanaf iedere locatie en met ieder device op het netwerk wilt laten inloggen. Het effectief beheren en 24/7 monitoren van het netwerk vereist dus specialistische kennis.

Door diverse gerenommeerde onderzoeksbureaus is geconstateerd dat een gemiddelde IT-beheerder ongeveer 70% van zijn tijd bezig is met troubleshooten vanwege de complexiteit van het netwerk. Hierdoor is er weinig tijd om als organisatie te innoveren richting de digitale transformatie.

 

 

De inrichting van het netwerk is het fundament
De inrichting van het netwerk is de fundering van de totale infrastructuur. Wanneer de basis — lees het netwerk — niet goed is ingericht of door reactief beheer niet meer actueel is, dan heeft dat gevolgen voor de rest van je IT-oplossingen.

Is het fundament wel stevig? Dan is het eenvoudiger om de infrastructuur — van applicaties tot security — op te bouwen.

Netwerkcomplexiteit

We nemen de netwerkvraagstukken over.

Met Network as a Service nemen we jouw netwerkvraagstukken over en zorgen we ervoor dat je netwerk mee blijft groeien met de ambities van jouw organisatie.

Om een team van specialisten zorgen wij ervoor dat jij je kunt focussen op de innovatie van je organisatie.

Kies voor innovatie met NaaS

Wil je weten wat de mogelijkheden en voordelen zijn voor jouw organisatie?  Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen de mogelijkheden voor je organisatie.