Het netwerk van je organisatie is complex. Het strekt zich vaak uit over meerdere, soms enorme, locaties en misschien ook meerdere landen en tijdzones. Om binnen een onderwijsinstelling met tientallen scholen of een internationaal logistiek bedrijf snel nieuwe diensten en functies uit te kunnen rollen heb je meestal veel mankracht en coördinatie nodig.

Met cloud-based networking maak je het beheren van je netwerkinfrastructuur eenvoudiger en zorg je dat je meer tijd overhoudt voor innovatie. Door te kiezen voor het beheren van je netwerkinfrastructuur vanaf een centrale plek, in de cloud, zet je een belangrijke stap naar het standaardiseren en automatiseren van het netwerkbeheer.

Beter netwerkbeheer

met moderne cloud-strategie

Organisaties kiezen steeds meer voor een cloud-first inkoopstrategie, maar hoe zit dat bij netwerken? Wifi, telefonie, switches en bedrade netwerken zul je op locatie altijd nodig hebben. Echter kun je het onderhoud en beheer tegenwoordig met veel succes naar de cloud brengen.

Cloud-based networking en NaaS

een match made in heaven

Je kunt het beheer van je netwerk nog zo efficiënt maken, het aanschaffen van hardware blijft een grote investering. Om die investering te spreiden vervangen de meeste organisaties hun infrastructuur in fasen. Dat betekent dat ieder stukje hardware in een andere lifecycle zit, wat het beheer er niet eenvoudiger op maakt.

Met Network as a Service (NaaS) kun je opschalen als je meer capaciteit nodig hebt en ook weer afschalen als je minder capaciteit nodig hebt. Je apparatuur is bovendien altijd up-to-date, maximaal beveiligd en geconfigureerd volgens de afgesproken normen. Dat scheelt enorm in je beheerinspanning.

11 redenen

om nu over te gaan op cloud-based networking

Er zijn veel manieren om moderne ontwikkelingen een plek te geven in je IT-strategie. Zelfs organisaties die ervoor kiezen om voornamelijk in de cloud te werken kunnen goede redenen hebben om bepaalde infrastructuur of functionaliteit niet naar de cloud te verhuizen. Bij dit soort hybride vormen is het belangrijk om goed na te denken over beheer en beheertooling. Kies je voor on-premises, cloud of hybride.

Betere publieke dienstverlening

door cloud-based networking

Het naar de cloud brengen en daarna grotendeels uitbesteden van netwerkbeheer levert beheerafdelingen van gemeenten, scholen en andere publieke instellingen tijd en rust op om aan innovatie te werken. Publieke instellingen zijn er tenslotte omdat ze een belangrijke publieke functie te vervullen hebben. En met die functie willen ze bezig zijn, niet met het updaten van wifi-accesspoints.

5 drivers van vooruitgang

Cloud-based networking in de industrie

Als een fabriek een dag stilligt is dat een financiële ramp. Het motto in de industrie is dus: de productie moet altijd door. Door deze focus op stabiliteit en betrouwbaarheid zien we dat de industrie de laatste sector is die afscheid neemt van zijn on-premises IT-systemen.

Whitepaper

Netwerkbeheer in de cloud

Cloud-based networking is een belangrijk onderdeel van een cloud-first IT-strategie. Maar ook binnen alle andere IT-strategieën kan het grote voordelen hebben.

Ontdek wat cloud-based networking voor jouw organisatie kan betekenen in ons e-book.

Wil je meer weten over cloud-based networking?

Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen de mogelijkheden voor je organisatie.