Factureer Microsoft diensten slimmer

Voor ICT bedrijven die Microsoft diensten leveren is het uitdagend om de factuurstroom vanuit Microsoft handmatig bij te houden en maandelijks goed af te handelen richting klanten. Heeft bij jou ook iedere Microsoft mutatie, bijvoorbeeld door een extra licentie meer of minder, meerdere administratieve handelingen nodig? De Cloud Invoice Solution automatiseert het facturatieproces van Microsoft-diensten (licenties – en Azure diensten) volledig en geeft complete en overzichtelijke facturen.

De Cloud Invoice Solution is een oplossing bovenop Exact Synergy als platform. Het automatiseert het facturatieproces van Microsoft-diensten (licenties – en Azure diensten) volledig en geeft complete en overzichtelijke facturen zonder veel administratieve handelingen.

De Voordelen

  • Automatiseer het facturatieproces
  • Complete en overzichtelijke facturen
  • Minder administratieve lasten
  • Altijd inzicht in de juiste aantallen
  • Volledig geïntegreerd met andere bedrijfsprocessen

Verminder fouten en verhoog efficiëntie

De meeste particuliere afrekenmodellen wijzigen tegenwoordig van een vast bedrag per maand, vooraf betaalt naar daadwerkelijk gebruik achteraf. Dat geldt zakelijk ook voor bijvoorbeeld het gebruik van Microsoft diensten: licenties wil je kunnen op- en afschalen en pas achteraf betalen voor het werkelijke verbruik.

Fluctuatie van licenties leidt tot veel administratieve handelingen. Er wordt veel overgetypt vanuit Microsoft om de factuur te maken, iedere maand opnieuw en onder tijdsdruk. Fouten liggen dus op de loer.

Klant aan het woord…

Ictivity: Automatisch factureren van Microsoft diensten levert veel tijdswinst op

Voor ICT dienstverlener Ictivity is het afhandelen van licentie mutaties voor hun relaties een dagelijkse gang van zaken. “Het bijhouden van de Microsoft mutaties kostte ons veel tijd. Wanneer er een mutatie werd aangevraagd vanuit de klant werd een arbeidsintensief proces gestart met meerdere handelingen door verschillende personen binnen onze organisatie alvorens we deze aan het einde van de maand konden factureren”, aldus Martin. Maar dit is waar de schoen knelde. “Regelmatig kwam het voor dat aan het einde van de maand het totaaloverzicht niet klopte. Hierdoor waren we veel tijd kwijt met het uitzoeken en rechtzetten van de juiste gegevens. Daarnaast is het voor de klanten niet prettig als facturen onvolledig zijn”, vertelt Rolf.

Automatisch factureren van Microsoft diensten levert Ictivity veel tijdswinst op

Meer tijd

De Cloud Invoice Solution is een oplossing bovenop Exact Synergy als platform. Het automatiseert het facturatieproces van Microsoft-diensten (licenties – en Azure diensten) volledig en geeft complete en overzichtelijke facturen zonder veel administratieve handelingen.

Hierdoor bespaar je met de Cloud Invoice Solution tijd, extra werk en worden er minder fouten gemaakt. Denk bijvoorbeeld ook aan het crediteren van een factuur, kortingsstructuren, strippenkaarten en het genereren van een factuur voor verschillende Azure omgevingen.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via onderstaand formulier of via Ragnar Gerritsen: ragnar.gerritsen@axians.com