De basis voor samenwerking

Netwerkinfrastructuur wordt steeds belangrijker bij zorginstellingen. Het gebruik van smartphones, tablets en andere devices in zorgtoepassingen groeit en daarmee ook de belasting op het draadloze netwerk. Data komen uit steeds meer bronnen, zoals IoT-sensoren, en de applicaties die de data verwerken staan meestal in de cloud. Daardoor heb je veel meer bandbreedte nodig tussen je netwerk en de ‘buitenwereld’. 

Een andere belangrijke ontwikkeling is de digitalisering van de ketensamenwerking. Samenwerking, en dan vooral het beter en sneller delen van informatie, verhoogt de kwaliteit van de zorg en verbetert de ervaring van cliënt of patiënt. Ook kan het fouten voorkomen en wachtlijsten verkorten.

De overheid heeft daarvoor diverse stimuleringsprogramma’s in het leven geroepen, zoals VIPP, gegevensuitwisseling via Zorgdomein en het Programma Elektronische Gegevensuitwisseling dat nog loopt tot 2023. 

Om veilig, flexibel en met volledig vertrouwen informatie te kunnen uitwisselen heb je een netwerk nodig dat ontworpen is volgens de modernste standaarden en dat makkelijk te beheren is. Maar ook intern is een veilig netwerk erg belangrijk voor communicatie tussen cliënten, medewerkers, partners en leveranciers.  

Onze oplossingen voor de zorg

We kennen de uitdagingen én de oplossingen die horen bij Enterprise networks in de zorg.

 • Network as a Service (NaaS)

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians.
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, man kijkt naar netwerk bedrading Axians sfeerbeeld, man werkt achter computer in datacenter

Enterprise networks voor de zorg bij Axians

Axians verzorgt veilige toegang in de zorg. Door de complexiteit van het ICT-landschap te verminderen met standaardisering en door veel handmatig beheerwerk te automatiseren garanderen we beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de patiënt- of cliëntgegevens.  

Voor Gelre Ziekenhuizen legden we het netwerk aan voor een complete ‘polikliniek nieuwe stijl’, die als mal kan dienen voor elektronisch samenwerken tussen medisch personeel én patiënt. De infrastructuur is bovendien zo flexibel dat toekomstige innovaties makkelijk in te passen zijn. 

Met ons Network-as-a-Service (NaaS)-aanbod is het ook mogelijk om het volledige beheer van je netwerk aan ons uit te besteden en voor altijd afscheid te nemen van grote investeringen en de dagelijkse, herhalende bezigheden van technisch netwerkbeheer. Dat maakt jouw IT-mensen vrij om de digitale transformatie van de zorg te begeleiden. 

Referentie case

Axians en Jeroen Bosch Ziekenhuis ontwikkelen toekomstvaste netwerkinfrastructuur

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) biedt medische zorg in de regio ‘s-Hertogenbosch. Het ziekenhuis is met 4.000 medewerkers en 240 medisch specialisten de grootste werkgever in de regio. Jaarlijks bezoeken 500.000 patiënten de poliklinieken en zijn er ruim 60.000 ziekenhuisopnames. De bouw van een nieuw ziekenhuis was de aanleiding om een nieuwe netwerkinfrastructuur te ontwikkelen en implementeren. Axians was vanaf het begin direct betrokken bij het ontwerp van het nieuwe netwerk en verantwoordelijk voor de levering en installatie.

Lees het referentieverhaal

Partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment  Zorg.

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.