Betrouwbare communicatie van levensbelang

In de zorg is betrouwbare communicatie van levensbelang. Je moet er te allen tijde op kunnen vertrouwen dat reanimatie- en verpleegoproepen goed doorkomen. Maar medewerkers moeten evengoed in alle uithoeken van het gebouw telefonisch bereikbaar zijn. Feilloze spraak- en datacommunicatie zijn cruciaal voor het waarborgen van zorgprocessen. Dit geldt in het heetst van de strijd, maar het is net zo belangrijk dat het signaal van slim incontinentiemateriaal of een deursensor goed doorkomt op de devices van de verpleegkundigen. Zeker in omgevingen met medische apparatuur die gevoelig is voor interferentie en op terreinen met meerdere gebouwen die allemaal hun eigen wifinetwerk hebben, komt daar nogal wat bij kijken.

Wij zijn specialist in missiekritische communicatie in uitdagende omgevingen. Wij bieden jouw zorginstelling de juiste technologische oplossingen waardoor de alarmeringen en noodoproepen zonder fout bij de juiste persoon terecht komen. Oplossingen die alle vormen van spraak- en datacommunicatie combineren op één device, of het nu gaat om een telefoongesprek met een mantelzorger, een sensoralarm van een valmat of infuuspomp, of een reanimatieoproep. We geven je niet alleen advies en verzorgen de installatie, maar bieden ook 24×7 onderhoud en beheer.

Pieter van Foreest verhoogt betrouwbaarheid communicatie met private LTE

Ouderenzorgorganisatie Pieter van Foreest maakt in haar verpleeghuizen steeds intensiever gebruik van technologie. Nu zijn dat voornamelijk nog bewegingssensoren en spreek-luisterverbindingen, maar in de toekomst worden dat wellicht ook camera’s. Het is uiteraard cruciaal dat de signalen altijd goed binnenkomen op de telefoons van verzorgenden en verpleegkundigen. Omdat wifi te onbetrouwbaar is voor missiekritische spraak- en datacommunicatie, kiest Pieter van Foreest voor private LTE.

Onze oplossingen


Private LTE in de zorg: waarom juist nu?

Zorginstellingen staan de komende jaren voor een uitdaging. Het dataverkeer op hun netwerken – door personeel én bewoners of cliënten – neemt sterk toe. Maar dat mag zeker niet ten koste gaan van de betrouwbaarheid, snelheid en veiligheid van de alarmering of andere ‘missie-kritische communicatie’. Daarom kiezen zorginstellingen steeds vaker voor een gescheiden Private LTE netwerk. Dat is een goed betaalbare oplossing en een goede investering voor de komende jaren.

Neem contact met ons op: