De schaduwkanten van digitalisering: cybercrime en datalekken

Digitalisering helpt de zorg om mee te bewegen met maatschappelijke trends, steeds strenger wordende eisen van patiënten en cliënten en nieuwe regels van de overheid.

Het gebruik van data, cloud en SaaS-applicaties maakt de organisatie wendbaarder en innovatiever. Tegelijkertijd betekent de verdergaande digitalisering ook een grotere gevoeligheid voor cybercrime en datalekken. Ziekenhuizen en zorgorganisaties zijn steeds vaker doelwit van ransomware-aanvallen. Ook hebben criminelen die data verhandelen op het dark web interesse in de gegevens van patiënten en cliënten.

NEN 7510 stelt niet voor niets strenge eisen aan de beveiliging van je infrastructuur. Een moderne, veilige infrastructuur helpt je ook om de risico’s te beperken door monitoring, patchen en back-ups te automatiseren. Daarnaast moet je ook werken aan bewustzijn bij je personeel, zodat phishing en fraude minder kans maken. Maar je kunt nooit helemaal voorkomen dat kwaadwillenden het netwerk binnendringen. Door toepassing van microsegmentatie zorg je dat zo’n aanval nooit verder komt dan een klein deel van je organisatie. Ook dat vraagt om een moderne infrastructuur.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Cyber Security voor jouw organisatie? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht via onderstaand contactformulier.