Betrouwbaar en flexibel

Automatisering in de zorg neemt een hoge vlucht. Een vergrijzende bevolking, mensen die langer zelfstandig blijven wonen, mondiger patiënten en cliënten die maatwerk eisen, complexere regelgeving: allemaal ontwikkelingen die vragen om innovatie en dus direct of indirect implicaties hebben voor je IT-landschap. Tegelijkertijd neemt de druk op de budgetten toe en moet je meer en complexer werk doen met minder mensen. Ook dat stelt nieuwe eisen aan effectiviteit en efficiency van IT-middelen.

Om op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen heb je als zorginstelling een innovatieve en vooruitdenkende ICT-organisatie nodig.

Een groep gedreven mensen, die vanuit een modern datacenter een betrouwbare en tegelijk flexibele basis biedt die zorgt dat de hele organisatie kan meebewegen met veranderingen.

Zo’n modern datacenter is meestal hybride: gedeeltelijk cloud, gedeeltelijk on-premises. Want niet alles kan nog naar de cloud, maar je hebt de cloud sowieso nodig om meer met je data te kunnen doen. Daarnaast zijn veel applicaties voor EPD/ECD, domotica en bedrijfsvoering inmiddels SaaS. Om zo’n complexe infrastructuur te beheren en te zorgen voor efficiënte en veilige opslag van data heb je slimme oplossingen nodig.

Onze oplossingen voor de zorg

We kennen de uitdagingen én de oplossingen die horen bij cloud & datacenter infrastructuren bij de zorg.

 • Gaia

  Gaia biedt organisaties betere digitale mogelijkheden om te vernieuwen. Een platform dat mensen, apparatuur en digitale workloads nog efficiënter met elkaar verbindt.
  Ontdek GAIA
 • Infrastructure as a Service (IaaS)

  Axians heeft jarenlange ervaring in het beheren van datacenter- en netwerkinfrastructuren bij onze klanten op locatie, maar ook in het beheer van publieke cloudoplossingen. Door dit beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur.
  Ontdek IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
Online_werkplek_zorg

Cloud- en datacenter infrastructures voor de zorg bij Axians

Wij helpen zorginstellingen eerst hun ICT-landschap te vereenvoudigen en te standaardiseren. Daarna zetten we onze intelligente beheertools voor ze in om beheer te standaardiseren, te automatiseren en te orkestreren op basis van data en AI.

We zijn expert in migraties, bijvoorbeeld naar Microsoft Azure, AWS, de Axians private cloud of lokale opslagfaciliteiten. Daarbij tippelen we roadmaps en strategieën uit die zorginstellingen grip geven op hun ICT nu én in de toekomst. Het uitbesteden van datacenter- en cloudbeheer is daarbij, door standaardisering en automatisering, veel minder complex en duur geworden. Terwijl het jouw IT’ers eindelijk weer de ruimte geeft om aan innovaties te werken. Zo zorg je enerzijds voor solide, kosteneffectieve infrastructuur en anderzijds voor voortdurende, wendbare ontwikkeling van zorg en dienstenaanbod.

Referentie case

Gelre Ziekenhuizen versnelt cloud strategie met overstap naar Datacenter as a Service

In Gelre Ziekenhuizen werken ruim 3.600 medewerkers elke dag aan een betere gezondheid voor mensen in de regio Apeldoorn en Zutphen. Om ook in de toekomst de beste zorg te bieden, wordt het ICT-landschap de komende jaren gemigreerd naar Microsoft Azure. Dit proces raakte in een stroomversnelling toen het datacenter moest verhuizen, omdat deze ruimte nodig was voor extra bedden. ICT-partner Axians ontwikkelde de business case voor de verhuizing met de ‘cloud tenzij’ strategie als vertrekpunt. Aansluitend verzorgde Axians de voorbereiding en realisatie van de verhuizing naar een extern datacenter in Apeldoorn. Dit alles met minimale downtime om de kwaliteit van de zorg te waarborgen.

Lees het referentieverhaal

Partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Zorg.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Datacenter Infrastructures? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.