Virtuele representatie van de werkelijkheid

De vraag van je klanten verandert, nieuwe businessmodellen doen hun intrede, levertijden worden korter en je moet voldoen aan steeds strengere wet- en regelgeving. Er ontstaan voortdurend kansen en bedreigingen die vereisen dat je organisatie zich snel kan aanpassen aan wijzigende omstandigheden. Vaak vraagt dat om ingrijpende aanpassingen met grote gevolgen voor je organisatie. Aanpassingen waarvan je vooraf wilt voorspellen wat de impact zal zijn zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

Een virtuele representatie van een fysiek object of systeem – een digital twin – maakt het niet alleen mogelijk om prestaties en afwijkingen te monitoren, maar ook om aanpassingen te simuleren en accuraat te voorspellen welke impact ze hebben. Denk aan de digital twin van een machine, productielijn of magazijn. Of zelfs van een volledig systeem, zoals een supply chain of stad. De opkomst van artificial intelligence, het internet of things en cloud-technologieën maken het mogelijk om steed beter zo’n digital twin te realiseren. Axians heeft de kennis, ervaring én technologie in huis om je te helpen een digital twin te realiseren.

Twee collega's aan het werk

De mogelijkheden van een Digital Twin

Axians helpt je om met een digital twin neem je betere beslissingen en kun je sneller inspelen op kansen. Bijvoorbeeld door realtime inzicht te bieden in de prestaties van machines om zo de kwaliteit van producten te verbeteren. Door machinewaarden als temperatuur, aantal trillingen en hoeveelheid fijnstof te combineren met historische data van batches en informatie over de gebruikte grondstoffen, kunnen we bepalen waar winst te behalen valt in het productieproces. Maar een digital twin kan je organisatie ook helpen om logistiek processen te optimaliseren, door het aantal bewegingen van vervoersmiddelen te voorspellen op basis van de marktvraag, beschikbare middelen en bijvoorbeeld het weer. En er zijn nog tal van andere toepassingen mogelijk, denk aan het analyseren van looproutes bij het orderpicken in een magazijn, het beter afstemmen van inkoopprocessen op de behoefte van de business of het voorspellen van de behandelduur in zorginstellingen.

Over onze business

Bij Axians ondersteunen we je organisatie bij het vormgeven van een datagedreven strategie en helpen we om deze strategie in praktijk te brengen. We zijn dé one-stop-shop voor ontwerp, implementatie, software development, systeemintegratie, data science, datavisualisatie en service & support. Bovendien leveren we alle softwareproducten en clouddiensten om een digital twin te implementeren. Ook verzorgen we de hardware – zoals sensoren, gateways en routers – om data uit apparaten en systemen te halen, netwerken optimaal te laten functioneren en grote hoeveelheden data te verwerken en analyseren. Vanuit onze expertise helpen we je organisatie om groot te denken en klein te beginnen voor maximaal resultaat.

Contact_met_klant

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.

Vul hier het telefoonnummer in waarop we je overdag kunnen bereiken. Bij voorkeur je mobiele telefoonnummer of je eigen doorkiesnummer.