Haal het maximale uit je assets

Het ontbreekt veel organisaties in de maakindustrie, transport & logistiek en olie- en gasindustrie aan een actueel en duidelijk overzicht van hun assets (onderdelen, apparaten en machines). Assets worden vaak per stuk of per type gemonitord en er is geen integraal beeld om ze goed te beheren, snel in te grijpen bij problemen en te onderhouden. Daardoor is het een tijdrovend en kostbaar proces voor veel organisaties.

Axians helpt je organisatie om zicht te krijgen op alle assets in je organisatie. Dat noemen we smart asset management. We zorgen ervoor dat je weet welke assets waar staan en wat de actuele status is, om bij serviceverzoeken en gepland onderhoud de juiste monteur met de juiste onderdelen te sturen.

Bovendien maken we het mogelijk om te analyseren hoe je assets functioneren en hoe ze worden gebruikt. Hoelang gaan assets mee? Welke omgevingsfactoren spelen een rol op de levensduur? Hierdoor kun je nauwkeuriger bepalen wanneer storingen en defecten optreden.

Daarnaast zorgen we ervoor dat processen geautomatiseerd uitgevoerd worden, door machines, sensoren, systemen en applicaties in real-time met elkaar te koppelen. Zo kun je onder andere de downtime van je assets terugdringen, de levensduur van assets verhogen en de output verbeteren.

Proactief Asset Management

Wil je weten hoe je jouw productie-, tactische – en strategische data omzet in actie? Of hoe je jouw onderhoud kunt verbeteren met realtime data? Smart asset management noemen we dat. Ultimo Enterprise Asset Management en Axians Maestro bundelen hun krachten en hiermee ontstaat de mogelijkheid voor proactief Asset Management, waarbij automatisering en digitalisering het verschil maken.

Twee medewerkers overzien de fabriekshal

Alle relevante informatie in één centrale database

Bij smart asset management registreer je alle relevante informatie in één centrale database. Daarin kun je gedetailleerde informatie over apparaten, locaties, merken, typen, serienummers, relaties met andere apparaten op locatie én de onderhoudsgeschiedenis beheren. Zo krijg je een beter beeld van het gedrag en de prestaties van apparaten. Je maakt eigenlijk een logboek om per asset terug te kijken welke storingsmelding zijn opgetreden.

Zo kun je bijvoorbeeld na een bepaalde periode gaan kijken bij welk type of serie machines vaak foutmeldingen voorkomen en onderzoeken hoe dat komt. Daardoor ben je in staat om onder andere de levensduur van onderdelen nauwkeuriger te voorspellen en weet je beter wanneer ze vervangen moeten worden. Bovendien kun je ook assets die voor de besturing geen of weinig data gebruiken, voorzien van sensoren om onder andere de temperatuur, het stroomverbruik, trillingen en andere waarden in en rondom je assets te meten.

Naast het verzamelen van de informatie uit de apparaten, kun je met data ervoor zorgen dat bepaalde processen geautomatiseerd worden uitgevoerd. Machines en apparaten geven zelf notificaties per e-mail of sms als er storingen optreden. Die kunnen bijvoorbeeld automatisch verwerkt worden in je planningstool en bevatten informatie over het type asset en storing. Op basis van die informatie worden direct werkorder aangemaakt en toegewezen aan beschikbare en gekwalificeerde monteurs. Zo weet zij precies bij welke assets ze moet zijn en mogelijk ook om welke onderdelen het gaat. Daarmee neemt de kans toe dat je storingen direct op kunt lossen en je first time fix rate toeneemt.

 

Over onze business

Axians helpt je organisatie om je assets slimmer te beheren en te onderhouden. We brengen (real-time) databronnen samen in één centrale database, richten je asset management in om één integraal beeld te krijgen, processen te automatiseren om direct in te grijpen bij storingen en ontwikkelen algoritmes om patronen en afwijkingen te ontdekken en de resultaten op de juiste manier te interpreteren met domeinexperts uit jouw organisatie.

We bieden een totaaloplossing om smart asset management te realiseren. We zijn dé one-stop-shop voor advies, implementatie, software development, systeemintegratie, data-analyse en service & support. Bovendien leveren we alle softwareproducten en clouddiensten om een volledig IoT-platform te implementeren waarmee je smart asset management kunt realiseren. Ook verzorgen we de samen met onze partners alle benodigde hardware – zoals sensoren, gateways en routers – om data uit je assets te halen, netwerken optimaal te laten functioneren en grote hoeveelheden data te verwerken en analyseren.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.

Vul hier het telefoonnummer in waarop we je overdag kunnen bereiken. Bij voorkeur je mobiele telefoonnummer of je eigen doorkiesnummer.