Informatieverwerking dichtbij je netwerk

Steeds meer machinebouwers en productiebedrijven maken gebruik van IoT-technologie om slimmer te werken. Dat betekent dat er grote hoeveelheden data uit machines en sensoren verzameld, verwerkt en geanalyseerd moeten worden. Gedeeltelijk kan dit in de cloud, maar vaak moet monitoring en analyse van data juist dicht bij de machine plaatsvinden. Maar machines beschikken meestal over weinig rekenkracht en opslagcapaciteit.

Met edge computing breng je functionaliteit van je IoT-platform naar de machine zelf toe. Zodat data dicht bij de machine zelf wordt opgeslagen, monitoring van gegevens lokaal kan plaatsvinden, sneller op incidenten gereageerd kan worden en er minder beslag gelegd wordt op de bandbreedte van je netwerk. Axians ondersteunt je met kennis, ervaring en technologie om edge computing toe te passen. We helpen je bedrijf de mogelijkheden van edge computing en het Internet of Things optimaal te benutten, om bijvoorbeeld sneller te kunnen reageren bij storingen, geautomatiseerd updates uit te voeren of machine-instellingen op afstand aan te passen.

Axians voorblad Edge computing

Edge Computing: dé randvoorwaarde voor succesvolle Industrial IoT

Steeds meer bedrijven willen data driven worden. Veel bedrijven ontwikkelen een data lake in de cloud waar data uit verschillende bronnen samenkomen en waar ze analyses op deze data kunnen uitvoeren. Voor sommige toepassingen werken deze analyses op afstand prima, maar bij real-time verwerking van data gooit de latency die gepaard gaat met het transport naar en van de cloud roet in het eten. Een alternatief is verwerking van deze data ‘at the edge’. Waarom zou je kiezen voor Edge Computing? En waar moet je op letten als je een Edge Computing dienst selecteert?

Man werkt achter een computer

Toepassingen edge computing

Bij Axians zien we edge computing als een essentieel onderdeel van ons cloud IoT-platform Maestro. Daar waar je met het platform data en slimme algoritmes op een centrale plek beheert, stelt edge computing je in staat om dichtbij een machine bepaalde functies uit te voeren. Zo kan een deel van de monitoring of data-analyse lokaal plaatsvinden, zonder data te transporteren. En edge computing kan ook gebruikt worden om data bij de machine te bufferen, op het moment dat er geen connectie met de cloud is.

Een voorbeeld waarin we edge computing toepassen is bijvoorbeeld het voorspellen van het benodigde onderhoud van patrouilleboten. Op tientallen boten is een industriële router (edge device) geplaatst. Deze routers geven data door aan het cloud IoT-platform waar met een AI-algoritme het ideale onderhoudsmoment wordt voorspeld. Maar daarnaast wordt met edge computing op de boot in real-time bepaald wat de optimale instellingen van de motor zijn op basis van data over temperatuur, draaiuren, luchtvochtigheid etc.  Zo gaan motoren langer mee en wordt stilstand van de boten voorkomen.

Onze succesverhalen

Over onze business

Het inzetten van edge computing in je dagelijkse operatie kan je helpen om belangrijke stappen te zetten in je digitale transformatie. Bij Axians helpen we organisaties wereldwijd om daarbij de juiste keuzes te maken. Wij zetten de beste technologie in om onze klanten te laten groeien, concurreren en floreren. We zorgen voor een moeiteloze implementatie en helpen je om met edge computing en ons IoT-platform Maestro snel en eenvoudig de eerste digitale stappen te zetten. Daarna schaal je op in je eigen tempo. Wij zorgen dat technologische vooruitgang hand in hand gaat met een succesvolle adoptie.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.

Vul hier het telefoonnummer in waarop we je overdag kunnen bereiken. Bij voorkeur je mobiele telefoonnummer of je eigen doorkiesnummer.