Maestro IoT-platform

Maestro is een op Microsoft Azure ontwikkeld IoT platform dat een end-to-end integratie levert van al je operationele, strategische en tactische data. Met maestro kun je machines en apparaten op afstand beheren en updaten, en alarmen en notificaties instellen. Via een dashboard heb je altijd en overal inzicht in de prestaties van al je machines. En met de geavanceerde AI-oplossingen van Maestro ontwikkel je eenvoudig voorspellende algoritmes. Zo maak je machines en apparaten steeds slimmer, kun je benodigd onderhoud voorspellen en allerlei bedrijfsprocessen efficiënter maken.

Met het Maestro IoT-platform kun je:

  • Snel nieuwe data en toepassingen toevoegen
  • Eenvoudig nieuwe én oude machines koppelen
  • De IT- en OT-omgeving integreren
  • Flexibel opschalen in aantal machines en sensoren
  • Data betrouwbaar en veilig verzamelen en analyseren
Axians voorblad brochure Maestro het IoT paltform voor de maakindustrie

Het Maestro IoT-platform voor de maakindustrie

Digitalisering van je machinepark is niet eenvoudig. Toch zal je er versteld van staan hoe eenvoudig de eerste stappen zijn met Maestro en hoe snel je resultaten kunt boeken. En na die eerste stappen bouw je met ons IoT-platform door naar steeds geavanceerdere en slimmere toepassingen.

 

Grip op je productie- en onderhoudsproces

Met Axians Maestro wordt alle relevante realtime data gebundeld om vanuit één centrale plek informatie effectief in te zetten de productie- en onderhoudsprocessen.

Man en een vrouw in gesprek in een fabriekshal

Hoe werkt het?

Met Maestro kun je machinedata in real time monitoren. Bij een afwijking van de ingestelde normen wordt er een notificatie gestuurd, denk aan een sms naar een onderhoudsmonteur. Bij minder acute problemen plaatst Maestro de signalering bijvoorbeeld als werkorder in de planning. Dit gaat allemaal automatisch, waardoor menselijke fouten uitgebannen zijn. Met de analysemogelijkheden van Maestro kun je bovendien recepturen en afstellingen optimaliseren en steeds verder verfijnen. En oorzaken van veel voorkomende problemen opsporen en oplossen.

Uiteraard kun je alle data die je verzamelt ook integreren met een bestaand data warehouse of met data uit bedrijfsapplicaties, zoals een ERP, CRM of asset management systeem. Hoe meer data, hoe waardevoller je analyses en rapportages. Met AI-algoritmes ontdek je trends en verbanden die je anders nooit zou vinden. Bijvoorbeeld het exacte verband tussen temperatuurswisselingen en de slijtage van een onderdeel.

Over onze business

Bedrijven die starten met een IoT-platform, ervaren al snel hoeveel verbeteringen ze daarmee kunnen realiseren. In de loop van de tijd gaan ze steeds meer toepassingen initiëren en steeds meer data koppelen. Met Maestro zijn je mogelijkheden onbeperkt. Van het voorspellen van benodigd onderhoud tot het geautomatiseerd bestellen van materialen en van het optimaliseren van afstellingen en recepturen tot het notificeren van onderhoudsmonteurs en het geautomatiseerd aanmaken van werkorders.

Als je het slim aanpakt, kun je je business met behulp van IT razendsnel laten inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. En dat is precies waar Axians wereldwijd organisaties bij helpt. Wij helpen bedrijven grip te houden op de complexe digitale transformatie. Je hoeft niet alles tegelijk te veranderen. Met ons IoT-platform zet je snel en eenvoudig de eerste digitale stappen. Daarna schaal je op in je eigen tempo. Wij zorgen dat technologische vooruitgang hand in hand gaat met een succesvolle adoptie.

Kennis

Dankzij onze jarenlange kennis op het gebied van IoT-platformen weten we precies wat wel en niet werkt. Die kennis delen we graag met je in onze blogartikelen, webinars, factsheets, brochures en e-books.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een project? Een vraag? Interesse in een van onze oplossingen of wil je een klacht met ons delen? Je kunt ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact  op. Laat je gegevens achter zodat wij je verzoek goed kunnen adresseren en beantwoorden.

Vul hier het telefoonnummer in waarop we je overdag kunnen bereiken. Bij voorkeur je mobiele telefoonnummer of je eigen doorkiesnummer.