Duizenden instructeurs studeren wekelijks de nieuwe choreografie van hun groepslessen in. Dit ging nog “oldskool” via papier en DVD. Samen met House of Workouts ontwikkelden we een mobiele app waarmee instructeurs volledig anno nu hun choreografie kunnen leren. Daarnaast kunnen de video’s eenvoudig met de Google Chromecast van app naar tv gestreamed worden. Instructeurs zijn enthousiast, want de app werkt beter dan de concurrerende app van Les Mills.

Business need

House of Worksouts bestaat uit een grote groep specialisten, van fysiotherapeuten tot clubmanagers. Zij hebben een gezamenlijke passie: groepsfitnessprogramma’s. Samen ontwikkelen zij nieuwe manieren om deze groepsfitnessprogramma’s nog succesvoller te maken. Het bedrijf kampte met het probleem dat zij nog steeds in dit digitale tijdperk DVD’s per post verstuurden naar fitnessondernemers, die de choreagrafie moesten leren. Dit moest anders, efficiënter en toegankelijker. Bij Axians lieten zij een mobiele app ontwikkelen waar fitnessondernemers de abonnementsdienst konden afnemen om zo toegang te krijgen tot de leeromgeving. Een platform dat het team van House of Workouts gemakkelijk kon updaten met nieuw lesmateriaal, evenementen, muziek en meer.

Oplossing

Ter vervanging van DVD’s per post hebben wij een ervaren React Native developer en een Mendix developer ingezet om een mobiele app te ontwikkelen. Samen hebben zij een prachtige, en vooral stabiele, app neergezet waarin het team van House of Workouts met gemak en op een gebruiksvriendelijke manier kan werken om nieuwe video’s, muziek en producten te kunnen plaatsen. Daarnaast wordt ook een overzicht gegeven van evenementen, workshops en live trainingen, zowel nationaal als internationaal, en worden fitnessondernemers op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit de industrie. De frontend-omgeving die fitnessondernemers zien, geeft toegang tot alle releases die zij moeten leren. Dit kan middels de video’s, maar er is ook een apart muziekcomponent ingericht waarmee fitnessondernemers op de muziek kunnen oefenen.

Technologie

Voor de technologie achter de mobiele app, is gekozen voor een combinatie van Mendix en React Native. Met het low-code platform Mendix is alle logica in het managementportal (de backend) gebouwd en geoptimaliseerd voor de eindgebruikers. Met Mendix kan dit zonder grootschalige investeringen te hoeven doen in hardware en software. Daarnaast is het met Mendix niet meer nodig om traditionele computerprogramma’s te schrijven voor het ontwikkelen van een applicatie. Op deze manier kunnen developers sneller een applicatie ontwikkelen of integreren. De frontend is vormgegeven met React Native, zodat deze tot in perfectie is gefinetuned. Daarnaast konden de ontwikkeltijd en kosten verlaagd worden door gebruik te maken van dit open-source JavaScript framework. Met React Native kunnen developers met een codebase ontwikkelen voor iOS en Android.

Resultaat

Het eindresultaat is een prachtige app en management portal die aansluit op de behoefte van alle gebruikers. In het portal kan het team van House of Workouts onder andere abonnementen beheren, video’s en/of muziek uploaden en evenementen online zetten. In de frontend app hebben fitnessondernemers toegang tot de leeromgeving van House of Workouts. Met deze oogstrelende app is House of Workouts getransformeerd van “oldskool” bedrijf tot IT-bedrijf.

Contact