Een doordachte IT-strategie draagt bij aan de kwaliteit van het eindproduct. Elke strategie wordt opgesteld aan de hand van methodes. Deze methodes helpen om de behoeftes en wensen van jouw bedrijf te vertalen naar geschikte digitale oplossingen. Daarnaast stellen wij samen met jou een lange termijnplan op voor de komende jaren om de digitale transformatie vorm te geven. Van doorontwikkeling tot het bouwen van een eigen IT-team, Axians denkt met je mee.

Wij geloven in de kracht van low-code development.  Op een visuele manier kan je makkelijk en snel hoogwaardige bedrijfsapplicaties bouwen en onderhouden. Dat is tegenwoordig een noodzaak om als bedrijf relevant te blijven. Gezamenlijk bekijken we hoe low-code binnen jouw organisatie het beste tot zijn recht komt.

Wensen en behoeften

Samen nemen we de wensen, uitdagingen en kansen van jouw bedrijf door. We stellen kritische vragen en leren jullie bedrijfsvoering beter kennen. Hiermee kunnen we de  IT-strategie formuleren, prioriteiten bepalen en een roadmap met plan van aanpak  opstellen.

Technische middelen

Wanneer we tot een geschikte oplossing zijn gekomen, nemen we samen door wat er nodig is om dit te realiseren. In deze fase kijken we naar de benodigde tijd om een prototype, en vervolgens productiewaardig product, op te leveren. We bespreken de technische middelen die nodig zijn om het product (door) te ontwikkelen en up-to-date te houden.

Vaardigheden

Een ander belangrijk onderdeel voor een succesvolle IT-strategie, is het personeel. Welke vaardigheden zijn in huis en welke ontbreken nog? Gezamenlijk kijken we naar de mogelijkheden om personeel op te leiden of om expertise extern te betrekken.

3 veel gestelde vragen over low-code

Wat is low-code?

Low-code development is een manier van softwareontwikkeling waarbij de nadruk ligt op visueel ontwerpen in plaats van het schrijven van code. Developers ontwikkelen software door bouwblokken naar het canvas te slepen. Low-code biedt een intuïtieve manier van programmeren waarbij minder kennis nodig is dan bij traditionele softwareontwikkeling (high code).

Wat zijn de voordelen van low-code?

Low-code biedt een tal van voordelen. De belangrijkste is de ontwikkelsnelheid. Vergeleken met traditionele code is ontwikkeling met low-code sneller. Producten worden sneller opgeleverd en aanpassingen zijn makkelijker door te voeren. Deze snelheid – en flexibiliteit – is cruciaal om in te spelen op de wensen vanuit de business en trends in de markt. Een bijkomend voordeel is dat ook medewerkers zonder IT-achtergrond de mogelijkheid krijgen om via low-code hun eigen applicaties te (door) ontwikkelen.

Hoe werkt low-code voor jouw organisatie?

Met een low-code creëer je een omgeving waarin applicatieontwikkeling onderdeel wordt van de organisatie. Business en IT zijn beter op elkaar afgestemd en je beschikt over de snelheid om in te spelen op veranderingen. Een must om tegenwoordig te kunnen blijven bestaan.

Aan de slag met jouw IT-strategie?

Heb je hulp nodig bij het opstellen van de juiste IT-strategie? Laat je gegevens achter en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!