Een toegankelijk design is key. Het moet namelijk klikken tussen je bedrijfsapplicaties, en je interne- en externe gebruikers. Of het nu gaat om een mobiele app, een dahsboard, web-portal of een platform; een strakke UX en UI maken het verschil voor gebruikstevredenheid. Vervolgens zie je dat weer terug in de tevredenheid van je medewerkers en gebruikers, en in een positieve impact op je omzet. Een win-win dus.

Bij Axians denken wij van start tot finish mee over hoe we jouw applicatie zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen maken. Dit kan gaan over een redesign van verouderde software, of over het design voor nieuwe applicaties. Op basis van de behoeften zetten we samen stappen.

De stappen naar jouw design

We hebben in-house UX/UI-consultants die met jou meedenken, van idee tot ontwerp:

  • Audit. We nemen een 360 graden audit af om het hele softwareproces in kaart te brengen.
  • Workshop. We starten een workshop met gebruikers, en niet-gebruikers, om alles user stories in kaart te brengen.
  • Brainstorm. Tijdens een brainstormsessie verzamelen we alle mogelijke wensen en oplossingen.
  • Iteratief. We gebruiken een iteratieve aanpak voor het creëren van het uiteindelijke UX/UI design.
  • Optimaliseren. Op basis van gebruik maken we ook na oplevering aanpassingen waar nodig.

Onze aandachtspunten

In onze designs staan deze punten voorop

We vinden het belangrijk om processen te stroomlijnen en logica consistent te maken. Ook zorgen we ervoor dat het design er goed uit ziet op ieder schermformaat, of het nu gaat om laptop, tablet of smartphone. Daarnaast gebruiken we veel herbruikbare componenten. Dit biedt een nóg fijnere ervaring door de herkenbaarheid en consistentie, én maakt het voor developers sneller en eenvoudiger te realiseren. Zo creëren we designs die clean, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Ijzersterk.

UX / UI Design

UX/UI: Waar staat het voor?

UX verwijst naar ‘User Experience’ en UI verwijst naar ‘User Interface’. UX gaat met name over de ervaring en functionaliteit: wat gebeurt er als iemand de applicatie gebruikt. Is de app logisch, en zijn functionaliteiten goed te vinden? UI gaat met name over de look en feel. Welke kleuren worden er gebruikt, lettertypes, buttons, overgangen. Dit moet ervoor zorgen dat de interface aantrekkelijk is, en één visueel geheel biedt. In onze designs wordt nagedacht over zowel de functionaliteit, als de look-en-feel van je applicatie.

Bezig met je UX/UI design?

Wil je meer weten over onze visie op digital design?  Of ben je benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen met een UX/UI design?  Kom met ons in contact! Mail direct naar leon.deridder@axians.com of vul onderstaand formulier in.