Low-code development is de toekomst. Het maakt je organisatie wendbaar, zodat je makkelijk en snel kan inspelen op (markt)ontwikkelingen. De eerste stap is om een juiste strategie op te stellen. Is deze bekend? Dan is het zaak om de low-code binnen jouw bedrijf te implementeren.

Bij Axians richten we het gekozen ontwikkelplatform voor jullie in en betrekken we jouw medewerkers tijdens het ontwikkelproces. Als partner maken we je IT-team wegwijs met de low-code. We reiken de juiste handvatten aan, zodat low-code ook bij jullie een succes wordt.

IT-partner

Als partner voorzien we in jouw specifieke low-code behoefte. Wij hebben de kennis en kunde in huis om jouw strategie tot een succes te brengen. Wij kunnen je organisatie volledig ontzien en al het ontwikkelingswerk op ons nemen. Hierbij kunnen wij elke rol – van business analist en low-code developer tot scrum master – bieden die jij nodig hebt om succesvol applicaties te ontwikkelen. Beschik je over een eigen team en heb je de ambitie om hier zelf mee aan de slag te gaan? Dan helpen we jouw organisatie op weg.

Eerste applicatie

De eerste applicatie in low-code is iets moois. De ongekende snelheid en eenvoud waarmee je organisatieprocessen automatiseert heeft iets magisch. Onze professionals leggen het fundament voor jullie toekomstige applicaties. Jullie hebben de keuze om nieuwe apps zelf te ontwikkelen of kunnen hiervoor een beroep doen op onze professionals.

Opleiden van personeel

Tijdens de ontwikkel- en implementatiefase van jullie low-code omgeving wordt jullie IT-team actief betrokken. Ze krijgen de handvatten uitgereikt om zelf met het low-code platform aan de slag te gaan. Onze experts kijken mee en borgen zo de continuïteit van de applicatie, en dus jullie bedrijfsprocessen. Ondertussen leert jullie eigen team de kneepjes van het vak. Ons doel: de leerling overtreft de meester.

Voor wie is low-code geschikt?

Low-code developers

De naam zegt het al: low code developers zijn medewerkers die dedicated applicaties ontwikkelen via low code-platformen. Het zijn vaak medewerkers uit de business die een bovengemiddelde interesse hebben in technologie en dit willen combineren om bedrijfsprocessen te verbeteren. Het is dan ook hun taak om de ideeën uit de business om te zetten in productiewaardige apps. Deze ontwikkelaars werken vaak met één low code-leverancier, zoals Mendix of Microsoft Power Apps. Zij beschikken over de benodigde certificeringen voor dat platform.

Citizen developers

Citizen developers zijn medewerkers binnen een organisatie die weinig tot geen ervaring hebben met IT. Via low code-platformen krijgen zij de mogelijkheid om, samen met de low-code developers, applicaties (door) te ontwikkelen. Zij hebben zelf het initiatief om bedrijfsprocessen te verbeteren en hoeven hierbij niet langer te wachten op een IT-afdeling. Ze kunnen nu zelf aan de slag om hun werksituatie te verbeteren en zo nog efficiënter, slimmer en prettiger te werken. Citizen development draagt bij aan de ontwikkeling van waardevolle producten waar de eindgebruiker ook echt behoefte aan heeft, vermindert schaduw IT en verbetert de samenwerking tussen business en IT.

Traditionele developers

In eerste instantie lijken de traditionele developers geen rol te spelen bij low code. Maar niets is minder waar. Low-code platformen bevatten niet alleen veel standaard blokken, ze bieden ook de mogelijkheid om van custom code te schrijven. Hier komen de traditionele developers aan bod. Zij kunnen de bouwblokken via code aanpassen aan specifieke wensen of nieuwe functionaliteiten, die niet beschikbaar zijn, toevoegen. Zo kan elke applicatie via low-code aangepast worden aan alle wensen en zijn er geen beperkingen aan een low-code applicatie.

Aan de slag met low-code development?

Wil jij aan de slag met low-code en heb je hulp nodig bij een succesvolle implementatie? Laat je gegevens achter en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in!