Excelleren in de groot- en detailhandel door digitale innovatie

In de groot- en detailhandel zien we dat organisaties steeds sneller moeten anticiperen op de vraag vanuit de klant, de keten en de samenleving. De gehele supply chain staat onder druk. Niet alleen klanten, ook leveranciers vragen om meer informatie, betere communicatie, snelheid en flexibiliteit. En dat ook nog eens tegen de laagste prijs!

Voorop lopen door te digitaliseren

Wil jij voorop lopen ten opzichte van je concurrenten, zorg dan dat de bedrijfsprocessen en informatiestromen in jouw organisatie op orde zijn. Met de business applicaties van Axians kunnen we processen zoals inkoop, verkoop, ompakken/productie, voorraadbeheer, financieel, CRM en HRM efficiënter inrichten en verder digitaliseren.  En met onze diepgaande marktkennis en ervaring helpen we jouw organisatie te excelleren.

Axians helpt in de digitale transformatie van jouw organisatie met behulp van standaard softwarepakketten die we klantspecifiek inrichten. Dit doen we op basis van technologie van Microsoft en Exact software. Met een eigen development team innoveren en ontwikkelen we eigen oplossingen. Bovendien bieden we volledige ontzorging aan onze klanten in de groot- en detailhandel vanuit ons eigen support en beheer team.

Zo helpen we de groot- en detailhandel verder

 • Tevreden klanten door snelle leveringen en juiste voorraden
 • Bespaar tijd en kosten door hogere winst & efficiëntie in de supply chain
 • Hogere performance door sneller en beter beslissingen te kunnen nemen
 • Groei door goede samenwerking in je organisatie én in de keten

 

Oplossingen voor ieder segment

Met onze jarenlange expertise helpen wij bedrijven excelleren dankzij innoverende software oplossingen. Met de juiste automatisering en digitaliseringsoplossingen kunnen en blijven onze relaties in groothandel en detailhandel voorop lopen op de concurrentie!

Onze oplossingen voor de groot- en detailhandel

We helpen organisaties bij het digitaliseren en verbeteren van processen zoals inkoop, verkoop, ompakken/productie, voorraadbeheer, financieel, CRM en HRM. Ontdek hieronder onze selectie van de 6 best gewaardeerde oplossingen.

 • I-Fresh

  Volledige softwareoplossingen voor de AGF-branche. Actuele data en geoptimaliseerde processen zorgen ervoor dat jij snel de juiste beslissingen kunt nemen.
  Ontdek I-Fresh ERP
 • repleniQ

  repleniQ is een zelflerend systeem waarmee je snel kunt anticiperen en reageren in een veranderende omgeving. Zo ben je altijd verzekerd van een betrouwbaar besteladvies en optimale voorraden!
  Ontdek repleniQ
 • ActDigital

  ActDigital is een platform dat connecties tussen databronnen maakt, waarop business applicaties (apps) eenvoudig kunnen worden samengesteld. Hierdoor ben je als organisatie in staat om (sub)processen verder te digitaliseren, intelligenter te maken én aan elkaar te koppelen.
  Ontdek ActDigital
 • Exact ERP software

  Door de inzet van onze eigen oplossingen én daarbij het maximale uit Exact Globe en Exact Synergy te halen kunnen we jouw logistieke en financiële processen sneller en slimmer te maken.
  Ontdek Exact ERP

Onze tevreden gebruikers aan het woord

Exact Synergy als een vis in het water bij Seafood Connection

Seafood Connection verbindt de supply chain voor vis en schaaldieren van vissers wereldwijd aan afnemers zoals supermarktketens in Europa. In de praktijk komt dit neer op het transport van vis naar de afnamelocaties en het verwerken in de door de klant gewenste verpakking. Het is een uitgekiend logistiek proces, waarin het bewaken van de kwaliteit een centrale rol speelt. Want de link is zo sterk als het wederzijds vertrouwen tussen de partners in deze keten. ICT Manager Rick de Graaf en Projectleider IT Luke Brouwer vertellen over de belangrijke rol die Exact Synergy speelt in dit bedrijfsproces.

Lees hier de complete case

Kennis en continuïteit waarborgen met I-Fresh bij de Veiling Zaltbommel

Veiling Zaltbommel bemiddelt tussen telers en kopers op het gebied van groente en fruit en heeft onlangs de I-Fresh oplossing van Axians succesvol in gebruik genomen. Deze totaaloplossing is uitgebreid met maatwerk apps, om de Veiling in alle bedrijfsprocessen te ondersteunen. Rens Muskens, hoofd Administratie en Financiën bij Veiling Zaltbommel: “Het oude ERP systeem had zijn limiet bereikt, en Axians sluit met I-Fresh software goed aan op onze praktijk”.

Lees hier de complete case

Haarshop.nl: “We zijn nu zover dat we met het logistieke proces vooruitlopen op de groei die we nastreven”

Eind 2017 ging Haarshop.nl met Axians om tafel voor een volgende stap in het optimaliseren van de organisatie. In 2018 is een project uitgevoerd waarin het magazijn is gemoderniseerd. Het bijzondere van het project is dat er een interactie tussen een intern transport systeem – de rollenbaan – en Exact WMS is gerealiseerd. De combinatie hiervan zorgt voor snelheid, reductie van foutkansen en de mogelijkheid om verder te groeien.

Lees hier de complete case

Gourmet optimaliseert processen door de inzet van I-Fresh

Gourmet B.V., specialist in het telen, verwerken, verpakken, leveren & distribueren van sjalotten, uien en knoflook, optimaliseert hun processen door de inzet van I-Fresh, een standaard ERP-oplossing voor de AGF-sector. Financieel Directeur Mathieu Boots: “Doordat Gourmet flink is gegroeid worden onze processen steeds complexer. Met het nieuwe systeem kunnen we met dezelfde groep mensen een dubbele omzet aan.

Lees hier de complete case

POL Heteren: “Door slimme ICT oplossingen profiteren onze klanten van een betere service en is onze organisatie gegroeid”

POL Heteren staat voor een veilige verkeerssituatie. Van verkeersborden, straatnaamborden en wegbebakening tot voertuigsignalering, bewegwijzering en ook de plaatsing én het beheer daarvan. De aanhoudende groei van het bedrijf – dat ooit begon als een éénmanszaak – vroeg om een allesomvattende digitaliseringsslag, van verkoop tot aan het bedrijfsbureau en natuurlijk ook de logistiek. Axians heeft POL Heteren hierin ondersteund. Het resultaat? “Een hogere efficiency en een betere leverbetrouwbaarheid”, zo vertelt Paul, Controller en ICT manager bij POL Heteren.

Lees hier de complete case

Q-cape: Alle binnen- en buitenlandse werkprocessen in één systeem

Onlangs ging onze I-Fresh AGF-software live bij biologische groothandelaar Q-cape. Het familiebedrijf handelt op Europees niveau in Hollandse, biologische peen, uien en aardappelen en is sinds enkele jaren actief met het importeren van Zuid-Afrikaanse, biologische pompoenen en zoete aardappelen.

Commercieel directeur van Q-cape, Leo Stoker: “Voor we onze ERP software vernieuwden, werkten we met twee verschillende systemen. Dat was een inefficiënte situatie waarin het lastig was om in beide systemen hetzelfde beeld te krijgen.”

Lees hier de complete case
Axians referenten Business Applications voor Groot- & detailhandel

Waarom de groot- & detailhandel kiest voor Axians?

Met de software van onze partners Microsoft en Exact en de expertise van Axians krijg je het beste uit twee werelden om bedrijfsprocessen verder te digitaliseren en innoveren.

 • Diepgaande kennis en expertise in AGF, handel en retail
 • Innovatief met eigen ontwikkelde oplossingen
 • Standaard software klantspecifiek geïmplementeerd; flexibel, schaalbaar én betaalbaar!
 • Eén aanspreekpunt: van advies en implementatie tot en met support en beheer
 • We staan voor een langdurige samenwerking met onze relaties

Bovendien biedt Axians niet alleen business applicaties maar een compleet scala aan ICT-oplossingen en -diensten. Kijk ook eens bij onze expertises!

Axians Business Applicaties voor groot- en detailhandel

Hoe kunnen we je helpen?

 

Wat zijn de uitdagingen in jouw organisatie? En hoe kunnen we je daarbij helpen?  Laat je gegevens achter via het contactformulier en vermeld daarop je specifieke vraag. Eén van onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.