Exact & Axians voor handelsbedrijven Wij helpen je logistieke & financiële processen sneller en slimmer te maken >> Check onze procesoplossingen

Voldoet jouw ERP omgeving nog?

De logistieke keten lijkt op zijn kop te staan. De veranderende marktvraag heeft een grote impact op de logistieke processen van organisaties. Niet alleen je klanten, ook je leveranciers vragen om meer informatie, betere communicatie, snelheid en flexibiliteit. En dat ook nog eens tegen de laagste prijs!

Wil jij mee ontwikkelen met de markt, zorg dan dat je de logistieke processen en informatiestromen op orde hebt. Hoe? Door je huidige processen efficiënter in te richten, data en systemen te koppelen en nieuwe werkwijzen te omarmen, wordt het makkelijker om te voldoen aan veranderende vraag van je klanten.

Bij Haarshop.nl hebben ze dit goed voor elkaar! Bekijk de video >>

 

Slimme oplossingen voor je complete bedrijfsproces

Als Exact partner focust Axians zicht op handelsbedrijven omdat we geloven dat ICT-oplossingen deze sector écht kan helpen op het gebied van efficiëntie, concurrentievoordeel en imago.

Door de inzet van onze eigen oplossingen én daarbij het maximale uit Exact Globe en Exact Synergy te halen kunnen we jouw logistieke en financiële processen perfectioneren. We zorgen daarmee dat handelsbedrijven de beste in hun soort kunnen zijn- en blijven!

Offerte
Order
Inkoop
Voorraad
Productie
Service
Integraal
Meer transparantie en gemak in je offerteproces
Offerte

De voordelen

 • Bereik optimaal relatiebeheer
 • Betere integratie van verschillende data
 • Meer transparantie in je organisatie

Het offerteproces is doorgaans arbeidsintensief en foutgevoelig. Axians heeft diverse oplossingen om het proces te verbeteren en te versnellen. Afhankelijk van je proces zijn specifieke oplossingen interessant.

Offerte add-on

Met deze oplossing zet je belangrijke data zoals prijs, omschrijving, afbeeldingen, e.d. over naar een offerte template in MS Word. Zo maak je makkelijk en snel offertes in je eigen huisstijl en naar eigen wens, zowel voor print als e-mail.

Prijsbeheer

Binnen Exact Globe is het mogelijk om met verschillende prijslijsten te werken. Bijvoorbeeld een specifieke prijslijst per debiteur of per periode. Indien prijzen door leveranciers worden aangeleverd, kunnen we deze inlezen in Exact Globe.

Product Data Management

Product Data Management (PDM) zetten we in op verschillende niveaus. Binnen Exact Globe bijvoorbeeld om de artikelkaart verder aan te vullen met artikeldata. Binnen Exact Synergy kan artikeldata uitgebreider worden beheerd o.a. met graphics, technische tekeningen en foto’s.

CRM

Voor elk bedrijf is relatiebeheer belangrijk. Met CRM binnen Exact Synergy is het relatiebeheer gelinkt met workflow, Outlook, documenten, processen, etc. Vooral de integratie binnen het complete bedrijfsproces maakt CRM binnen Synergy een krachtige oplossing.

Voorcalculatie & configuratie

In situaties waar op klantorder wordt geproduceerd of geassembleerd, is voorcalculatie en configuratie nodig. Immers, je moet weten wat de kostprijs is en uit welke componenten het artikel is opgebouwd. Axians biedt diverse oplossingen voor dit onderdeel van het offerteproces.

Webshops

Bestellen via portals en webshops gebeurt op steeds grotere schaal. B2B en B2C groeien naar elkaar en zorgen voor een groot gedeelte van de omzet. Axians biedt oplossingen om webshops te integreren met Exact Globe en Exact Synergy.

Automatiseer je complete orderproces
Order

De voordelen

 • Automatiseer je orderproces
 • Meer efficiëntie door integratie
 • Verbeter communicatie met je klant

In dit proces is het vooral belangrijk om de order goed te ‘processen’ en foutloos in te voeren. Bekijk hier de oplossingen die jou daarbij ondersteunen.

Artikel selector

Snel en gemakkelijk het juiste component of accessoire in de artikeldatabase vinden. Via vraag en antwoord wordt de klant of medewerker naar het juiste artikel geleid. De offerte of order wordt vervolgens automatisch aangemaakt.

CAD-koppeling

We koppelen Exact aan het CAD-systeem om zaken als artikelen en stuklijsten te delen. De engineer kan de stuklijsten aanmaken vanuit een samenstelling op basis van de tekening van het CAD-systeem. Onderdelen en samenstellingen kunnen zo eenvoudig worden gekoppeld met artikelen in Exact.

Portals

Via een online portal kun je 24/7, snel, eenvoudig en veilig communiceren met klanten of medewerkers. Verbreed je dienstverlening bijvoorbeeld met een online bestelportal voor jouw klanten waarbij de order automatisch wordt doorgezet naar Exact Globe. De inzetbaarheid van portals is eindeloos.

EDI

De EDI Tool zorgt voor de koppeling tussen Exact Globe en het EDI-platform. Met EDI kunnen orders, orderbevestigingen en facturen digitaal worden uitgewisseld met handelspartners. Zowel voor verkoop, inkoop en met je logistiek dienstverlener. Dit levert tijdwinst op en er worden minder fouten gemaakt.

Intercompany

Automatiseer het verkeer binnen de eigen werkmaatschappijen, bijvoorbeeld tussen de verkoop en de productie BV. De verkooporder bij de één, wordt automatisch een bestelling bij de ander. Zonder tussenkomst van medewerkers, met maximale snelheid en een minimale foutkans.

Financieel

Exact software biedt met Globe uitgebreide mogelijkheden om de financiële administratie te voeren. Ook de financiële consequenties binnen logistieke en productieprocessen worden binnen Exact Globe perfect geadministreerd.

Slim omgaan met je inkoopproces
Inkoop

De voordelen

 • Meer inzicht in inkoopafspraken
 • Transparantie in de keten
 • Verbeter de kwaliteit van je inkoop

Item Management

Samenwerken met verschillende leveranciers zorgt voor een jungle aan prijslijsten. Het overnemen van deze prijsinfo in de eigen Exact Globe omgeving is tijdrovend. Met Item Management vangen we de prijsdata van leveranciers op en converteren de data op de juiste manier naar Exact Globe. Hiermee is de prijsinformatie altijd up-to-date en correct in Globe beschikbaar.

Contract Management

Het vastleggen van wat er precies met de leverancier is afgesproken, zorgt voor een betere controle op en beoordeling van je leveranciers. De medewerkers vinden snel en gemakkelijk terug wat ze van de leverancier mogen verwachten.

Intercompany

Automatiseer het verkeer binnen de eigen werkmaatschappijen, bijvoorbeeld tussen de verkoop en de productie BV. De verkooporder bij de één, wordt automatisch een bestelling bij de ander. Zonder tussenkomst van medewerkers, met maximale snelheid en een minimale foutkans.

Leveranciersbeoordeling

Als je leverancier minder goed presteert, voelt jouw klant dit waarschijnlijk ook! Sterke partijen zijn binnen de keten steeds belangrijker. Het op de juiste manier en op langere termijn beoordelen van leveranciers zorgt voor een totale kwaliteitsverbetering.

Workflow - fiattering

Workflows spelen op veel verschillende terreinen een belangrijke rol. Bij inkoop kan workflow ervoor zorgen dat de bestelling altijd door de juiste afdeling wordt gefiatteerd en geplaatst. Exact Synergy beschikt over krachtige workflow functies.

Optimaal voorraadbeheer van A tot Z
Voorraad

De voordelen

 • Verkort doorlooptijden in je magazijn
 • Sneller leveren aan je klant
 • Betere kwaliteitsmonitoring

Voorraadoptimalisatie

Voorraadoptimalisatie is op verschillende niveaus te realiseren. De oplossingen die we hierin bieden variëren van oplossingen binnen Exact Globe tot en met koppelingen naar dedicated systemen zoals Slim4 van Slimstock.

Leverbetrouwbaarheid

Ook jouw leverbetrouwbaarheid wordt beoordeeld! Daarom is het ook goed om de eigen performance te monitoren en te zorgen dat je een goede beoordeling van je partners krijgt. Axians biedt oplossingen die pro- of reactief zorgen voor een verbetering van je leverbetrouwbaarheid.

Warehouse Management

Warehouse Management Software is onmisbaar in grotere magazijnen of in magazijnen waar moeilijk te onderscheiden artikelen/componenten zijn opgeslagen. Met E-WMS van Exact wordt via een handterminal (scanner) geregistreerd wat er binnenkomt, op voorraad ligt of wordt gepicked voor productie of levering. Hiermee heb je altijd en overal realtime inzicht!

Tracking & Tracing

Tracking & Tracing van grondstoffen, componenten en artikelen wordt steeds belangrijker en zijn in sommige sectoren zelfs een vereiste. Met behulp van scanning - zoals QR- of barcodes - is de traceerbaarheid perfect te organiseren. Axians biedt hierin diverse oplossingen.

SKU & Replenishment

Deze onderdelen van warehouse management zorgen voor een efficiënter magazijn. Stock Keeping Units (SKU's) zoals pallets kunnen met één scan worden ingeboekt, inclusief de artikelen en serienummers die op de pallet staan! Replenishment is het geautomatiseerd aanvullen van voorraadlocaties zodat je nooit meer mis grijpt. Wel zo handig! SKU en Replenishment zijn standaard functies van Exact WMS.

Digitaliseer je kwaliteits- en productieproces
Productie

De voordelen

 • Transparantie op de productievloer
 • Reductie van de papierstroom
 • Leveren van hoogwaardige kwaliteit

Specs Display

Aan productielijnen is informatie nodig van het te produceren artikel, zoals stuklijsten, veiligheidsmaatregelen, testdata, etc. Door dit op de productievloer digitaal via displays beschikbaar te maken, hebben medewerkers altijd actuele informatie voorhanden.

Tracking & Tracing

Tracking & Tracing van grondstoffen, componenten en artikelen wordt steeds belangrijker en zijn in sommige sectoren zelfs een vereiste. Met behulp van scanning - zoals QR- of barcodes - is de traceerbaarheid perfect te organiseren. Axians biedt hierin diverse oplossingen.

Quality Control

Verbeter de kwaliteit van je producten door steekproefsgewijs te testen tijdens het productieproces. Zo kom je snel achter de oorzaak van een fout in het proces. Maar ook voor het verbeteren van je bedrijfsprocessen, en zo ook de dienstverlening naar je klant, kun je met Quality Control de juiste processen en workflows inrichten.

Warehouse Management

Warehouse Management Software is onmisbaar in grotere magazijnen of in magazijnen waar moeilijk te onderscheiden artikelen/componenten zijn opgeslagen. Met E-WMS van Exact wordt via een handterminal (scanner) geregistreerd wat er binnenkomt, op voorraad ligt of wordt gepicked voor productie of levering.

Shop Floor Control

Met Shop Floor Control voert de medewerker ‘op de werkvloer’ direct de gewenste data in in het systeem, via pc, tablet of app, waardoor onnodige papieren op de werkvloer verdwijnen. Gegevens zijn hierdoor sneller beschikbaar, foutkansen worden voorkomen en er is veel minder handling nodig.

Service gericht werken ligt binnen handbereik
Service

De voordelen

 • Meer inzicht in service en kwaliteit
 • Mobiel werken binnen handbereik
 • Service is altijd en overal beschikbaar

Service Management

Service Management wordt ingezet bij bedrijven die monteurs ‘op de weg’ hebben om machines te onderhouden. Ze kunnen met Service Management binnen Exact Synergy het proces van planning, materiaalverbruik, contractdata en snelle facturatie gemakkelijk online regelen via laptop, tablet of smartphone. De werkbon inclusief de handtekening wordt volledig digitaal verwerkt.

Contract Management

Voor het vastleggen van o.a. contracten en afspraken. Iedereen weet precies wat er met de klant is afgesproken en wat de klant dus mag verwachten.

Configuratie Management

Met Configuratie Management kun je kenmerken van machines, apparaten of andere producten van je klanten vastleggen. Hierdoor heb je altijd inzicht en kun je servicegericht schakelen richting je klanten.

CRM

CRM speelt ook een belangrijke rol in het aftersales proces voor het uitbouwen van langdurige relaties met uw klanten. Met CRM binnen Exact Synergy is het relatiebeheer gelinkt met workflow, Outlook, documenten, processen, etc. Vooral de integratie binnen het complete bedrijfsproces maakt CRM binnen Synergy een krachtige oplossing.

Aftersales service

Bedrijven met een eigen service afdeling bieden we een modern platform om het volledige service management te regelen met een eigen ticketing systeem. Hierdoor heb je altijd inzicht in calls en responstijden, heb je klantspecifieke afspraken direct in beeld en houd je tijdregistratie bij per call, relatie of medewerker.

Integrale oplossingen voor je gehele bedrijfsvoering
Integraal

De voordelen

 • Eén integrale totaaloplossing voor je logistieke processen
 • Altijd inzicht en overzicht door gebruik van één centraal systeem voor de back-office, productievloer en de medewerkers 'in het veld'
 • Standaard software die flexibel in te richten is en meegroeit met je bedrijf

Quality Control

Borg kwaliteit in je processen, zoals HACCP, BRC, ISO, etc. met behulp van workflows in Exact Synergy. Overzichten en dashboards zorgen voor de juiste informatie naar medewerkers, management en auditors.

Business Intelligence

Business Intelligence maakt het mogelijk om via dashboards precies op de hoogte te zijn van wat er binnen het bedrijf gebeurt. Met QlikView of Power BI, gekoppeld aan Exact software en bijvoorbeeld Excel of andere databases, wordt stuurinformatie pasklaar aangeleverd.

Business Apps

Met het platform van Any2info zijn we in staat in korte tijd high-performance business apps te bouwen met datasets, formulieren en persoonlijke dashboards. De apps worden samengesteld, intuïtief via drag & drop, zonder het gebruik van programma code. Hierdoor is het mogelijk om snel en op maat mobiele applicaties te bouwen die een directe toegevoegde waarde vormen op reeds bestaande (databronnen van) ERP - zoals Exact - of industriële systemen. Vanaf nu heb je uit elke bron, op elk moment, op elke locatie en op elk soort toestel de data die je wilt snel en real time beschikbaar.

HRM

Met onze oplossing HRM Kompas binnen Exact Synergy vul je de integratie verder aan door ook alles rondom medewerkers te registreren. Van werving & selectie en instroom van nieuwe medewerkers, verlof & verzuim, functionering tot en met uitstroom.

CRM

Voor elk bedrijf is relatiebeheer belangrijk. Met CRM binnen Exact Synergy is het relatiebeheer gelinkt met workflow, Outlook, documenten, processen, etc. Vooral de integratie binnen het complete bedrijfsproces maakt CRM binnen Synergy een krachtige oplossing.

Financieel

Exact software biedt met Globe uitgebreide mogelijkheden om de financiële administratie te voeren. Ook de financiële consequenties binnen logistieke en productieprocessen worden binnen Exact Globe perfect geadministreerd.

Blogs & cases
Trendblog: Het toenemende belang van IoT, Augmented Reality en Business Apps
Trendblog: De toenemende product- en procescomplexiteit
Trendblog: Snel, sneller, snelst!
Trendblog: Samenwerken binnen de keten
Trendblog: De veranderende klantvraag
Trendblog: Data is het nieuwe goud – ook in de logistiek!
New York Pizza: “ICT cruciale factor in groeiambitie van New York Pizza”
Haarshop.nl: “We zijn nu zover dat we met het logistieke proces vooruitlopen op de groei die we nastreven”
Neuteboom Coffee Roasters: “We voeren nu volledig geautomatiseerd het elektronisch berichtenverkeer met onze handelspartners”
POL Heteren: “Door slimme ICT oplossingen profiteren onze klanten van een betere service en is onze organisatie gegroeid”
Waarom Business Apps onmisbaar zijn in je logistieke proces
Traceerbaarheid tot in veld
Help… de logistiek staat op zijn kop!
Heb jij al een mobiele strategie?
Vervangen of optimaliseren? Haal meer uit je ERP systeem!
ERP integratie: kracht of crime?
Axians is jouw Exact partner voor je logistieke & financiële processen >> Meer informatie?
Wij zijn Axians
Henny Pierik Sales & Business Development Industry & Logistics
Jeroen Dam Sr. Consultant Industry & Logistics
Dennis Hendriks Sr. Consultant Industry & Logistics
Gerrit Bastiaansen Sr. Consultant Industry & Logistics
Gertjan Riga Sr. Consultant Industry & Logistics
Ook deze bedrijven zijn Groots met de oplossingen van Exact & Axians
Powered by