Neem contact op
Bel mij terug

De juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon

Geschreven door Roy Menger

In mijn vorige blog ben ik ingegaan op het belang van de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon krijgen. In plaats van het ophalen van informatie, zou de gebruiker belangrijke informatie direct moeten kunnen inzien op het moment dat dit relevant is. Met deze kernwaarden als uitgangspunt is Axians BLYB! ontwikkeld. Deze tooling zorgt er voor dat je een notificatie ontvangt omtrent een voor jou belangrijke KPI. 

KPI’s zijn onmisbaar

KPI’s zijn onmisbaar binnen een organisatie. Ze leveren concrete en meetbare data op die nodig zijn om doelstellingen binnen je organisatie te behalen. Het op de hoogte blijven van de status van je KPI’s is voor verschillende gebruikersgroepen binnen je organisatie nuttig. Dit zal echter om verschillende redenen zijn.

In de bovenste lagen van de organisatie, dan bedoel ik directieleden en bestuur, zal men voornamelijk geïnteresseerd zijn in de KPI’s op het hoogste niveau. Hoeveel omzet wordt er gedraaid? Hoeveel verzuim is er? Hoe staan we ten opzichte van het budget? Op het moment dat deze KPI’s een bepaalde grenswaarde overschrijden, zal er op hoog niveau bijgestuurd moeten worden.

Bijsturen

Managers en teamleiders zullen op een ander niveau bij kunnen sturen, en zijn geïnteresseerd in indicatoren voor hun eigen afdelingen. Dreigt de voorraad op te raken?Worden er hoge kosten gemaakt die niet gebudgetteerd zijn? Of zijn er teveel storingen in de productie? Door deze informatie op het juiste moment bij de managers te brengen, kan men tijdig en adequaat bijsturen.

Op de niveaus van operatie en staf binnen organisaties is het wellicht nog het meest van belang dat de juiste informatie op het juiste moment bij de juiste persoon komt. Is er een ontevreden klant? Ligt het productieproces stil vanwege een grote storing? Kan er niet geleverd worden vanwege een voorraad tekort of is er een probleem in de IT infrastructuur? Als men deze informatie niet tijdig heeft, kan dit grote gevolgen hebben voor het productieproces.

Direct actie ondernemen

Axians BLYB! ondersteunt in dit geheel door notificaties te versturen wanneer bepaalde indicatoren buiten de gestelde doelen dreigen te vallen. De gebruiker kiest een indicator, kan indien gewenst een filter toepassen en stelt een doelwaarde in. Zodra deze indicator boven of onder de gestelde doelwaarde komt, zal Axians BLYB! een notificatie versturen naar de gebruiker zodat er, wanneer nodig, actie ondernomen kan worden.

Meer weten over BLYB!?

Op de pagina Axians BLYB! lees je meer over wat BLYB! voor jouw organisatie kan betekenen. Zien hoe BLYB! werkt? Bekijk dan onderstaande “How to video”.