Neem contact op
Bel mij terug

Azure

Axians & Microsoft Analytics 

In de afgelopen 2 jaar werd 90% van alle data die er op dit moment is gecreëerd. De toename van data zal doorzetten en de uitdaging voor organisaties is om deze data in te zetten voor betere producten en dienstverlening, blijere klanten, efficiëntere processen en betere beslissingen. Data gedreven werken staat hoog op de prioriteitenlijst van onze klanten.  

Met een toekomst die zo snel verandert en innovaties die zich in steeds rapper tempo opvolgen is het lastig om keuzes te maken. Want wat zal je prioriteit hebben volgend jaar? En wat zijn de gangbare producten over twee jaar? 

Met ‘de Cloud’ is het mogelijk om verandering te omarmen; je kunt nu klein beginnen en je cloud omgeving groeit met je mee (of krimpt terug als dat nodig is). Doordat geen grote investeringen vooraf nodig zijn, kun je direct aan de slag en is er geen man overboord als je data strategie volgend jaar herijkt wordt. Het is eenvoudig om te experimenteren en technieken of methodes zich te laten bewijzen in behapbare business cases.  

Axians adviseert Azure de cloud dienst van Microsoft omdat deze het meest volwassen is, de meeste mogelijkheden bevat en voorop loopt op beveiligingsvlak. In het Magic Quadrant voor Analytics en Business Intelligence plot Gartner Microsoft op eenzame hoogte in het leiders kwadrant.  

Gartner Magic Quadrant

PowerBI 

Zet gegevens om in inzichten waarop je actie kunt ondernemen met PowerBI. Maak interactieve dashboards met mooie visualisaties en deel deze met eindgebruikers. PowerBI biedt de functionaliteit om snel en eenvoudig aan de slag te gaan, maar ook de structuur en mogelijkheden om dashboarding op grote schaal efficiënt te kunnen inzetten.  

Onderscheidende eigenschappen van PowerBI: 

 • Hoogste niveau van beveiliging van data (gegevens classificatie, Bring Your Own Key) 
 • Machine Learning voor business users 
 • Continu innovatie dankzij maandelijkse updates 
 • Naadloze integratie met Excel voor analyse en ontwikkeling 
 • Actionable maken van dashboards door integratie met Power Apps 

Azure Data Factory 

Met behulp van Data Factory bouw je gegevens pijplijnen in de cloud. Deze ‘Cloud Native’ ETL/ELT oplossing laadt de data vanaf on-premise en hybride cloud bronnen naar het data lake of data warehouse. Complexe transformaties kunnen gebouwd worden in een visuele ‘no-code’ omgeving. 

Voordelen: 

 • Cloud native; schaalt eenvoudig tot petabyte schaal 
 • Connectoren voor gangbare systemen zijn out-of-the-box beschikbaar 
 • No code transformaties 
 • Vele integratie mogelijkheden met bijvoobeeld Databricks voor Notebooks, Python en Scala 
 • Geen investeringen vooraf, je betaalt alleen voor wat je gebruikt 

Azure Synapse Analytics 

Synapse is het toekomstbestendige informatieplatform van Microsoft. Binnen deze innovatieve omgeving komen de verschillende componenten uit Microsoft’s Data & Analytics aanbod bij elkaar. Met Synapse heeft u vanuit één omgeving toegang tot het data lake, data warehouse, gegevens pijplijnen, dashboards (PowerBI), lineage (Purview) en Artificial Intelligence. Synapse Analytics is gebouwd om eenvoudig op te schalen, zowel qua data omvang als qua performanceAzure Synapse Analytics maakt indruk, zowel op het vlak van performance als de prijs/performance ratio 

 • Gecentraliseerd analyseplatform 
 • Geïntegreerde AI en BI 
 • End-to-endbeheer en –controle 
 • Ongekende prijs/prestatie 

Purview 

Het data landschap van de meeste organisaties is de afgelopen jaren niet alleen gegroeid, maar ook complexer geworden. Met de introductie van data lakes, en self service analytics zijn op steeds meer plekken in een organisatie datasets te vinden. Hoe zorg je ervoor dat je het overzicht bewaart welke datasets er zijn en of deze juist gekwalificeerd zijn? Op welke manier zoeken en ontdekken analisten en andere gebruikers de beschikbare datasets? Met Azure Purview wordt het gehele landschap inzichtelijk; binnen en buiten de cloud 

 • Geautomatiseerde gegevensdetectie, herkomstbepaling en gegevensclassificatie in on-premisesmulticloud– en SaaS-bronnen 
 • Gecentraliseerde toewijzing van uw gegevensassets en hun relaties voor een effectievere governance 
 • Met semantisch zoeken wordt gegevensdetectie met bedrijfskundige of technische termen mogelijk 
 • Inzicht in de locatie en verplaatsing van gevoelige gegevens in uw hybride gegevenslandschap 

Machine Learning & Data Science 

Met Azure is Machine Learning en Data Science binnen handbereik. Met behulp van Azure Machine Learning en Azure Databricks kun je direct aan de slag met machine learning & data science. Met de tools en talen waarmee de data scientists vertrouwd zijn.  

Door de kracht van de Azure cloud versnel je eenvoudig het trainen van Machine Learning modellen. Gebruik Azure Cognitive services om inzichten te genereren op basis van documenten, afbeeldingen of media. Denk hierbij aan patroonherkenning of sentiment analyse. 

Voordelen:

 • Eén platform dus minimale ‘data beweging’ en maximale beveiliging 
 • Gebruik standaardmodellen vanuit Azure of kies je eigen algoritmes als geavanceerde gebruiker 
 • Gebruik cognitive services voor eenvoudige herkenning van tekst, afbeelding, media en sentiment 

Axians Modern Data Platform 

Microsoft biedt een ongekende hoeveelheid functionaliteit aan waarmee een data platform op maat kan worden geconfigureerd wat aansluit bij de wensen van je organisatie. Wanneer je met een blank canvas begint zal het enige tijd kosten om alle afwegingen te maken en de juiste componenten te kiezen.  

Met het Axians Modern Data Platform kan dit versneld worden. Op basis van onze ervaring én continu onderzoek naar de laatste inzichten en mogelijkheden bieden wij het Axians Modern Data Platform aan. Het platform is volledig opgebouwd uit scripts (Infrastructure as Code / IaC) en kan dus eenvoudig uitgerold worden. De opzet is modulair zodat eenvoudig modules aan of uit gezet kunnen worden. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een data science model of een dashboard om vervolgens pas naar een data warehouse te kijken. Op deze manier kunnen we met een beperkte investering direct aan de slag met de uitdaging waar jij de meeste winst kunt pakken. 

Voordelen: 

 • Meeliften op de ervaring die wij binnen andere projecten opgedaan hebben 
 • Standaard omgeving is snel, veilig en een solide basis om op door te bouwen 
 • Ideale omgeving om een Proof-of-Concept op uit te voeren 
 • Modulaire opzet; direct aan de slag met het genereren van waarde.  

Meer weten?

Neem dan contact op met Eduard Berteler