Data & Analytics gaat al lang niet meer alleen om het verzamelen en rapporteren van data. Iedereen wil meer halen uit de schat aan data waar ze over beschikken, om nog betere beslissingen te kunnen nemen. Want slim omgaan met data biedt organisaties de handvatten om succesvol te zijn en te blijven. Data Science wordt daarom een steeds belangrijkere expertise voor organisaties. En de toepasbaarheid ervan is heel uitgebreid. Dit maakt het interessant voor alle sectoren en bedrijven waar data in grote hoeveelheden aanwezig is. Een grote valkuil is dat Data Science gezien wordt als een los ‘iets’ waar je iets ‘leuks’ mee kan doen. Het is géén kunstje. Het doelbewust inzetten van Data Science lost concrete problemen en vraagstukken voor jouw organisatie op.  Het succesvol toepassen van Data Science kan alleen als je het structureel goed oppakt en inricht. Axians helpt je  om alle stappen te zetten om Data Science effectief in te kunnen zetten in jouw organisatie.

 

Technologie is daarbij een bepalende factor. Het Microsoft Azure biedt met Azure Machine Learning een veilige en flexibele omgeving.  Het platform biedt data scientisten, ontwikkelaars maar ook business analisten, een breed scala aan functionaliteiten en tools om zo eenvoudig mogelijk Data Science modellen te bouwen, exploreren en implementeren. Het is gericht op het versnellen en reduceren van de complexiteit van het operationaliseren van Data Science en stimuleert een goede samenwerking met alle betrokkenen.  Het is een omgeving waar  iedere data scientist zich direct thuis voelt. Heb je voorkeur voor het gebruik van notebooks, ontwerp je liever met visuele ‘drag & drop’ flows of laat je liever automatisch een model adviseren. Al deze methoden los en gecombineerd zijn beschikbaar in Azure Machine Learning.

Data & Analytics Talk – Azure Machine Learning

In onze Data & Analytics Talk gaan we met collega’s in gesprek over Data Science, hoe hiermee te starten, de valkuilen en wat Azure Machine Learning hierin kan betekenen.  Zij delen hun ervaringen.

Referentie wheyco

wheyco maakt productieprocessen voorspelbaar met Artifical Intelligence

Met een productie van 10.000 ton wei-eiwit per jaar is wheyco een grote Europese speler. Om met de beschikbare installaties en capaciteit zo efficiënt mogelijk te produceren, moet het productieproces optimaal zijn ingericht. Data geeft wheyco niet alleen inzicht in en grip op het actuele proces maar ook de ruimte om proactieve keuzes te maken. Lees  hoe wheyco met de inzet van AI productieprocessen voorspelbaar maakt.

Hoe kunnen wij je helpen?

Vaak zijn de verwachtingen bij Data Science enorm hoog. Om het succesvol in te zetten is het van belang te weten welke methode, tools, techniek en type algoritmen het beste bij jouw probleem passen. Maar ook om na te denken over hoe je dit gaat organiseren en structureel gaat verankeren in je processen. Heb je een business-uitdaging waarbij je denkt dat Data Science je kan helpen met de oplossing? Of wil je graag meer weten over de mogelijkheden van Data Science met Azure Machine Learning? Neem gerust contact op om hierover te sparren. Vul onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.