Snel, interactief en eenvoudig inzicht over je data met een huisstijl en KPI’s die bij jouw organisatie passen? Hier is Microsoft Power BI de meest populaire oplossing voor. Hiermee kan alles uit big data investeringen worden gehaald om inzichten te vergaren, analyseren en delen met de gehele organisatie terwijl consistentie en beveiliging in stand wordt gehouden. Door Microsoft Power BI te gebruiken met onder andere Azure en Office, wordt maximale waarde gehaald uit technologie en data.

De gebruiksvriendelijke user-interface biedt gebruikers de mogelijkheid om via self-service BI de interactie aan te gaan over belangrijke organisatie-inzichten. Waar Excel vooral krachtig is om spreadsheets te bouwen met data, biedt Power BI the next step in het visualiseren van datamodellen met een grote hoeveelheid gegevens. Onze ervaren Power BI consultants helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuzes, een doeltreffende inrichting van rapportages en dashboards, de beveiliging maar ook het beheer en trainingen in Power BI.

De voordelen van Power BI

 • Een geïntegreerd alles-in-één BI-portal, ook beschikbaar voor de smartphone/tablet
 • Gebruiksvriendelijk in het bouwen, analyseren en visualiseren van data
 • Snelle time-to-value  van strategische, tactische en operationele data
 • Laagdrempelige Self-Service BI mogelijkheden voor organisatiegebruikers
 • Vele Power BI connectoren beschikbaar om data uit verschillende bronnen te ontsluiten
 • Integraties met vele Microsoft producten mogelijk
 • Gecertificeerd support vanuit Axians, maar ook vanuit de Power BI community
 • Te gebruiken on-premise en in de cloud
 • Centraal (eigen) beheer en voldoet aan alle security-eisen
 • Easy-to-use licentiemodel

Rapportages & Dashboarding

Data helpt je inzichten te verkrijgen zodat je organisatie zich verder kan ontwikkelen. En door data op een visuele manier te bekijken ontdek je patronen, zie je verbanden en kom je tot inzichten die mogelijk anders verborgen blijven. Power BI helpt je het verhaal achter data te leren kennen middels rapportages, dashboards en datavisualisaties. Het is zeer eenvoudig en vriendelijk in gebruik. Maar nog belangrijker misschien: informatie delen met de organisatie wordt een stuk simpeler.

Intuïtieve Self Service BI voor iedereen

Niet altijd zijn de – vaak door anderen – samengestelde rapportages en dashboards toereikend voor organisatiegebruikers om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Medewerkers weten vaak zelf precies welke informatie ze nodig hebben. En gaan graag zelf aan de slag met het analyseren van data en het maken van rapportages en dashboards. Power BI is een intuïtieve Self Service BI tool omdat het gebouwd is op bestaande technieken die voor de meeste gebruikers herkenbaar zijn vanuit Excel en de PowerQuery Editor. Een tool waar dus iedereen snel mee overweg kan. Of het nu gaat om databewerking en -analyses of om rapportages en interactieve dashboards, Power BI geeft medewerkers de vrijheid om datagedreven beslissingen te nemen.

Houd data veilig met Power BI

Een BI-beveiligingsmodel op object- en rijniveau blijft belangrijk, maar het huidige cloudtijdperk vraagt om een cloud-native, multi-tiered en defensie-in-diepte beveiligingsoplossing. Omdat Power BI gebouwd is op Microsoft Azure, heeft het de hoogste beveiligingsclassificaties die er bestaan. Voor veel organisaties de reden om hun gevoelige data aan Power BI toe te vertrouwen. Door de cloudbenadering van Microsoft omtrent Azure, Power BI en Office 365 zijn er verschillende ondersteunende beveiligingsoplossingen beschikbaar. Zoals Microsoft Information Protection sensitivity labels die je kunt instellen in Power BI zodat data beschermt blijft bij het exporteren. Maar denk ook aan de Microsoft Defender for Cloud Apps en Microsoft 365 data loss prevention.

Better together: Power BI integraties in de Microsoft Stack

Het is zeer waarschijnlijk dat je al een onderdeel van de Microsoft Stack gebruikt. Bijvoorbeeld als jouw organisatie gebruik maakt van Windows, Microsoft Teams, Sharepoint of Microsoft 365. Het is dan geen grote stap om verder uit te beiden naar Power BI.  Ook Power BI heeft handige integraties met andere tools in de Stack:

 • Onderdeel van het Microsoft Power Platform voor integratie in PowerApps, Power Automate en Power Virtual Agents
 • Gebruik Azure Machine Learning modellen voor easy-to-use forecasting binnen Azure Synapse
 • De integratie van Pyton en R in Power BI biedt de mogelijkheid voor custom machine learning modellen
 • Power BI Report Server is opgenomen als onderdeel van SQL Server Enterprise voor on-premise reporting

Hoe kunnen wij jou helpen?

Het is de wens van ieder bedrijf om actuele stuurinformatie te hebben zodat besluiten sneller en beter genomen kunnen worden. In de realiteit gaat dit vaak anders, de welbekende Excel lijsten. Ben je benieuwd hoe Power BI je helpt in het voorzien van de informatiebehoefte binnen jouw organisatie? We wisselen graag van gedachten met je. Laat je contactgegevens achter achter, dan nemen wij snel contact met je op.