Om met data aan de slag te gaan, heb je een werkplaats nodig. Azure Synapse van Microsoft is zo’n werkplaats waarin elke data-uitdaging kan worden opgepakt. In Azure Synapse komen een aantal geëvolueerde Microsoft producten samen tot één solide fundament om alle moderne datastromen te temmen; ongeacht volume, snelheid, vorm of complexiteit. In een handomdraai is je data geschikt voor toepassing in Business Intelligence en Data Science.  Tegelijkertijd biedt Azure Synapse alle gereedschappen die de verschillende disciplines binnen Data & Analytics nodig hebben. De data engineer, data scientist of business analist; allemaal doen ze hun eigen ‘ding’ in dezelfde omgeving, ieder met hun eigen voorkeurstaal terwijl ze dezelfde data verwerken.

Kruisbestuiving en synergie ontstaan vanzelf wanneer er met gemak en plezier samenwerkt wordt.  Een grote misvatting rondom Azure Synapse is dat het alleen voor grote organisaties is weggelegd. Door de prijsstelling en schaalbaarheid is het juist ook uitstekend te gebruiken in kleinere omgevingen of binnen organisaties die hun eerste stappen zetten binnen Data & Analytics. Maar ook voor bedrijven die een overgang naar de cloud willen maken, is Azure Synapse het overwegen waard. En natuurlijk inderdaad ook voor de grotere organisaties die ‘volwassener’ zijn op het gebied van Data & Analytics. Kortom, Azure Synapse werkt voor iedereen.

Data & Analytics Talk – Azure Synapse

In de Data & Analytics Talk over Azure Synapse gaan Arno Hordijk en Michiel Born in op het Data & Analytics platform van Microsoft. Azure Synapse heeft het alles in huis om moderne datastromen te temmen, ongeacht volume, snelheid of vorm. Tegelijkertijd past het zowel data-engineers, data scientisten als data-architecten als een handschoen. Waar de eersten met Azure Synapse over een toolbox beschikken met zowel vertrouwde gereedschappen als goed bruikbare nieuwe gadgets, biedt het architecten het fundament voor een dataplatform dat naadloos past in vrijwel ieder IT-landschap.

Meer informatie over Microsoft tooling

Analytics in a Day

Workshop

In samenwerking met Microsoft biedt Axians op verschillende datums de online ‘Analytics in a Day’ workshop aan. De workshop biedt je een  allesomvattende kijk op Data & Analytics: van dataverzameling en -opslag tot geoptimaliseerde Business Intelligence, de mogelijkheden van self-service tot het bevorderen van een datagedreven bedrijfscultuur.  In een halve dag laten onze Azure data-experts je kennismaken met Azure Synapse en ga je zelf aan de slag met Cloud Analytics.

Meer informatie over Azure Synapse

”Azure Synapse is het ideale platform om traditionele analytics en advanced analytics samen te brengen”, aldus  onze Data & Analyticts architecten. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van Azure Synapse voor jouw organisatie? Of een persoonlijke demo? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we wisselen graag van gedachten met je. Laat hieronder je gegevens achter en dan nemen wij snel contact met je op.