De BI Servicedesk van Axians is een professionele Nederlandstalige Servicedesk. Vanuit Groningen werken onze medewerkers full-time aan het beantwoorden van vragen van onze klanten en/of het oplossen van incidenten. Ze helpen je graag.

De BI Servicedesk bestaat al meer dan 20 jaar. Dit betekent dat onze klanten en ook wijzelf kunnen vertrouwen op bewezen procedures. Zaken als incident management, change management, problem management en escalatie management zijn standaard ingericht voor iedere klant. Zonder dat daarbij bureaucratisch te werk wordt gegaan. Immers, onze klant heeft een issue en dat moet verholpen worden!

Onze klanten dienen gezamenlijk 50 à 60 meldingen per week in. Deze meldingen variëren sterk in moeilijkheidsgraad, maar vaak zijn deze meldingen afkomstig van de tweedelijns Helpdesk. Wij ontvangen de vragen waar je  eigen organisatie niet uit komt.

We hebben een vast team met gecertificeerde Servicedesk medewerkers. Grote kans dat je morgen dezelfde persoon spreekt die je vandaag ook aan de telefoon hebt gehad! Klanten waarderen de dienstverlening van onze eigen BI Servicedesk gemiddeld met een 8,5.

 

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het een vereiste dat onze mensen over uitstekende kennis en ervaring beschikken. Al onze medewerkers zijn dan ook gecertificeerd in een specialistisch vakgebiek binnen Jedox, Qlik, SAP, TimeXtender maar ook andere oplossingen zoals SQL Server en Oracle.

Onze Servicedesk is ISO27001 gecertificeerd; dat betekent dat onze informatiebeveiliging aan de daaraan gestelde eisen voldoet en ook de (fysieke) toegang tot datasystemen structureel en aantoonbaar goed is ingericht. Daarnaast zijn we SAP PCoE (Partner Center of Excellence) gecertificeerd. Dit is hét internationale keurmerk van SAP waaruit blijkt dat we zowel technisch als organisatorisch voldoen aan strenge compliancy eisen en onze klanten kwalitatief hoogwaardige ondersteuning bieden.

Support inbedden in de organisatie

Vanuit Axians zien we regelmatig dat organisaties overtuigd voor data analytics kiezen, maar te weinig aandacht geven aan het inbedden van BI binnen de eigen organisatie. Het beheren van de oplossing is daar een voorbeeld van. De organisatie heeft in eerste instantie een goed beeld, maar als we doorvragen is niet altijd 100% helder wie welke werkzaamheden oppakt. Inzichtelijk maken welke beheerwerkzaamheden er zijn en het benoemen van de verantwoordelijke persoon voor het uitvoeren van die werkzaamheden is een goede eerste stap.

Het tweede punt van inbedding is het meenemen van de eindgebruiker in de verandering. Welke impact heeft de verandering voor de eindgebruiker? Welke vragen kan de organisatie verwachten? En is het slim om een loketfunctie in te richten? Wij hebben al veel situaties meegemaakt en komen graag in gesprek met organisaties over de inbedding van BI. Het project is afgerond, de oplossing is geïmplementeerd. Maar daarna moet er mee gewerkt worden.

Wat kun je van ons verwachten?

Als je licenties hebt aangeschaft via Axians heb je al recht op standaard support. Naast het beantwoorden van vragen of het oplossen van incidenten, worden vanuit de Servicedesk diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo houden we alle ontwikkelingen van onder andere Jedox, SAP Analytics, Qlik en TimeXtender bij en testen we nieuw opgeleverde patches en updates. De “approved by Axians” patches en updates worden kort omschreven zodat het voor jou eenvoudig inzichtelijk is wat de meerwaarde van deze software is.

Loop je al een tijdje achter? Geen probleem. In één overzicht maken we voor jou inzichtelijk of en waarom je zou moeten upgraden. De Servicedesk zet de software voor je klaar zodat je snel van start kunt gaan. Maar uiteraard kunnen we deze installatiewerkzaamheden ook voor je uitvoeren.

Veel van onze klanten realiseren zich dat het lastig is om bij te blijven. Mede daarom hebben veel klanten de SLA dienst Technisch Beheer afgenomen, waarbij periodiek een gezondheidscheck op de gehele omgeving uitgevoerd wordt, de installatie samen met de organisatie wordt voorbereid en de installatie van de meest recente “approved by Axians” updates door de Servicedesk worden doorgevoerd.

Dit Technisch Beheer is één van de vele SLA diensten die we leveren, waarbij we graag vanuit de klant denken. Want is jouw eigen beheerder op vakantie? Schakel de Servicedesk in om de IT-omgeving te bewaken. Wil je elke ochtend om 7:30 de ETL of Qlik Loader gecontroleerd hebben? Geen probleem.

We leveren diverse SLA diensten vanuit Technisch, Functioneel en Databasebeheer en zijn prima in staat om ook wijzigingen in de programmatuur, rapportages of dashboards voor je door te voeren. We ontzorgen je graag.

De BI Servicedesk is op werkdagen geopend van 7:30 uur tot 17:30 uur en is te bereiken via:

Telefoon: 088 – 597 55 59

E-mail: support.bi.nl@axians.com

Qlik Beheer en Onderhoud zonder zorgen!

Je wilt zorgeloos kunnen vertrouwen op de Qlik oplossing binnen jouw organisatie. Met de Beheer en Onderhoud diensten van Axians heb je hier geen omkijken naar en is alles perfect geregeld. Lees er alles over in deze leaflet.

Webinar over de Axians BI Servicedesk

Optimaal benutten en het gebruik omarmen! Dit doet je door te zorgen voor een stabiele en betrouwbare data analytics omgeving! Simpel gezegd, de applicatie moet het doen en beschikbaar zijn binnen jouw organisatie. Dit begrijpen wij vanuit support als geen ander. Maak in dit webinar kennis met de beheerorganisatie van Axians en ga mee in onze reis naar klanttevredenheid!

Waarmee kunnen we je helpen?

Heb je een vraag over de BI Servicedesk? Wil je meer weten over de SLA mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via support.bi.nl@axians.com of via 088 – 597 55 59. Of vul het formulier in, zodat we contact met jou kunnen opnemen. We helpen je graag!