Complexiteit vraagt om samenwerking

Je infrastructuur wordt steeds complexer. Dat levert voor jou als  Service Provider lastige vragen op. Hoe beheer je hybride cloud-omgevingen op een schaalbare, veilige manier? Hoe koppel je bestaande infrastructuur veilig en beheersbaar aan publieke clouds en SaaS? Hoe zorg je dat je aantoonbaar voldoet aan de compliance-richtlijnen van binnen en buiten je organisatie? En kun je wel mee met de huidige vraag naar eco- en klimaatvriendelijke infrastructuuroplossingen?

Het maken van technische keuzes, het ontwikkelen en binnenhouden van talent en kennis en het beheren van een steeds complexer wordende infrastructuur zijn uitdagingen die je als Service Provider eigenlijk niet meer zelfstandig aankunt. Daarom sluiten we steeds vaker partnerships waarin we elkaar versterken, kennis uitwisselen en zorgen voor een concurrerende eindgebruikerservaring.

Onze oplossingen voor Service Providers

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van cloud & datacenter infrastructuren bij Service Providers. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
 • IaaS

  Axians heeft jarenlange ervaring in het beheren van datacenter- en netwerkinfrastructuren bij onze klanten op locatie, maar ook in het beheer van publieke cloudoplossingen. Door dit beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur.
  Ontdek IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Cloud & Datacenter Infrastructures voor Service Providers bij Axians

Op het gebied van connectivity en infrastructuur biedt Axians uitgebreide mogelijkheden tot samenwerking. Wij zijn zelf geen Service Provider of Carrier en kunnen dus samenwerken op basis van loyaliteit en transparantie. Wij helpen jou, zodat jij altijd en overal de perfecte dienstverlening kunt leveren. Als partner in connectiviteit en datacenter nemen wij een dienstverlenende rol aan. Voor jou, maar ook direct voor je eindgebruikers op basis van whitelabel-overeenkomsten.

Ons OMNIA-platform biedt naadloze integratie tussen alle communicatiekanalen en combineert diensten, componenten en managed services tot een flexibel pakket dat naar wens is in te richten. Vaste en mobiele telefonie, multimedia contactcenters en videoverbindingen kunnen zo in één pakket worden afgenomen en betaald worden per verbruik, zonder grote investeringen vooraf. Dit maakt je infrastructuur wendbaar, schaalbaar en flexibel. Tegelijkertijd zorgen onze solide technische basis, gebouwd op partnerships met leidende partijen zoals Avaya, onze ervaring en onze 24/7 monitoring, beheer, security en service voor de stabiliteit en het vertrouwen dat je nodig hebt.

Referentiecase

Klanten Stichting GlasLokaal verzekerd van hoge beschikbaarheid glasvezelnetwerk

Om toegang te krijgen tot een snelle, betaalbare internetverbinding bundelden een aantal Haagse scholen hun krachten. Na een inventarisatie bleek er voldoende animo voor de ontwikkeling van een eigen glasvezelnetwerk dat in 2005 live ging. Inmiddels voorziet de Stichting GlasLokaal ruim 300 klanten in de publieke sector van snel breedbandinternet via een eigen hoogwaardig glasvezelnetwerk. Naast scholen in het basis, voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs, gebruiken ook culturele instellingen, zorginstellingen in en om Den Haag en het Hoogheemraadschap van Delfland het netwerk. Bovendien biedt de stichting klanten aanvullende diensten, zoals internettoegang, servergebruik en IP-telefonie. Sinds de meest recente vernieuwing van het netwerk heeft de stichting het beheer en onderhoud van alle actieve netwerkcomponenten uitbesteed aan Axians.

Bekijk het referentieverhaal

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Service Providers.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Datacenter Infrastructures? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.