Netwerkbeheer

Het succes van logistieke bedrijven staat of valt met het delen van data en het naadloos samenwerken met alle partners in de supply chain.

Veel logistieke bedrijven hebben meerdere vestigingen en/of  locaties. Daarbij wisselen ze bovendien grote hoeveelheden data uit met  voertuigen en machines. Dit alles is alleen mogelijk met een stabiel netwerk, dat altijd genoeg capaciteit en performance kan leveren.

Netwerken worden daarbij steeds complexer, bijvoorbeeld door de toevoeging van Internet of Things(IoT)-toepassingen en doordat steeds meer mensen device- en locatieonafhankelijk werken. Het beheren en beveiligen van deze complexe netwerken slokt bij IT-afdelingen heel veel tijd op. De meeste IT-directeuren zien een kwart of meer van hun arbeidskracht opgaan aan het ‘in de lucht houden’ van het bestaande netwerk. Zo ontstaat er steeds meer spanning tussen de ambities van de organisatie en de ruimte die IT heeft om die ambities te faciliteren.

Ook de financiële kant van je netwerk wordt op zeker moment complex.

 • Welke apparatuur heb je?
 • Is hij nog compliant?
 • Wanneer moet hij geüpdatet of vervangen worden?

De grote variatie aan apparatuur die in de meeste netwerken draait zorgt dat lifecyclemanagement ingewikkeld, duur en tijdrovend wordt. Daarom zien we ook in de logistiek de beweging naar standaardisering en software-based componenten die centraal en geautomatiseerd te beheren zijn.

Dit beheer kan dan relatief eenvoudig en tegen voorspelbare kosten worden uitbesteed, waarna IT’ers weer tijd hebben om zich bezig te houden met het ondersteunen van groei en innovatie.

Onze oplossingen

 • Network as a Service

  Met Network as a Service (NaaS) krijg je een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians. Het is een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik.
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Managed Wireless Local Area Network heb jij geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Met Axians Managed (W)LAN zorg je ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is voldoet aan de actuele security eisen.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) geeft je inzicht in de uitdagingen in jouw netwerk. Met dit inzicht ben je in staat om snel te handelen waar nodig.
  Ontdek SD-WAN

Een basis voor innovatief succes

Bij Axians hielpen we al veel bedrijven om hun netwerk te veranderen van een ‘blok aan hun been’ naar een basis voor innovatief succes.

We zetten daarbij in op het leveren en onderhouden van standaard, software-defined componenten die volledig geautomatiseerd kunnen worden uitgerold. Onze Network as a Service-dienst gaat een stap  verder. Hierbij nemen we het beheer geheel over van de IT-organisatie.

Wij hebben onze kennis van de logistiek branche en van de werking van next-generation netwerken gebundeld in kant-en-klare netwerkbouwblokken.

Een logistiek bedrijf hoeft dus niet meer voor iedere vestiging of iedere locatie zelf, handmatig netwerkprofielen te bouwen. Wij hebben die klaarliggen, samen met een overzichtelijke dienstencatalogus die direct inzicht geeft in de kosten.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.