De basis van je succes

Het succes van bedrijven in de logistiek staat of valt tegenwoordig met het delen van data en het naadloos samenwerken met alle partners in de keten. De meeste bedrijven hebben meerdere vestigingen en locaties en wisselen bovendien data uit met grote hoeveelheden voertuigen en machines. Dit alles is alleen mogelijk met een netwerk dat altijd genoeg capaciteit en performance kan leveren.

Netwerken worden tegelijkertijd steeds complexer, bijvoorbeeld door de toevoeging van Internet of Things(IoT)-toepassingen en doordat steeds meer mensen device- en locatieonafhankelijk willen werken. Het beheren en beveiligen van deze complexe netwerken slokt bij IT-afdelingen heel veel tijd op. De meeste IT-directeuren zien een kwart of meer van hun arbeidskracht opgaan aan het ‘in de lucht houden’ van het bestaande netwerk. Zo ontstaat er steeds meer spanning tussen de ambities van de organisatie en de ruimte die IT heeft om die ambities te faciliteren.

Ook de financiële kant van je netwerk wordt op zeker moment complex. Welke apparatuur heb je? Is hij nog compliant? Wanneer moet hij geüpdatet of vervangen worden? De grote variatie aan apparatuur die in de meeste netwerken draait zorgt dat lifecyclemanagement ingewikkeld, duur en tijdrovend wordt. Daarom zien we ook in de logistiek de beweging naar standaardisering en software-based componenten die centraal en geautomatiseerd te beheren zijn.

Dit beheer kan dan relatief eenvoudig en tegen voorspelbare kosten worden uitbesteed, waarna IT’ers weer tijd hebben om zich bezig te houden met het ondersteunen van groei en innovatie.

Onze oplossingen voor de Logistiek

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van enterprise networks in de logistiek. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • NaaS

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians.k, de meest recente functionaliteiten
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, man kijkt naar netwerk bedrading

Enterprise Networks voor de Logistiek bij Axians

Bij Axians hielpen we al heel veel bedrijven om hun netwerk te veranderen van een blok aan hun been in een basis voor innovatief succes. We zetten daarbij in op het leveren en onderhouden van standaard, software-defined componenten die volledig geautomatiseerd kunnen worden uitgerold. Onze Network as a Service-diensten gaan een stap  verder en nemen het beheer geheel over van de IT-organisatie van logistieke bedrijven. Wij hebben onze kennis van de branche en van de werking van next-generation netwerken gebundeld in kant-en-klare netwerkbouwblokken. Een logistiek bedrijf hoeft dus niet meer voor iedere vestiging of iedere locatie zelf, handmatig netwerkprofielen te bouwen. Wij hebben die klaarliggen, samen met een overzichtelijke dienstencatalogus die direct inzicht geeft in de kosten.

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Logistiek.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.