Met Network as a Service is je organisatie in staat om te innoveren

Hoe laat ik mijn netwerk optimaal aansluiten op de wensen van mijn organisatie? En hoe zorg ik ervoor dat dit over vijf jaar nog steeds aan de verwachtingen van mijn organisatie voldoet? Deze uitdagingen wijzen erop dat het vervangen van je netwerk lang niet meer over apparaten in het algemeen gaat, maar vooral over de functionaliteiten. Voor jouw organisatie wordt het netwerk steeds complexer en het management daarvan crucialer. Ondertussen is een optimale beschikbaarheid essentiëler dan ooit te voren, doen automatisering en standaardisatie zijn intrede en is er steeds meer specialistische kennis nodig om jouw netwerk veilig te houden. Wij nemen met onze Network as a Service (NaaS) jouw netwerkvraagstukken over, waarbij wij ervoor zorgen dat je netwerk meegroeit met de ambities van jouw organisatie.

 

Ons team van specialisten zorgt ervoor dat jij met Axians NaaS je kunt focussen op de innovatie van je organisatie. Daarnaast kun je eenvoudig op- en afschalen naar je capaciteitsbehoefte en zorgen wij voor een actief lifecycle management.

 • Pay-per-use: met Axians NaaS betaal je naar gebruik met een vast bedrag per locatie of apparaat-profiel voor het beheer, de hardware, licenties en ons advies voor innovaties.
 • Next-generation netwerk: je beschikt over een toekomstbestendig op software gebaseerd netwerk met alle mogelijkheden die daarbij komen kijken.
 • Garantie op een doorlopende lifecycle: jouw netwerk is áltijd up-to-date met de laatste functionaliteiten, betrouwbare hardware en actuele netwerkbeveiliging.

NaaS: De wereld verandert en de future is now!

De uitdaging op het gebied van connectiviteit wordt voor organisaties steeds groter. Thuiswerken is het nieuwe normaal en dit stelt andere eisen aan de securitymaatregelen. Daarom verandert Network as a Service met jou mee. Het is de kern van jouw organisatie, en het gaat naadloos samen met de sound van jouw organisatie. Jouw netwerk op basis van de nieuwste software. Altijd in de maat, altijd up-to-date.Voer de regie over jouw organisatie. Dit is jouw podium, dit is jouw sound!

Dit zijn de uitdagingen waar jouw organisatie tegenaan loopt

Je netwerkcomplexiteit en belasting nemen alleen maar toe

De toename van het aantal draadloze apparaten per persoon inclusief de applicaties en functionaliteiten, levert extra verkeer op. De opkomst van technologieën, zoals bijvoorbeeld Wi-Fi 6, vergroten meer en meer de vraag naar bandbreedte. Jouw netwerkcapaciteit is hier niet op berekend en je gebruikerservaring gaat achteruit. Voor jouw IT-afdeling is het een grote uitdaging om je verbinding stabiel, snel en veilig te houden.

Jouw IT-afdeling moet met steeds meer belangen rekening houden

Waar jouw IT-afdeling voorheen leidend was in het bepalen van netwerkkeuzes, moet deze nu steeds meer rekening houden met de eisen van de business. De directie besluit bijvoorbeeld top-down om prijstechnische redenen, dat je organisatie naar de cloud gaat zonder zich bewust te zijn van de totale impact. Daar komt de uitdaging voor je IT-manager om de hoek kijken. Hoe brengt jouw IT-manager deze missie tot een goed einde? Wij helpen je niet alleen soortgelijke wensen te realiseren, maar wij helpen ook de eisen van de toekomst in te schatten. Dit is van grote meerwaarde en van cruciaal belang om je te ondersteunen en te begeleiden naar jouw nieuwe rol als game changer.

Van reactief naar proactief en geautomatiseerd beheer

Verouderde infrastructuren zijn vaak niet flexibel genoeg voor een verregaande automatisering of zijn vaak simpelweg niet gestandaardiseerd. Om jouw beheer te automatiseren is inzicht in het gedrag van jouw netwerk nodig. Wij stellen daarbij drie concrete stappen voor: inzicht, controle en sturing op jouw netwerk. Op basis van deze inzichten stellen wij vervolgens een beleid voor jou op en stemmen wij dit zo effectief mogelijk af op jouw netwerk.

Het is steeds moeilijker om het netwerk veilig te houden

De risico’s van een netwerk dat niet goed beveiligd is, zien we met regelmaat terug in het nieuws. Tegelijkertijd komt het schrikbarend vaak voor dat een IT-manager van onvoldoende bronnen wordt voorzien om een veilig netwerk te realiseren. Dit brengt ons bij de vraag: is de netwerkbeveiliging binnen jouw organisatie goed geregeld? Wij zorgen ervoor dat je netwerk up-to-date is, de kans op een datalek verkleint en je medewerkers ongestoord kunnen werken. Hierdoor heb jij meer tijd voor datgene waar je écht goed in bent.

Het netwerk van nu, morgen en overmorgen

Doordat applicaties en netwerktechnologieën in rap tempo innoveren, is het voor jou steeds lastiger om te bepalen waar je jouw netwerkbudget het beste voor kunt gebruiken. In feite moet je vier of vijf jaar in de toekomst kijken, terwijl je moeilijk kunt inschatten hoeveel en welk type verkeer er tegen die tijd over je netwerk gaat. Hoe garandeer jij de flexibiliteit van jouw netwerkconnectiviteit?

Axians sfeerbeeld, man werkt achter computer

Wat levert NaaS jouw organisatie op?

 • Pay-per-use: met Axians NaaS betaal je naar gebruik met een vast bedrag per apparaat-profiel voor het beheer, de hardware, licenties en ons advies voor innovaties. Dit biedt jou duidelijkheid, flexibiliteit én voorspelbaarheid in kosten, omdat je precies weet waarvoor je betaalt.
 • Next-generation netwerk: je beschikt over een toekomstbestendig op software gebaseerd netwerk met alle mogelijkheden die daarbij komen kijken én zowel cloud based als monitoring van de gebruikerservaring!
 • Garantie op een doorlopende lifecycle: je beschikt over een netwerk dat ook morgen je ambities faciliteert. Jouw netwerk is áltijd up-to-date met de laatste functionaliteiten, betrouwbare hardware en actuele netwerkbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat je medewerkers ook in de toekomst beschikken over een snel, betrouwbaar en innovatief netwerk.
Axians sfeerbeeld, man werkt achter computer

Onze aanpak

Kies je voor NaaS? Dan doorlopen wij samen met jou de volgende vier fases:

 1. Advies op maat: om je beschikbaarheid te verhogen en je gebruikerservaring te verbeteren, standaardiseren wij jouw netwerkomgeving. Gebaseerd op onze best practices en de ambities van jouw organisatie.
 2. Vertaalslag naar ontwerp: jouw functionele netwerkprofielen worden vertaald in technische en functionele ontwerpen. Hiermee wordt de basis van jouw gehele netwerkinfrastructuur vernieuwd in samenspraak met jouw IT-afdeling en afgestemd.
 3. Go live!: De oude apparatuur wordt vervangen door jouw nieuwe apparatuur. Onze specialisten configureren alles volgens het technisch ontwerp en testen of jouw nieuwe netwerk voldoet aan de acceptatiecriteria. Vervolgens activeren we samen de nieuwe connectiviteitsdienst. Dit is het kantelpunt, waarbij jouw IT-omgeving door ons wordt beheerd.
 4. Service: wij beheren 24/7 proactief en reactief de nieuwe netwerkomgeving. Bij onze servicedesk werken engineers en consultants met jarenlange ervaring en de hoogst haalbare certificeringen. Wij gaan regelmatig met jou om tafel voor advies, zodat jouw netwerk niet alleen beter en relevanter wordt, maar helemaal aansluit op de ambities van je organisatie.

Met NaaS kies je voor optimale uptime van jouw netwerk

Om je netwerk te laten groeien met de veranderde behoeftes en technologische ontwikkelingen, kun je ervoor kiezen om je netwerk bij ons als een dienst af te nemen. Het grote voordeel: je neemt een abonnement af op connectiviteit en innovatie, waarbij we samen het vizier op de toekomst richten.

 

In deze video vertelt onze Client Manager Erik Wigman wat de voordelen zijn voor je organisatie wanneer je ervoor kiest om je netwerk uit te besteden.

Axians sfeerbeeld, vrouw werkt op telefoon

De beschikbaarheid van jouw netwerk is een absolute noodzaak

Wij investeren intensief in onze strategische partnership met Cisco en Aruba en in ons diensten- en productenportfolio. De aantoonbare technologie van Cisco en Aruba sluiten goed aan bij organisaties die een vereenvoudigde connectiviteit wensen. Beiden zijn krachtig op het gebied van veiligheid. Er zijn uiteraard nuanceverschillen, maar de voorkeur voor de één of de ander hangt sterk af van de specifieke wensen binnen jouw organisatie. Beide platformen zijn ontstaan in de cloud, waardoor er maandelijks een flinke waslijst aan nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn. Samen met jou ontwikkelen we hét technologische platform dat aansluit bij jouw organisatie en zo concrete meerwaarde oplevert: ons flexibele NaaS pay-per-use model!

Het laatste nieuws

In onderstaande klantverhalen lees je de ervaringen van de gebruikers en welke resultaten zij hierdoor behalen. Laat je inspireren en leer hoe NaaS jouw organisatie kan helpen.

16 juni 2022 Local Networking Centrale & lokale overheid

Gemeente Utrecht neemt Network as a Service (NaaS) van Axians in gebruik

De gemeente Utrecht heeft een nieuw IT-netwerk in gebruik genomen. Dit moderne, stabiele en schaalbare netwerk, geleverd door Axians, stelt alle medewerkers in staat om hun werk uit te voeren.
Lees meer
19 februari 2021 Enterprise Networks Onderwijs

Tilburg University kiest Axians als Network & Security partner

Tilburg University heeft de levering van netwerkcomponenten en bijbehorende services en support voor de komende vijf jaar aan Axians gegund.
Lees meer
10 februari 2021 Enterprise Networks Centrale & lokale overheid

Gemeente Utrecht kiest voor Network as a Service

Axians gaat voor de gemeente Utrecht een nieuwe, efficiëntere digitale infrastructuur verzorgen op basis van Network as a Service (NaaS) dienstverlening.
Lees meer
13 november 2019 Enterprise Networks Onderwijs

Onderwijsgroep Landstede met nieuw netwerk klaar voor toekomst

Axians gaat voor de Landstede Groep een nieuwe netwerkinfrastructuur aanleggen op basis van Network as a Service (NaaS). Dit zorgt voor flinke kostenbesparingen.
Lees meer
Axians sfeerbeeld, mannen poseren met armen over elkaar

Waarom jij kiest voor Axians

 • 24x7x365: onze NaaS dienstverlening wordt continu bewaakt vanuit onze service organisatie in Nederland, waar wij ISO 27001 en ISO 20000 gecertificeerd zijn. Daarmee beschik je 24/7 over ons team van specialisten die de continuïteit en veiligheid van jouw netwerk waarborgen.
 • Veel ervaring met adoptie van nieuwe oplossingen en andere manieren van werken waarmee we gebruikers motiveren om mee te gaan in de verandering.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: jouw organisatie heeft bij ons een persoonlijk aanspreekpunt die gespecialiseerd is in service management en business management.
 • System integrator: wij hebben de dienstverlening van een service provider met de kennis en expertise van een system integrator.
 • Je benut de voordelen van een open architectuur: dit betekent dat wij maatwerk leveren en een netwerk neerzetten dat aansluit bij de behoeften van jouw organisatie.
 • Alleen betalen voor datgene wat je werkelijk gebruikt: je betaalt een vast bedrag voor het beheer, de hardware, licenties en het advies per locatie of apparaat. Dit biedt jou flexibiliteit en voorspelbaarheid, omdat je precies weet waarvoor je betaalt.
 • Ervaren partner:  de kwaliteit van onze dienstverlening is naar een hoger niveau getild door middel van een onafhankelijk marktonderzoek bij onze huidige klanten. Hiervan hebben wij de feedback gebruikt om onze dienstverlening te optimaliseren en te verbeteren.

Aan de slag met Axians NaaS?

Onze experts staan voor je klaar om de flexibiliteit van jouw netwerkconnectiviteit naar een next-generation te tillen! Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.