Data is de brandstof voor succes

Magazijnen zijn de afgelopen tijd totaal veranderd. En ze moeten nog verder veranderen om mee te kunnen met de steeds complexere en snel veranderende eisen van de klant. Data maken deel uit van ieder proces en het vermogen om grote hoeveelheden data te verwerken is een van de meest kritische schakels van de logistieke keten geworden.

Warehouse management-software, robotisering en IoT zijn misschien de initiële aanjagers van de innovatie, maar de data die deze systemen produceren is de brandstof voor de echte transformatie. Door data uit verschillende bronnen slim te combineren en te analyseren kun je operationele processen voortdurend optimaliseren en wordt het mogelijk om de impact van kleine aanpassingen in het magazijn vooraf te voorspellen.

Een belangrijke vraag die IT-organisaties zich moeten stellen, is waar data verwerkt worden: in de cloud, on premise of op een hybride infrastructuur die beide combineert.

Veel IT-afdelingen in de logistiek missen de menskracht en de kennis om dergelijke complexe infrastructuren te beheren en de voortdurende innovatie in de cloud-  en datacenter-technologie bij te houden.

Doordat steeds meer netwerkapparatuur software-defined is, en doordat storage, servers en netwerken steeds verder gevirtualiseerd worden, kan heel veel beheer en onderhoud gestandaardiseerd, geautomatiseerd en gecentraliseerd worden. Dat maakt het aantrekkelijk om (een deel van het beheer) uit te besteden aan een partij als Axians, die schaalvoordeel haalt uit het onderhouden van infrastructuur voor een groot aantal partijen. Voor ons is het veel makkelijker om IT-talent te werven en om een hoge innovatiesnelheid te halen.

Welk type infrastructuur je ook kiest en hoe je ook samenwerkt met je IT-partners, het is het belangrijkste dat je data beschikbaar zijn. Om in de logistiek de juiste beslissingen te kunnen nemen, heb je realtime dashboards en rapporten nodig, die je overzicht geven over de hele supply chain.

Onze oplossingen voor de Logistiek

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van cloud & datacenter infrastructuren in de logistiek. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
 • IaaS

  Door beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur waarvan de data in Nederland blijft
  Ontdek IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Cloud & Datacenter Infrastructures voor de Logistiek bij Axians

De ontwikkelingen in de logistiek vragen steeds meer van je ICT-infrastructuur en van je IT-organisatie. Jouw organisatie, je klanten en je partners vragen optimale beschikbaarheid, performance en beschikbaarheid. Bij Axians helpen we bedrijven in de logistiek met het vinden van een oplossing die dat levert, en die bovendien de IT-afdeling de middelen geeft om continu te innoveren en te verbeteren.

We hebben daarvoor een groot aantal oplossingen klaarstaan: converged infrastructuren, software-defined oplossingen, diensten voor je eindgebruikers en cloud-infrastructuur. We leveren, onderhouden en beheren next generation datacenters, zowel in de cloud als on-premises, die zorgen dat jouw keten altijd optimaal draait.

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Logistiek.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Datacenter Infrastructures? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.