Optimalisatie en snelheid door digitalisering

Vandaag de dag zijn supply chains vraaggedreven. Dat betekent dat voorraden in de keten zijn geminimaliseerd. Tegelijkertijd worden bedrijven steeds harder afgerekend op hun leverbetrouwbaarheid. Om aan het verwachtingspatroon van hun klanten tegemoet te komen, zullen logistieke dienstverleners moeten investeren in innovatie en in digitale samenwerking met alle spelers in hun keten. Ze zijn daarbij afhankelijk van super betrouwbare spraak- en datacommunicatie. En van een ICT-landschap dat zorgt voor transparantie in hun supply chain. Want die supply chain wordt vandaag de dag steeds vaker real-time aangestuurd.

Real-time informatievoorziening vraagt om drie dingen. In de eerste plaats om spraak- en datacommunicatie met een flexibel en stabiel bereik. Daarnaast om een goed geïntegreerd ICT-landschap dat het mogelijk maakt om snel te innoveren. Denk bijvoorbeeld aan het omarmen van IoT en/of voorspellende AI-modellen. Tot slot vraagt het om maatwerk oplossingen, want geen situatie is hetzelfde.

Maar gelukkig komen de bouwstenen die je nodig hebt in grote lijnen overeen. Want een automatisch geleid voertuig (AGV) in de haven wijkt qua communicatiebehoeften en informatievoorziening niet veel af van een zelfrijdende heftruck in een magazijn. Ook geldt in alle logistieke omgevingen dat het waarborgen van de veiligheid een topprioriteit is.

Tegelijkertijd zal het ontwerp van deze netwerken en het ICT-landschap in alle situaties behoorlijk verschillen. Welke technologie zet ik het best in welke omgeving? Hoeveel antennes heb ik nodig om ervoor te zorgen dat het bereik in mijn warehouse en het volledige terrein daar omheen optimaal is? Welke mate van netwerkbeveiliging is vereist in welke omgeving? Hoe ontwerp ik een cloud & datacenter infrastructuur die ervoor zorgt dat alle applicaties naadloos met elkaar integreren? Welke slimme analytics-oplossingen kan ik vervolgens ontwikkelen om op basis van data uit verschillende applicaties de juiste voorspellingen te doen? Met al deze vraagstukken kan Axians je helpen.

Onze business onderscheidt zich in twee types

TEL_INFRA_BLOG_INDUSTRY_4.0
Blog

Industry 4.0 in transport of logistiek: sorteer voor op private 5G

Steeds meer transport- en logistieke bedrijven gebruiken Industry 4.0-toepassingen zoals drones, sensoren en camera’s om goederen te meten en processen te monitoren. Dit leidt tot meer M2M-communicatie en het gebruik van AGV’s, zelfrijdende vorkheftrucks en op afstand bestuurbare voertuigen. Lees  hier hoe je private 5G kunt toepassen in Transport of Logistiek!

Onze oplossingen

  • Private LTE/ 5G

    Private LTE biedt gegarandeerde connectiviteit op een besloten netwerk dat onafhankelijk is van mobiele providers. Daarnaast wordt de stap naar private 5G interessant voor organisaties die maximaal de vruchten willen plukken van Industry 4.0.
    Lees meer
  • Private Mobile Radio

    Private Mobile Radio biedt directe verbinding op afstand. Hierdoor realiseer je op een gebruiksvriendelijke manier 1-op-1 of groepsgesprekken; ideaal bij missiekritische communicatie!
    Lees meer

Neem contact met ons op: