Nieuwe wereld, nieuwe risico’s

De logistieke keten is kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Als logistiek bedrijf deel je steeds meer informatie via internet. Klantgegevens, voertuigposities, voorraad- en financiële gegevens… Dat maakt samenwerken makkelijk en snel en zorgt dat je je keten kunt optimaliseren en je kosten omlaag kunt brengen. Maar het maakt ook dat data, als ze niet goed worden beveiligd, kunnen lekken naar derden. Sinds 2016 is het verplicht om zo’n datalek binnen 72 uur te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Doe je dit niet, dan kan dit een hoge boete opleveren. Maar ook als je een datalek wel netjes afhandelt, loopt het vertrouwen in je bedrijf een deuk op.

IT is veranderd en cybercriminelen hebben zich razendsnel aangepast. Zij richten zich steeds vaker direct op de data, in plaats van op systemen. Aanvallen met ransomware of phishing kunnen je operatie dagen of zelfs weken stilleggen.

Dat vraagt om een nieuwe aanpak. Hoe waarborg je in een complex multi-cloud landschap waarin alle partners in de supply chain data met elkaar uitwisselen de beschikbaarheid van je data? Hoe bewaak je de privacy en veiligheid van data die anderen je toevertrouwen? En hoe zorg je dat je bedrijf altijd door kan draaien?

Het beantwoorden van die vragen is al lang geen zuiver IT-issue meer. De hele organisatie is betrokken bij security. Goed securitybeleid begint in ieder logistiek bedrijf met het trainen en bewust maken van de medewerkers. Daarnaast moeten natuurlijk alle data en systemen in kaart gebracht worden, met een gedegen analyse van de kwetsbaarheden. Dit alles kan worden ondergebracht in een Security Information and Event Management (SIEM)-systeem.

Cyber Security voor de logistiek bij Axians

Wij adviseren bedrijven in de logistiek op operationeel-tactisch niveau, maar helpen ook bij het uitstippelen van de strategie. Door het gebruik van intelligente tooling die we grotendeels zelf ontwikkelden, kunnen we netwerken en data van logistieke bedrijven tegen lage kosten intensief monitoren op security- en privacy-issues.

Door onze intensieve partnerships met de meest innovatieve partijen wereldwijd op het gebied van cyber security, kunnen we een breed scala van diensten aanbieden. Door het opzetten van een Network Operations Center (NOC) of Security Operations Center (SOC) nemen we IT-afdelingen de complete zorg voor cyber security uit handen en dragen we aantoonbaar bij aan het succes van bedrijven, terwijl de kosten controleerbaar en voorspelbaar blijven.

Ook bij het inzetten van security-tools blijft de human touch onmisbaar. Axians beschikt over een groot aantal experts met passie voor security, theoretische kennis en praktische ervaring om dit te realiseren.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Cyber Security voor jouw organisatie? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht via onderstaand contactformulier.