Netwerken die zorgen dat de productie blijft draaien

De productie moet altijd door. Fabrieken mogen niet stil komen te liggen. Door deze focus op stabiliteit en betrouwbaarheid zien we dat de industrie niet vooroploopt bij de overstap naar centraal beheerd, software-defined netwerken. Toch zijn er wel degelijk grote veranderingen gaande. IT verandert van kostenpost in enabler of zelfs core business en er wordt dus steeds meer strategisch en functioneel naar IT en netwerken gekeken.

De vraag is niet meer ‘wat kost het’, maar ‘wat willen we doen en wat hebben we daarvoor nodig’? Deze verandering in denken wordt versneld door de mogelijkheden van de cloud, die aan de ‘kantoorkant’ al lang zijn intrede heeft gedaan in industriële bedrijven.

Het samenwerken en verwerken van data (bijvoorbeeld IoT-sensordata) in de cloud zorgt ook dat de strikte scheiding van kantoor en productie langzaam aan het verdwijnen is. De acute noodzaak van betere security, het gebrek aan geschoold IT-personeel en het streven naar nog meer efficiency zorgt dat veel bedrijven in de industrie nu de mogelijkheden zien van het centraliseren, standaardiseren, automatiseren en uiteindelijk uitbesteden van aanleg, uitbreiding, modernisering en beheer van hun netwerk. Want het netwerk moet het ‘gewoon doen’. Dan kunnen beheerders zich weer bezighouden met innovatie en het ondersteunen van gebruikers.

Onze oplossingen voor de Industrie

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van enterprise networks in de industrie. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • NaaS

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians.
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, man werkt achter computer in datacenter Axians sfeerbeeld, man kijkt naar netwerk bedrading

Enterprise Networks voor de Industrie bij Axians

Bij Axians hebben we een schat aan ervaring met het uitrollen, schalen en beheren van industriële netwerken. We kennen dus de uitdagingen én de oplossingen die horen bij online samenwerken, dataverwerking, lokale netwerken en security van industriële bedrijven. We onderhouden intensieve partnerships met de wereldleiders in netwerkinnovatie, zoals Cisco en Aruba. Onze solution architects en engineers helpen je bij het opstellen van requirements en kunnen met intelligente tooling ook de meest complexe netwerken turn-key voor je uitrollen. Door onze unieke organisatiestructuur heb je altijd contact met dezelfde mensen die je helpen bij iedere stap. Dat is voor ons ICT met de human touch.

Referentiecase

Peka Kroef BV draait 24/7 productie met netwerkinfrastructuur Axians

Het Nederlandse familiebedrijf Peka Kroef BV is gespecialiseerd in de productie van verse aardappelproducten voor consumenten, foodservice en retail in West-Europa. Ruim 300 medewerkers begeleiden en registreren het complete productieproces, van teelt tot en met opslag. Het belang van ICT bij Peka Kroef is de laatste jaren sterk toegenomen. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid en ook de productiecapaciteit is daardoor flink toegenomen. Verregaande procesautomatisering heeft deze groei gefaciliteerd en is daarmee een belangrijke pijler van het bedrijf. Ze produceren 24 uur per dag, zeven dagen per week aardappelproducten die snel de weg naar de afnemers moeten vinden. In de loop der tijd zijn alle PLC’s en PC’s, waarmee operators de verwerkings- en verpakkingsmachines aansturen, op het netwerk aangesloten. Hierdoor is downtime van het netwerk of delen daarvan volstrekt onacceptabel.

Bekijk het referentieverhaal

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Industrie.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.