Handen vrij voor innovatie

Financiële instellingen verwerken iedere seconde enorme hoeveelheden data. Het zijn deze data die tegenwoordig de kern zijn van het financiële product. Bovendien vertrouwen medewerkers wereldwijd erop dat het netwerk ze laat samenwerken en toegang geeft tot hun data en documenten. Dit alles is alleen mogelijk met een netwerk dat altijd genoeg capaciteit en performance kan leveren.

Netwerken worden tegelijkertijd steeds complexer, bijvoorbeeld door de toevoeging van Internet of Things(IoT)-toepassingen en doordat steeds meer mensen device- en locatieonafhankelijk willen werken. Het beheren en beveiligen van deze complexe netwerken slokt bij IT-afdelingen van banken en verzekeraars heel veel tijd op.  IT-managers in deze sector zien een kwart of meer van hun arbeidskracht opgaan aan het ‘in de lucht houden’ van het bestaande netwerk.

Zo ontstaat er steeds meer spanning tussen de innovatie-ambities van de organisatie en de ruimte die IT heeft om die ambities te faciliteren.

Ook de financiële kant van je netwerk wordt op zeker moment complex. Welke apparatuur heb je? Is hij nog compliant? Wanneer moet hij geüpdatet of vervangen worden? De grote variatie aan apparatuur die in de meeste netwerken draait zorgt dat lifecyclemanagement ingewikkeld, duur en tijdrovend wordt. Daarom zien we ook in finance de beweging naar standaardisering en software-based componenten die centraal en geautomatiseerd te beheren zijn.

Dit beheer kan dan relatief eenvoudig en tegen voorspelbare kosten worden uitbesteed, waarna IT’ers weer tijd hebben om zich bezig te houden met het ondersteunen van groei en innovatie.

Onze oplossingen voor Banken en verzekeraars

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van enterprise networking bij banken en verzekeraars. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • NaaS

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians..
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, man werkt achter computer Axians sfeerbeeld, vrouw werkt achter computer

Enterprise Networks voor Banken en verzekeraars bij Axians

Bij Axians leveren, onderhouden en beheren we netwerken voor diverse financials. Op basis van hard- en software van Cisco, Aruba en anderen leveren we een volledig pakket diensten en producten op het gebied van cloud-integratie, security, switching, wifi, beheer, monitoring en VPN.

Onze NaaS-diensten stellen banken en verzekeraars in staat om het dagelijks beheer van hun netwerken geheel of gedeeltelijk aan ons uit te besteden in een voorspelbaar, schaalbaar kostenmodel en met minimale financiële en operationele risico’s. Eenvoudige, gestandaardiseerde netwerken zorgen voor efficiënt beheer dat continue verbetering mogelijk maakt. Uiteindelijk leidt dat voor jou tot een scherpere focus op de innovatie van je core business.

Generali biedt medewerkers moderne werkplekomgeving met stabiel datanetwerk

Bij Generali zorgen ruim 300 medewerkers dat de verzekeringen van klanten goed geregeld zijn en continu aansluiten bij hun persoonlijke situatie. Om dit streven optimaal te ondersteunen, is het Generali kantoor in Diemen van binnen recent bijna volledig vernieuwd. Naast een complete herinrichting en modernisering van de werkplekken heeft Generali in samenwerking met Solvinity en Axians ook het datanetwerk, inclusief bekabeling compleet vernieuwd. Op die manier is het fundament gelegd voor een betrouwbare en moderne netwerkomgeving.

Bekijk het referentieverhaal

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment  Banken & verzekeraars.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.