Een infrastructuur die altijd werkt zonder dat je er omkijken naar hebt!

Jouw organisatie stapt voor allerlei diensten over naar de cloud. Ook als het gaat om zaken, zoals opslag, netwerken en eventueel operationele apparaten. Maar hoe richt je de processen voor jouw organisatie in? Welke veiligheidseisen zijn belangrijk? Hoeveel rekenkracht heb je nodig? Met Axians Infrastructure as a Service (IaaS) heb je geen omkijken naar alles waar jouw applicaties op draaien. Wij zorgen ervoor dat dit AL-TIJD werkt!

Met Axians IaaS investeer jij zelf niet meer in (netwerk)apparatuur en opslagcapaciteit. In plaats daarvan neem je alles bij ons af en bieden wij alle hardware virtueel aan in de cloud. Daarbij profiteer je van een pay-per-use model. Je hebt geen omkijken naar de techniek en je bent altijd verzekerd van voldoende computerkracht. Die kracht en snelheid is nuttig als je bijvoorbeeld heel snel een grote hoeveelheid data wilt verwerken voor rapportages. Of als je een nieuwe applicatie wilt gebruiken.

 • Kostenbesparing: je doet vooraf geen grote investeringen in hardware en het bouwen van de infrastructuur.
 • Flexibiliteit: je betaalt alleen naar gebruik.
 • Schaalbaarheid: als jouw organisatie groeit, neem je meer capaciteit af.
 • Betrouwbaarheid: jouw provider zorgt door het ontwerp en beheer van je infrastructuur dat de prestaties optimaal zijn.
 • Veiligheid: onze datacenters zijn redundant ingericht, waardoor het herstel van een incident eenvoudiger en sneller wordt opgelost.
 • Altijd up-to-date: wij zorgen ervoor dat je altijd de laatste updates krijgt.
 • Minder zorgen: 24 uur per dag houden we jouw netwerk in de gaten.

Dit zijn de uitdagingen waar jouw organisatie tegenaan loopt

De angst om de controle over jouw data te verliezen

Omdat het onduidelijk is waar datacenters staan of wie de eigenaar is kan de angst onstaan om de controle over jouw data te verliezen. Zo zijn er perspublicaties geweest, waarin wordt gemeld dat Amerika actief toegang krijgt tot datacenters en in theorie ook stroom en koeling staken. Bij ons kan hier absoluut geen misverstand over bestaan: jouw data blijft gegarandeerd in Nederland!

 

Wij zijn ISO-27001, ISEA-3402 en SOC2 gecertificeerd. Dit geeft je de garantie dat jouw omgeving voldoet aan alle beveiligingseisen. Ook jouw dataopslag voldoet aan alle regels van de AVG en GDPR. Onze datacenters staan in Aalsmeer en Groenekan en zijn redundant ingericht. Dit betekent dat bepaalde apparatuur dubbel opgebouwd zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer er een onderdeel uitvalt.

Op maat gemaakte software draait niet zomaar vanuit de cloud

Tenslotte komt het voor dat op maat gemaakte software niet zomaar draait vanuit de cloud of dat je cloud provider een ouder besturingssysteem niet ondersteunt. Onze hybride strategie biedt hiervoor de uitkomst. Als je kiest voor Axians IaaS en alle stappen in het migratie- en implementatietraject zijn gezet, blijven we met jou zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren. Ook kun je 24 / 7 terecht met vragen bij de experts van onze servicedesk. Zij kennen jouw specifieke situatie en zijn op de hoogte van de laatste IT-ontwikkelingen. Wij wijzen een service manager én technisch consultant toe die continu meedenken over de veranderende behoeftes binnen jouw organisatie. Maar ook hoe we de infrastructuur optimaal kunnen inzetten voor jouw organisatie.

Axians sfeerbeeld, medewerkers in overleg

Wat levert IaaS jouw organisatie op?

 • Kostenbesparing: je doet vooraf geen grote investeringen in hardware en het bouwen van de infrastructuur.
 • Flexibiliteit: je betaalt alleen naar gebruik.
 • Schaalbaarheid: als jouw organisatie groeit, neem je meer capaciteit af. Door op te schalen kun je ook beter voldoen aan strengere beschikbaarheidseisen voor onder andere apps.
 • Betrouwbaarheid: jouw provider zorgt door het ontwerp en beheer van je infrastructuur dat de prestaties optimaal zijn.
 • Veiligheid: onze datacenters zijn redundant ingericht, waardoor het herstel van een incident eenvoudiger en sneller wordt opgelost.
 • Altijd up-to-date: wij zorgen ervoor dat je altijd de laatste updates krijgt. Daarnaast upgraden wij onze datacenters regelmatig naar de meest recente hardware.
 • Minder zorgen: 24 uur per dag houden we jouw netwerk in de gaten. Bij infrastructuur die jij zelf onderhoudt is dit een stuk lastiger.
Axians sfeerbeeld, medewerkers in overleg

IaaS in samenwerking met erkende partners

Axians heeft jarenlange ervaring met het leveren van netwerk- en compute-infrastructuren, waarbij wij hoogwaardige expertise hebben opgebouwd in virtualisatie en dataopslag. Wij investeren intensief in ons strategische partnership met Cisco, NetApp en VMware en in ons diensten- en productenportfolio. Hierdoor hebben wij een Self Service Portal ontwikkeld, waarmee we onze IaaS dienstverlening gebruikersvriendelijk maken.

Door de samenwerking met onze partners kies jij zelf welke omgevingsvorm het beste bij jou past. Zo bieden wij de vorm dedicated resources aan, waarbij er apparatuur en opslag resources worden toegewezen aan jouw organisatie. Hierbij heb je mogelijkheden om je omgeving naar je eigen wens in te richten. .

Axians sfeerbeeld, medewerkers in overleg

Waarom jij kiest voor Axians

 • Betrouwbaarheid: wij scoren bovengemiddeld in het jaarlijkse outsourcing performance onderzoek van Giarte.
 •  Hoge beschikbaarheid garantie van jouw platform en data: onze datacenters staan op verschillende plekken in Nederland en zijn redundant ingericht.
 • De opslag voldoet aan alle regels voor bescherming van persoonsgegeven van AVG en GDPR, die gelden als één van de strengste ter wereld. Daarnaast is onze cloud dienstverlening gecertificeerd volgens ISO-90001, ISO-20000, ISO-27001, ISEA-3402 en SOC2.
 • Schaalbaar en flexibel: je betaalt naar gebruik in plaats van investeren in een te grote (oversized) IT-infrastructuur. Dit betekent: geen verassingen en jouw IT-kosten zijn inzichtelijk én voorspelbaar.
 • Eenvoudig: met onze cloud ontwikkel je op een snelle en makkelijke manier een hybride omgeving met je private en andere public cloud providers, zoals Office365.
 • Maatwerk: naast IaaS krijg je verschillende bouwblokken die passen bij jouw workload. Denk hierbij aan beveiligingsdiensten en de mogelijkheid om apparatuur te gebruiken in onze datacenters.
 • 24/7: onze experts van de servicedesk staan voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden en eventuele storingen op te lossen.

Aan de slag met Axians IaaS?

Onze experts staan voor je klaar om jouw infrastructuur naar een snelle en krachtige cloud computing te brengen! Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.