Historische uitdaging

Digitale transformatie en energietransitie komen bij elkaar en vormen een historische technische, maatschappelijke en organisatorische uitdaging. Het totale operatiemodel van veel nutsbedrijven in aan het veranderen. Door de digitalisering van het hele distributiesysteem en de cruciale rol die het Internet of Things (IoT) daarbij speelt, is de behoefte aan connectiviteit exponentieel toegenomen. En ook daar doen nieuwe technologieën hun intrede. Terwijl we allemaal druk zijn met het plannen en uitrollen van 5G en WiFi 6 verschijnt WiFi 7 al aan de horizon.

Netwerken worden dus steeds complexer, waardoor de behoefte ontstaat aan vereenvoudiging, standaardisering en automatisering van het beheer ervan.

Maar daarvoor moeten netwerken eerst geconsolideerd en gemoderniseerd worden. En omdat het netwerk van een nutsbedrijf niet alleen business critical is, maar ook deel uitmaakt van de kritieke maatschappelijke infrastructuur, zijn continuïteit en betrouwbaarheid essentieel. Beheer moet dus steeds meer predictive worden en minder reactief.

Om grote hoeveelheden (IoT)-data snel, veilig en zonder latency te kunnen verwerken verplaatst de intelligentie zich steeds meer naar de edge. Ook dat stelt hoge eisen aan de voorspelbaarheid, flexibiliteit en beheersbaarheid van je netwerk.

Onze oplossingen voor Utiliteiten

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van enterprise networks bij utiliteiten. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • NaaS

  Met Network as a Service (NaaS) leveren we een connectiviteitsdienst waarmee je betaalt naar gebruik. Je krijgt een innovatief software defined netwerk, gebaseerd op de meest recente functionaliteiten en volledig beheerd door Axians.
  Ontdek NaaS
 • Managed (W)LAN

  Met Axians managed (W)LAN heb jij als organisatie geen omkijken naar het dagelijks beheer van de IT-infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat het platform áltijd beschikbaar is en het aan de actuele security eisen voldoet.
  Ontdek Managed (W)LAN
 • SD-WAN

  Steeds meer organisaties kiezen om meerdere redenen voor SD-WAN oplossingen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat de SD-WAN markt de komende jaren groeit met meer dan 30%. Wij vertellen je hoe onze SD-WAN een toekomstbestendige oplossing is voor jouw organisatie en medewerkers.
  Ontdek SD-WAN
Axians sfeerbeeld, man werkt achter computer Axians sfeerbeeld, vrouw werkt achter computer

Enterprise Networks voor Utiliteiten bij Axians

Het tempo van de technologische ontwikkelingen maakt het moeilijk om zelfstandig bij te blijven. Bij Axians werken we hard om onze kennis up-to-date te houden en hebben we partnerships met de bedrijven die door Gartner als leiders worden bestempeld. Hun innovaties en onze kennis en ervaring vormen de kern van onze diensten, waarin we connectivity combineren met data, analytics, cloud en natuurlijk security. We brengen de mogelijkheden van software-defined componenten en AI bij elkaar om netwerkbeheer te standaardiseren en te automatiseren en zijn daarin uniek vanwege onze ervaring met het combineren van OT en IT.

Axians is al jaren leidend in de utilities-markt en onze samenwerking met Omexom is uniek. Omexom en Axians maken beide deel uit van VINCI Energies en werken intensief samen. Omexom ontwerpt, levert en beheert infrastructuur voor het produceren, distribueren en transformeren van elektriciteit en loopt wereldwijd voorop in de ontwikkelingen rondom smart grid en de digitale aspecten van de energietransitie. De monitoring- en beheerfunctionaliteiten van Omexom integreren naadloos met het datacenter- en cloudaanbod van Axians. Dit faciliteert de integratie van OT en IT en andere noodzakelijke innovaties. Energieleveranciers en –grootverbruikers krijgen zo een uniek pakket aan technologie, dienstverlening, kennis en visie dat ze helpt om de grote uitdagingen van de komende decennia aan te gaan.

Nieuwe netwerk-infrastructuur helpt AVR innoveren en flexibel in te spelen op kansen van de energietransitie

Afvalverwerkingsbedrijf AVR bevindt zich middenin de energietransitie. Het bedrijf maakt van restafvalstoffen nieuwe energie en grondstoffen. Deze industriële activiteiten stellen hoge eisen aan de betrouwbaarheid van operationele processen. De IT-omgeving speelt hierbij een sleutelrol. Als een IT-systeem uitvalt, heeft dat direct gevolgen voor de productieomgeving. Samen met Axians heeft AVR de netwerkinfrastructuur gemoderniseerd. Naast het verbeteren van de stabiliteit en veiligheid van de omgeving is de IT-afdeling nu meer in control. Bovendien is het nieuwe netwerk een stevig fundament voor nieuwe digitale ontwikkelingen. Die zijn ontzettend belangrijk in een wereld die continu in ontwikkeling is.

Bekijk het referentieverhaal

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment  Utiliteiten.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Enterprise Networks? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.