Wereldwijde veranderingen

Nutsbedrijven staan voor enorme veranderingen. Digitalisering, energietransitie en wereldwijde veranderingen in waterbeheer door klimaatverandering komen samen en vragen om snelle en verregaande innovaties. Van IT wordt daarbij steeds meer gevraagd om een enabler te zijn voor de business. De eisen zijn hoog, omdat de energietransitie het gebruik van de infrastructuur aan het veranderen is. Digitalisering speelt daarbij een centrale rol en IT moet niet alleen performance en optimaal gebruik van alle resources garanderen en voldoen aan alle regels en richtlijnen, maar ook bij iedere beslissing security meewegen als cruciale factor.

Ondertussen zijn IT-organisaties vaak nog vrij traditioneel ingericht. Er is bijvoorbeeld een strikte scheiding tussen OT en IT en veel van het technisch beheer wordt nog in-huis gedaan.

We hebben het over essentiële maatschappelijke infrastructuur die onder geen enkele voorwaarde mag falen.  Logisch dus dat nutsbedrijven de stap naar de cloud en (gedeeltelijk) uitbesteden van beheer alleen willen maken als ze 100% vertrouwen hebben in technologie, beveiliging en partners. Wetgeving loopt achter op de realiteit, waardoor innovaties soms ook langzamer gaan dan organisaties willen.

Toch zetten nutsbedrijven nu grote stappen. Veel datacenter-activiteiten aan de ‘kantoorkant’ zijn inmiddels naar de cloud verhuisd. Het beheer daarvan kan makkelijk worden uitbesteed om ruimte te maken voor innovatieve projecten. Maar ook OT wordt steeds vaker gestandaardiseerd, geautomatiseerd en uiteindelijk uitbesteed.

Onze oplossingen voor Utiliteiten

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van cloud & datacenter infrastructuren bij utiliteiten. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
 • IaaS

  Axians heeft jarenlange ervaring in het beheren van datacenter- en netwerkinfrastructuren bij onze klanten op locatie, maar ook in het beheer van publieke cloudoplossingen. Door dit beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur.
  Ontdek IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Cloud & Datacenter Infrastructures voor Utiliteiten bij Axians

Axians helpt nutsbedrijven bij hun transitie. Bijvoorbeeld met het harmoniseren van hun applicatielandschap en het migreren van legacy naar de cloud door middel van containers. Maar niet alles kan en hoeft naar de cloud. Met onze intelligente beheertool Gaia is het heel goed mogelijk om een hybride infrastructuur centraal, gestandaardiseerd en geautomatiseerd te beheren op basis van kunstmatige intelligentie en best practices.

Axians is al jaren leidend in de utilities-markt en onze samenwerking met Omexom is uniek. Omexom en Axians maken beide deel uit van VINCI Energies en werken intensief samen. Omexom ontwerpt, levert en beheert infrastructuur voor het produceren, distribueren en transformeren van elektriciteit en loopt wereldwijd voorop in de ontwikkelingen rondom smart grid en de digitale aspecten van de energietransitie. De monitoring- en beheerfunctionaliteiten van Omexom integreren naadloos met het datacenter- en cloudaanbod van Axians. Dit faciliteert de integratie van OT en IT en andere noodzakelijke innovaties. Energieleveranciers en –grootverbruikers krijgen zo een uniek pakket aan technologie, dienstverlening, kennis en visie dat ze helpt om de grote uitdagingen van de komende decennia aan te gaan.

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Utiliteiten.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Datacenter Infrastructures? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.