Infrastructuur die ‘het gewoon doet’

Het datacenter wordt steeds meer een commodity: het moet het ‘gewoon doen’. Ook bij piekbelastingen. De behoefte aan schaalbaarheid, flexibiliteit en optimalisatie van performance zorgt dat steeds meer industriebedrijven hun datacenters naar de cloud verplaatsen. Maar ‘cloud’ is daarbij een breed begrip. Er leven veel vragen over wat ‘naar de cloud’ precies betekent en wat de goede eerste stap is. Welke delen van het datacenter kunnen naar de cloud? Wat houden we liever nog even op locatie? En hoe verbinden we die twee werelden?

De specifieke uitdaging in de industrie is dat bedrijven starten vanuit een situatie waarin ‘fabriek’ (OT) en ‘kantoor’ (IT) gescheiden zijn. In de cloud valt deze scheiding gedeeltelijk weg.

Het tekort aan gekwalificeerd IT-personeel maakt het lastig om te innoveren. Veel productiebedrijven hebben tijdens de coronacrisis mensen moeten laten gaan. Nu de economie weer aantrekt is het moeilijk om IT-kennis te werven.

Security is bij cloud- en datacenterinfra altijd een cruciale factor, die aan de basis moet liggen van alle beslissingen. Cloud en datacenter moeten zo zijn ingericht dat je altijd bij je data kunt en dat de productieomgeving altijd operationeel blijft. Ook het beheersen van de kosten is een belangrijke overweging bij het implementeren en beheren van cloud- en datacenterinfrastructuur in de industrie.

Onze oplossingen voor de Industrie

We kennen de uitdagingen én de oplossingen van cloud & datacenter infrastructuren in de industrie. Lees hier meer over onze oplossingen.

 • Gaia

  Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
  Ontdek GAIA
 • IaaS

  Door beheer te combineren met onze eigen cloud, krijgt jouw organisatie een hybride infrastructuur waarvan de data in Nederland blijft.
  Ontdek IaaS
 • Axians Cloud

  Wij bieden de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in haar eigen datacenter. Hierbij voeren wij het dagelijks beheer uit en garanderen we de afgesproken performance en beschikbaarheid.
  Ontdek Axians Cloud
Header digitalisering Nederlandse maakindustrie Axians sfeerbeeld, mannen werkend in datacenter

Cloud & Datacenter Infrastructures voor de Industrie bij Axians

Cloud- en datacenter-infra zijn al sinds jaar en dag ons specialisme. Voor veel klanten in de industrie werken we dagelijks aan het beheren en innoveren van cloud- en hybride datacenters. Meer dan 400 bedrijven vertrouwen bovendien op Axians als het aankomt op de beveiliging van hun datacenters. Door te werken met de nieuwste technologie van onze partners en die op te nemen in onze intelligente beheeroplossingen, zoals Gaia, onze beheertool op basis van AI, kunnen we beheer centraliseren, standaardiseren en automatiseren. Dat maakt het voor productiebedrijven makkelijk om hun datacenter-infrastructuur (gedeeltelijk) aan ons uit te besteden.

Referentiecase

Royal IHC kiest voor FlexPod Private Cloud van Axians

Royal IHC (IHC) is wereldwijd marktleider op het gebied van het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen en materieel voor de bagger-, mining-en offshore-industrie en kan buigen op een lange geschiedenis. Het huidige bedrijf werd in 1943 gevormd uit een samensmelting van werven waarvan de voorlopers al sinds de zeventiende eeuw actief waren en vorig jaar vierde het bedrijf zijn 70-jarig bestaan. Bij IHC werken meer dan 3.000 mensen op verschillende locaties in onder meer Nederland, China, Singapore, het Midden-Oosten, Maleisië, Zuid Afrika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Axians verzorgt de levering, de installatie en het onderhoud van een zeer moderne en toekomst vaste infrastructuur voor IHC op basis van FlexPod.

Bekijk het referentieverhaal

Onze partners

Met onderstaande partners werken wij intensief samen binnen het marktsegment Industrie.

Contact_met_klant

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je zelf aan de slag met Cloud & Datacenter Infrastructures? Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijvend samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.