Neem contact op
Bel mij terug

10 praktische richtlijnen voor het ontwerpen van een data-architectuur

Ontdek in 30 minuten de 10 praktische richtlijnen voor het ontwerpen van een data-architectuur

Bij veel bedrijven ontstaat de noodzaak om een nieuwe data-architectuur uit te denken als gevolg van allerlei data-intensieve programma’s. Denk aan digitale transformatie van producten en diensten, meer datagedreven werken en de data-economie. Deze populaire begrippen betekenen niet hetzelfde, maar ze hebben wel één aspect gemeen: de organisatie wil meer doen met data, en meer data beschikbaar maken voor meer gebruikers en toepassingen. Data moet breder, effectiever en efficiënter worden ingezet. De bestaande systemen blijken echter niet meer toereikend om dit te ondersteunen.

Daarom moet er een nieuwe, moderne data-architectuur komen. Maar een nieuwe data-architectuur ontwerpen doe je niet iedere dag. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Wanneer mag je iets een data-architectuur noemen? Welke bestanddelen moet het document bevatten waarin de nieuwe data-architectuur beschreven staat?

Om je hiermee op weg te helpen, bespreekt Rick van der Lans tijdens dit webinar tien cruciale, praktische richtlijnen. Allemaal gebaseerd op praktijkervaringen met het ontwerpen en implementeren van nieuwe data-architecturen. Rick staat onder andere stil bij:

  • het stappenplan dat je moet doorlopen
  • de invloed van moderne technologie op de architectuur
  • de relatie tussen de business strategie, datastrategie en de data-architectuur
  • de keuze tussen performance versus functionaliteit
  • het definiëren van algemene ontwerpprincipes
  • het gebruik van referentiearchitecturen.

Daarnaast gaat Rick in op belangrijke technische aspecten als data lake, data science, data streaming en het logische datawarehouse.

Het webinar heeft reeds plaatsgevonden. Laat hier je gegevens achter om het webinar terug te kijken!