Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar home

Welke Online Werkplek is geschikt?

Voorheen mocht je eigenlijk niet kiezen welke ICT-middelen je wilde gebruiken, dit was al vastgelegd. En inderdaad de werkplek functioneerde prima, technisch gezien. Maar toch, je wilt dat de werkplek voldoet aan jouw wensen. Waardoor je snel en eenvoudig aan de slag kunt. Axians biedt die passende werkplek! De werkplek is beschikbaar vanaf een standaard geautomatiseerd platform. Hierdoor is de werkplek snel beschikbaar en betaal je hiervoor een maandelijkse prijs. Er zijn vijf verschillende types werkplekken:

Web Werkplek

Deze werkplek is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die alleen werken met SaaS- en webapplicaties. Altijd en overal kunnen werken op ieder device speelt een cruciale rol. Het is mogelijk om vanaf een willekeurig device specifieke applicaties of data te benaderen. Omdat de browser het operating systeem is, kunnen applicaties worden gebruikt zonder dat er device-instellingen noodzakelijk zijn of data lokaal wordt opgeslagen. De werkplek biedt veel mogelijkheden om snel documenten, e-mail en applicaties te openen en hierin acties uit te voeren.

Standaard Werkplek

Dit is een veelomvattende werkplek voor medewerkers die veel verschillende applicaties gebruiken en daar snel tussen willen switchen. Zonder hierbij het overzicht te verliezen. Bovendien worden op een veilige en robuuste manier de applicaties gepresenteerd binnen de desktop. Ook is het mogelijk de Standaard Werkplek in te zetten als “shared desktop” op een Thin Client. De Standaard Werkplek biedt altijd een oplossing voor de generieke bedrijfsapplicaties. Er zijn geen specifieke instellingen op een device geïnstalleerd, zodat je vanaf ieder willekeurig device kan werken.

Performance Werkplek

Deze werkplek houdt meer rekening met zware berekeningen die plaatsvinden op de werkplek. De medewerker krijgt een eigen Virtuele Desktop met gereserveerde processor en geheugencapaciteit. Zo heeft de medewerker niet alleen de performance die nodig is om productief te zijn, maar overlast voor andere medewerkers is hiermee verleden tijd.

Grafische Werkplek

Voor medewerkers die grafisch intensieve applicaties gebruiken, is de Grafische Werkplek zeer geschikt. De Grafische Werkplek onderscheidt zich van de Performance Werkplek door de aanwezigheid van een krachtige grafische kaart. Zo ben je niet langer aan één werkplek of één locatie gebonden.

Managed Werkplek

De Managed Werkplek is specifiek ontwikkeld voor medewerkers die een hoge mate van flexibiliteit nodig hebben in hoe ze hun werk doen. Ze kunnen zelf bepalen welke applicaties én welke devices ze gebruiken. We bieden hen een hoge mate van self service: ze kunnen zelf apps downloaden en installeren in de beveiligde bedrijfsomgeving. Hierdoor creëer je hetzelfde gebruiksgemak als de smartphone of tablet in hun privésituatie, maar de data en applicaties zijn wel op het hoogste niveau beveiligd. Medewerkers kunnen snel aan de slag met een nieuw device, zonder tussenkomst van IT. Aan de hand van een aantal eenvoudige stappen tijdens de eerste keer opstarten, kun je  zelfstandig het device in gebruik nemen.  Zo kan een medewerker snel (weer) aan de slag.

Wat zijn de voordelen van de Axians Online Werkplek?

  • Tot een bepaald niveau eigen apps en tools kiezen
  • Mogelijkheid om kleine aanpassingen van de werkplek zelf te doen (self service)
  • Naleven van het informatiebeleid door afgedwongen policies
  • Dashboards om gebruik te monitoren
  • Automatisch configureren van de werkplek
  • Een positieve aantrekkingskracht op nieuw personeel

Werk je samen met 100-1000 collega’s? Probeer dan direct de Online Werkplek! Download vandaag nog ons whitepaper of neem contact met ons op!

New Call-to-action

Stefan van Dorst

06 511 424 92

Powered by