Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar home

De digitale werkplek

Onze werkomgeving ziet er momenteel anders uit dan een aantal jaar geleden. In plaats van achter ons bureau, werken we veel vaker mobiel op een laptop, smartphone of tablet. En dat doen we thuis, bij de klant, op kantoor of in de trein.

De technologische ontwikkelingen hebben de vele mogelijkheden van een werkplek in een stroomversnelling gebracht. Zo maken de cloud en SaaS direct toegang tot de digitale werkomgeving mogelijk. Dit is de basis om de werkplek te personaliseren, beveiligen, beheren en innoveren.

De mens staat centraal, niet de techniek

Onbegrensd werken doe je met de digitale werkplek van Axians. Deze biedt de juiste tools om snel aan de slag te kunnen. Om eenvoudig samen te werken en zonder belemmeringen te werken waar je wilt. De mens staat hierbij centraal, niet de technologie. Wat heeft iemand nodig om zijn werk goed te kunnen doen?

Wat heeft iemand nodig om zijn werk goed te kunnen doen? Dit is afhankelijk van de applicaties waar hij mee werkt, van het feit of iemands werk al dan niet locatie gebonden is en van het device dat die iemand bij voorkeur gebruikt. Door die factoren te combineren hebben we drie typen werkplekken ontwikkeld:

Moderne Werkplek

Deze werkplek sluit aan bij de Microsoft ontwikkeling naar een “Modern Workplace”. Medewerkers kunnen zelf bepalen welke applicaties én welke devices ze gebruiken. We bieden hen een hoge mate van self service: ze kunnen zelf apps downloaden en installeren in de beveiligde bedrijfsomgeving. Hierdoor creëer je hetzelfde gebruiksgemak als de smartphone of tablet in hun privésituatie, maar de data en applicaties zijn wel op het hoogste niveau beveiligd.

De Moderne Werkplek bieden wij in drie varianten. Een “full-admin”: de gebruiker heeft rechten om zelf applicaties te installeren. Een “no admin”: de gebruiker heeft beperkte rechten om applicaties te installeren. En een “shared device”: het device wordt gedeeld tussen gebruikers.

Online Werkplek

Online Werkplek is de ideale oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar een robuuste en veilige digitale werkplek. De Online Werkplek is beschikbaar vanaf ieder willekeurig device met een browser en internetverbinding. Een gebruiker krijgt een volwaardige Windows 10 desktop. De Online Werkplek is uitermate geschikt voor organisaties met veel legacy applicaties. De applicaties en data blijven binnen de muren van de datacenters van Microsoft Azure of AxiansCloud. De Online Werkplek wordt geleverd in drie varianten: “Standaard” (multi-sessie) voor reguliere kantoortaken, “Performance” (VDI) voor het zwaardere rekenwerk en “Grafisch” (VDI met een gpu) voor CAD/CAM toepassingen.

Web Werkplek

Deze werkplek is speciaal ontwikkeld voor medewerkers die alleen werken met SaaS- en webapplicaties. Altijd en overal kunnen werken op ieder device speelt een cruciale rol. Het is mogelijk om vanaf een willekeurig device specifieke applicaties of data te benaderen. Omdat de browser het operating systeem is, kunnen applicaties worden gebruikt zonder dat er device-instellingen noodzakelijk zijn of data lokaal wordt opgeslagen. De werkplek biedt veel mogelijkheden om snel documenten, e-mail en applicaties te openen en hierin acties uit te voeren.

Wat zijn de voordelen?

  • Medewerker staat centraal
  • Slimmer en prettiger samenwerken en communiceren
  • Optimale aandacht voor Security
  • Toekomstbestendige werkplek
  • Een positieve aantrekkingskracht op nieuw personeel

Meer weten? Download vandaag nog ons whitepaper of neem contact met ons op!

New Call-to-action

Stefan van Dorst

06 511 424 92

Powered by