Wat voor online werkplek heeft iemand binnen de zorg nodig om zijn of haar werk goed te kunnen doen? Dit is afhankelijk van de soorten applicaties die gebruikt worden  in de organisatie. Of iemands werk al dan niet locatie gebonden is. En waar de persoonlijke voorkeuren liggen.

De online Werkplek voor de zorg is een online portaal dat alle applicaties van een organisatie ontsluit. Zoals moderne SaaS-oplossingen tot legacy systemen. Bijvoorbeeld een roostersysteem, e-mail of EPD en ECD. Het portaal maakt het voor medewerkers makkelijk om bepaalde functionaliteiten in applicaties eenvoudig te kunnen gebruiken. Ongeacht welk device ze gebruiken. Denk aan een smartphone, tablet, laptop of desktop.

 

Want zeker voor zorgverleners geldt: mobile first. Met single sign-on hoeven ze slechts één keer in te loggen. Via de online werkplek voor de zorg krijgen zij direct toegang tot alle applicaties die zij nodig hebben voor het werk. Handig en efficiënt!

Door bovenstaande factoren te combineren hebben we vier typen werkplekken ontwikkeld. Deze sluiten aan bij de behoeften van zorgmedewerkers op locaties, ambulante zorgverleners, kantoorpersoneel, management en extern ingehuurd personeel.

Verschillende soorten werkplekken voor de zorg

Webwerkplek basis

Dit is de basis van de Online Werkplek voor de Zorg. Deze werkplek is specifiek ontwikkeld voor medewerkers die primair met een smartphone werken. Zoals ambulante medewerkers. De werkplek geeft online toegang tot SaaS-applicaties. Bijvoorbeeld het roostersysteem, het EPD of ECD en e-mail. De applicaties worden zo weergegeven dat ze goed te raadplegen zijn via het scherm van een smartphone.

Webwerkplek standaard

Deze werkplek is weliswaar ook prima te benaderen met een smartphone. Alleen deze werkplek is opgezet voor medewerkers die meestal met een groter scherm werken, zoals een tablet. De applicaties worden net wat anders weergegeven. Er past zo meer informatie op één scherm. Naast online toegang tot zorgapplicaties en Outlook biedt deze werkplek ook de toegang tot de Office web apps. Deze werkplek is vooral populair bij intramurale zorgmedewerkers.

Webwerkplek intensief

Dit is een werkplek die primair is opgezet om te benaderen met een laptop. Naast online toegang tot zorgapplicaties en Outlook biedt deze werkplek ook alle functionaliteiten van de Microsoft Office web apps. Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Deze werkplek is populair bij kantoormedewerkers, locatiemanagers, innovatiespecialisten en management.

Werkplek managed

Bij deze werkplek wordt de software lokaal geïnstalleerd. Waardoor applicaties als Microsoft Exchange, PowerPoint, Word of Excel worden weergegeven zoals mensen gewend zijn. En het is mogelijk om niet-SaaS-applicaties via deze werkplek te ontsluiten.

Contact_met_klant

Meer weten?

Wil je meer weten over de online werkplek voor de zorg? Neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.