Veilig vooruit: innoveren met vertrouwen

Kritiek infrastructuur zoals energie- en watervoorziening is een geliefd doelwit van cybercriminelen. Cyber security staat dus al decennia hoog op de agenda bij nutsbedrijven. De klassieke aanpak is om alles af te schermen en in eigen beheer te houden, zodat hackers nergens bij kunnen en data niet op het web kan belanden. Maar met de opkomst van Internet of Things (IoT), online samenwerken en het integreren en verwerken van grote hoeveelheden data uit honderden verschillende bronnen is die visie niet langer houdbaar.

Nu de cloud zijn intrede heeft gedaan in vrijwel alle IT-voorzieningen en ook in operationele technologie (OT) steeds belangrijker wordt, verschuift security van het beveiligen van systemen naar het beveiligen van data.

Daarnaast wordt het steeds belangrijker om te monitoren, te analyseren en snel in te grijpen bij problemen.

Nutsbedrijven moeten aan strenge en hele specifieke eisen voldoen wat betreft het bewaren en beveiligen van gegevens. Voor het veilig en gecertificeerd 7 jaar lang bewaren van meterstanden, bijvoorbeeld zijn traceerbaarheid en governance erg belangrijk. Om dat effectief, efficiënt en compliant te doen is de cloud ideaal, mits geïmplementeerd met een focus op security.

Cyber Security voor Utiliteiten bij Axians

Security is een integraal onderdeel van alles wat we doen bij Axians. We implementeren en beheren de oplossingen die zorgen voor vertrouwen, rust, compliance en continuïteit. Omdat awareness en kennisdeling bij security nog belangrijker zijn dan technologie, maakt training ook deel uit van ons aanbod.

Vanuit ons Security Operations Center (SOC) zorgt een team van ervaren security-specialisten dag en nacht dat systemen, verbindingen en applicaties van vele nutsbedrijven gemonitord worden. Zij kunnen, geholpen door geavanceerde data-analyse en AI, snel inschatten wat de aard en het risico van een bedreiging zijn en snel ingrijpen. Gaat het wel een keer mis? Ook bij disaster recovery zijn we er. Met geverifieerde backups die snel teruggezet kunnen worden, waardoor downtime tot een minimum beperkt wordt.

Voor onze securitydiensten werken we alleen met de marktleiders zoals bijvoorbeeld Gartner die identificeert. In intensieve partnerships met deze bedrijven wisselen we veel kennis uit. Zo zijn we altijd op de hoogte van de state of the art. Deze kennis, de nieuwste technologie, onze visie op ICT met de human touch en een absolute focus op jouw succes maakt Axians de beste partner voor jouw securityvraagstukken.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Cyber Security voor jouw organisatie? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht via onderstaand contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.