Security-aanvallen richten zich steeds vaker rechtstreeks op de data in plaats van op je systemen. Daardoor zijn onderwerpen als data-integriteit en privacy een prominentere rol gaan spelen. Die begrippen zijn inmiddels ook verankerd in wet- en regelgeving ter bescherming van persoonsgegevens. De ontwikkelingen vragen om een andere aanpak dan voorheen. Hoe waarborg je de beschikbaarheid van bedrijfsdata en zorg je ervoor dat de organisatie in deze veranderende omgeving te allen tijde veilig blijft? Axians helpt je stap voor stap een sterke security-architectuur op te bouwen.

Onze services op het gebied van security dekken het hele spectrum, van strategie en advies tot onderhoud, monitoring, response en disaster recovery. We monitoren en analyseren continu wie en wat er verbinding maakt met je netwerk. Geautomatiseerde controles zorgen dat alleen geautoriseerde, geverifieerde gebruikers toegang krijgen. Realtime aanvalsrespons en bedreigingsbeveiliging zorgt dat je voldoet aan interne en externe richtlijnen.

Security Incident and Event Management (SIEM) zorgt dat je altijd volledig zicht hebt op actuele bedreigingen. We verzamelen continu gegevens over infrastructuur, servers en applicaties en we detecteren kwetsbaarheden en aanvallen. We verzamelen ook forensische gegevens. Door die data te combineren met wat we weten uit openbare dreigingsdatabases hebben we een real-time beeld van de veiligheidsstatus van je hele landschap.

Om SIEM effectief te maken, moet het worden ingebed in een omgeving die de juiste capabilities, processen en mensen heeft. Wij doen dat in ons Security Operations Center (SOC). In een SOC wordt naast SIEM- ook EDR- en NDR-informatie preventief en reactief omgezet in concrete actie, volgens vaste procedures.

Onze Cyber Security Services oplossingen

Cyber Security volgens Axians

Het creëren van de juiste security-architectuur doen we samen met jou. Leidraad hierbij zijn de hand van vier bouwblokken: ‘bedenk het’, ‘bouw het’, ‘onderhoud het’ en ‘leer het’. We bedenken samen hoe security voor jou zou moeten werken. Daarbij zoeken we de juiste combinatie van componenten, zoals firewalls, Network Access Control, Intrusion Detection, e-mailgateways en SIEM. Vanuit ons Network Operations Center (NOC) en SOC onderhouden we vervolgens je security, terwijl we onze kennis, in trainingen en tijdens de samenwerking, overdragen op jouw mensen. Alles wat we doen draagt continu bij aan het samenstellen van een sterke security-architectuur. Met onze human touch zorgen we voor een IT-omgeving waarbij security-maatregelen naadloos aansluiten op je strategische ambities.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Cyber Security voor jouw organisatie? Stuur ons geheel vrijblijvend een bericht via onderstaand contactformulier.