Missiekritische communicatie op zee, op de weg en in een distributiecentrum

Nederland Distributieland drijft op de sector Transport & Infrastructuur. Axians kijkt op een brede manier naar deze markt. Het gaat om alles wat rijdt, vaart of vliegt en alle hubs daartussen die het mogelijk maken dat personen, goederen en energie (olie, gas en elektriciteit) de plaats van bestemming bereiken. We kijken zo breed omdat containerschepen, vrachtwagens en distributiecentra net zo afhankelijk zijn van betrouwbare spraak- en datacommunicatie als het openbaar vervoer, een windmolenpark op zee, of een super-de-luxe jacht. Door de bril van missiekritische communicatie bekeken hebben deze verschillende markten meer overeenkomsten dan verschillen.

Al deze markten vragen om spraak- en datacommunicatie met een flexibel en stabiel bereik. Ze vragen vaak ook om landelijk dekkende of zelfs wereldwijde ondersteuning als het gaat om onderhoud en beheer van de spraak- en datacommunicatienetwerken. Wij bouwen maatwerk oplossingen op basis van standaard bouwstenen. Want de overeenkomsten tussen de verschillende deelsegmenten zijn groot.

Een automatisch geleid voertuig (AGV) in de haven heeft dezelfde stabiele netwerk- en communicatiebehoeften als een zelfrijdende heftruck in een magazijn. En aan de communicatie op een containerschip op zee worden dezelfde hoge eisen gesteld als aan die van een gas- of olieplatform op zee. Bovendien geldt voor al deze organisaties dat het waarborgen van de veiligheid een topprioriteit is.

Tegelijkertijd zal het design van deze netwerken in alle situaties behoorlijk verschillen. Welke technologie zet ik het best in en in welke omgeving? Hoeveel antennes heb ik nodig en op welke locaties en hoogte moet ik die bevestigen? Welke bandbreedte en welke mate van netwerkbeveiliging is vereist in welke omgeving? En ga zo maar door. In de basis zijn de behoefte aan en noodzaak voor een stabiel netwerk voor data- en spraakcommunicatie hetzelfde, maar de praktijk van iedere klant vraagt om maatwerk. Axians heeft op basis van jarenlange kennis en ervaring daar de oplossingen voor in huis.

Onze oplossingen

  • Private LTE/ 5G

    Private LTE biedt gegarandeerde connectiviteit op een besloten netwerk dat onafhankelijk is van mobiele providers. Daarnaast wordt de stap naar private 5G interessant voor organisaties die maximaal de vruchten willen plukken van Industry 4.0.
    Private LTE/ 5G
  • Private Mobile Radio

    Private Mobile Radio biedt directe verbinding op afstand. Hierdoor realiseer je op een gebruiksvriendelijke manier 1-op-1 of groepsgesprekken; ideaal bij missiekritische communicatie!
    Private Mobile Radio
TEL_INFRA_BLOG_INDUSTRY_4.0
Blog

Industry 4.0 in transport of logistiek: sorteer voor op private 5G

Steeds meer transport- en logistieke bedrijven gebruiken Industry 4.0-toepassingen zoals drones, sensoren en camera’s om goederen te meten en processen te monitoren. Dit leidt tot meer M2M-communicatie en het gebruik van AGV’s, zelfrijdende vorkheftrucks en op afstand bestuurbare voertuigen. Lees  hier hoe je private 5G kunt toepassen in Transport of Logistiek!

TEL_INFRA_BLOG_communicatie_op_zee
Blog

Onderhoud voor communicatieoplossingen op zee beperken? Zo doe je dat.

Windmolenparken en olie- of gasproductieplatformen op zee worden steeds meer communicatiehubs, met spraak- en datacommunicatie tussen werknemers en de wal. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van IoT-data, die snel verwerkt moet worden.

Neem contact met ons op: