Het selecteren welke ERP-software voor je AGF-bedrijf geschikt is, is vaak een langdurig proces. De applicatie zal moeten beschikken over de juiste functionaliteiten, het is belangrijk om draagvlak te hebben vanuit de organisatie en het project moet financieel haalbaar zijn. En dat zijn slechts enkele van de belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder geven we je een aantal tips.

Kies ERP-software welke aansluit bij de doelstellingen van je bedrijf

ICT speelt tegenwoordig een belangrijke rol; het biedt allerlei mogelijkheden en er zijn legio voorbeelden waar inzet van technologie bedrijven een voorsprong heeft gegeven. Maar doordat er oneindig veel mogelijkheden zijn op software gebied, verlies je gemakkelijk de focus.

Het is essentieel dat de software aansluit bij de strategische doelstellingen van je AGF-bedrijf. Zet daarom eerst duidelijk de bedrijfsprocessen uit, en kies daar functionaliteiten bij. De succesverhalen komen van ondernemers die vanuit een eigen visie een organisatie hebben neergezet en technologie laten ondersteunen in dagelijkse processen. Zij starten met organiseren om vervolgens onderdelen te automatiseren. Alles gedreven vanuit een sterke visie.

Zorg voor ruimte en draagvlak op de werkvloer

De implementatie van nieuwe ERP-software vraagt dit inspanning van de organisatie. Draagvlak, een reële planning en een gezamenlijk doel dragen bij aan een succesvol project. Bespreek met de geselecteerde kandidaten hoe dit het best aan te pakken, zij kunnen namelijk vanuit hun ervaring met andere bedrijven goed meedenken. Kies voor een ERP-partner die met jouw bedrijf meedenkt.

Het in gebruik nemen van nieuwe software is een gezamenlijk project waarbij medewerkers van het bedrijf en medewerkers van de software partner zijn betrokken. Dit betekent dat er naast de dagelijkse werkzaamheden – de business blijft gewoon doorgaan – extra inspanningen worden gevraagd van de medewerkers. Dat is in veel situaties de meest onderschatte factor en één van de grootste valkuilen van dergelijke projecten.

The ‘human touch’

Bij Axians zijn mensen belangrijker dan technologie. De ‘human touch’ zorgt ervoor dat wij dicht bij onze klanten staan, dat Axians een betrokken partner is. Onze specialisten helpen met het stroomlijnen van processen en bij het optimaliseren van werkwijzen.

Kies je Axians als nieuwe ERP-partner, dan gaan wij als volgt te werk: eerst bespreken we hoe er wordt gewerkt, houden we soms een spiegel voor met de vraag of dat wel de juiste aanpak is en bepalen we samen welke manier van werken het best aansluit bij de nieuwe situatie, waarbij de ERP-software ondersteunt. Door goed gebruik zorgt de software voor minder handelingen, worden foutkansen verkleind en geeft het real-time inzicht in waar je als bedrijf staat.

Chapeau!

Je weet nu welke kant je op wil, maar de vraag is: bij wie? Hieronder laten we onze klanten voor zichzelf spreken, zodat jij, je opties beter tegen elkaar kunt afwegen:

Business Applications Groot- & detailhandel

De moderne veiling met de I-Fresh totaaloplossing

Rens Muskens, manager Finance & IT bij Veiling Zaltbommel: "We waren op zoek naar een partij die bekend is met de AGF-handel en waarmee we een langetermijnrelatie aan konden gaan."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Alle binnen- en buitenlandse werkprocessen in één systeem

Commercieel directeur van Q-Cape, Leo Stoker: “Voor we onze ERP software vernieuwden, werkten we met twee verschillende systemen. Dat was een inefficiënte situatie waarin het lastig was om in beide systemen hetzelfde beeld te krijgen.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Verpakker van spruiten kiest voor I-Fresh

Corstiaan Piek: “Veel bedrijven uit onze sector werken met Axians samen en Axians spreekt onze taal, dit geeft vertrouwen”.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Voorbereid op ERP implementatie dankzij proeftuin

Jan Bijleveld, directeur: “Door de implementatie van I-Fresh verwachten we dat er meer rust komt binnen de organisatie, doordat we processen beter onder controle hebben en minder brandjes hoeven te blussen. Dit levert een hoop tijdsbesparing op.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Optimaliseren van processen door inzet van I-Fresh

Mathieu Boots: “Doordat Gourmet flink is gegroeid worden onze processen steeds complexer. Met het nieuwe systeem kunnen we met dezelfde groep mensen een dubbele omzet aan.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Een enorme efficiencyslag met I-Fresh

Piet van Liere, directeur: “Doordat we zeer beperkt gebruik maken van maatwerk, kunnen we met I-Fresh in de toekomst eenvoudig upgraden naar de nieuwste Microsoft Dynamics versie."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Grip op marges dankzij I-Fresh

Laurent Jurvillier, Directeur: “Axians kent onze branche en spreekt dezelfde taal als wij.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Als de basis goed staat, maak je een enorme efficiëntieslag

Dankzij automatisering kan het personeel zich bezighouden met belangrijke zaken. Als de basis goed staat maak je een enorme efficiëntieslag, die naar mijn idee nog in de gehele AGF-branche gemaakt kan worden…
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Bud Holland is verlost uit het spinnenweb van overtollig maatwerk

“Met het zicht op de toekomst is vernieuwing noodzakelijk. Wij groeien en dus onze techniek ook, met I-Fresh.”
Lees meer