Fruit importeur Fruitpoint werkt sinds jaren naar tevredenheid met I-Fresh, de standaard ERP-oplossing voor de AGF, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Laurent Jurvillier, directeur Fruitpoint: “We hebben nu vooraf duidelijk inzicht in kosten inkoop, kunnen risico’s goed afdekken en nog beter verkopen.”

Andere grote spelers werkten al met nieuwe Microsoft Dynamics software en waren positief

Fruitpoint besloot in 2010 om van hun oude ERP-systeem af te stappen. Laurent: “Ons vorige systeem draaide nog op MS-DOS. Daarom zijn we rond gaan kijken naar een nieuwe oplossing. Andere grote AGF spelers, waaronder BUD Holland, werkten al met Dynamics NAV en waren hier positief over. Uiteindelijk stonden er twee NAV partners op onze shortlist, waarna de keuze is gevallen op Axians. Zij hadden de scherpste offerte.

Alle informatie beschikbaar op één scherm, dus het gebruiksgemak is hoog

De hoofdactiviteit van het in Capelle a/d IJssel gevestigde Fruitpoint is het verhandelen van ananassen; inkopen in Costa Rica en verkopen aan supermarktketens en groothandels in diverse Europese landen. Laurent vervolgt: “Per week worden tientallen containers verscheept. Hiervoor is het belangrijk om over ERP-software te beschikken waarin een goede partijenstructuur zit. We hebben geen voorraad, dus we moeten de vracht direct vanuit de inkooporder verdelen en verkopen aan onze klanten. Al deze informatie is beschikbaar op één scherm, waardoor het gebruiksgemak hoog is en we snel kunnen handelen. En met de transportmodule kunnen we transportorders eenvoudig aanmaken en klantspecifieke kosten- en bonussen beheren.”

De AGF branche heeft rumoerige tijden meegemaakt. De marges zijn vaak niet groot, dus goed inzicht in kosten, voor bijvoorbeeld invoer, opslag en dienstverlening in havens, is cruciaal. Met I-Fresh kunnen we gemakkelijk controleren of boekingen overeenkomen met onze voorcalculaties.

Axians spreekt dezelfde taal als wij

Laurent is tevreden over de samenwerking met Axians: “Onze partner kent onze branche en spreekt dezelfde taal.”

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden van I-Fresh ERP-software? Neem dan gerust contact met ons op via info.bs.nl@axians.com of bel ons op 088 – 988 90 85. We helpen je graag!