In de praktijk zien wij dat er nog wordt gewerkt met oudere versies van Dynamics NAV. Die oudere versies zijn uitgebreid met een aanzienlijke hoeveelheid maatwerk en add-ons die niet meer worden ondersteund. Bedrijven zien vaak op tegen de overstap naar een recente versie: Microsoft Dynamics Business Central 365. En dat is zonde, want het vernieuwen van de ERP software kan bedrijven juist helpen verder te groeien.

Onze upgrade methodiek staat in het teken van ‘terug naar de basis’. Microsoft heeft ten opzichte van oudere versies veel nieuwe functionaliteit aan de software toegevoegd, waardoor functionaliteiten die voorheen maatwerk waren tegenwoordig binnen de standaard beschikbaar zijn. Ook zien wij verouderde add-ons die overbodig zijn bij gebruik van een recente Dynamics versie.

Bestaand maatwerk analyseren en functionaliteiten vergelijken

Vaak krijgen wij de vraag of het oude maatwerk behouden blijft bij een upgrade. Het antwoord op die vraag is dat we dat onderzoeken door de maatwerk componenten te vergelijken met de standaard functionaliteiten van de nieuwe versie die gebruikt gaat worden. Wij kunnen binnen korte tijd maatwerk analyseren, functionaliteiten vergelijken en samen het gesprek te voeren over welke mogelijkheden er zijn om bepaalde gedeelten van het maatwerk technisch beschikbaar te maken voor de nieuwe versie.

Om gebruikers te overtuigen dat zij ook met de nieuwste versie de dagelijkse werkzaamheden kunnen uitvoeren, kennen wij een proeftuinfase. Daarin worden – in overleg met de gebruikers – enkele processen ingericht in de nieuwe software. Hierdoor ontstaat inzicht in hoe de manier van werken zal zijn en waar eventueel aanpassingen nodig zijn om de software werkbaar te maken. Dat kunnen aanpassingen zijn in het proces of in de software.

Feedback op de upgrade van onze klanten

Klanten die hun ERP software vernieuwden met een upgrade vanaf een oudere versie van Dynamics, gaven de feedback dat:

  • Microsoft veel nieuwe functionaliteiten heeft toegevoegd welke erg handig zijn;
  • De software herkenbaar is gebleven en door de hedendaagse look & feel prettiger werkt;
  • Flexibiliteit terug is en men snel kan inspelen op veranderingen en de business;
  • De kosten voor beheer en onderhoud zijn gedaald.

Als Axians zijn wij Gold Partner van Microsoft en leveren wij het ERP systeem Microsoft Dynamics Business Central, welke uit te breiden is met een speciale Add On voor de AGF: I-Fresh. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om mee te groeien? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! We sparren graag eens met je over de mogelijkheden.

Chapeau!

Je weet nu welke kant je op wil, maar de vraag is: bij wie? Hieronder laten we onze klanten voor zichzelf spreken, zodat jij, je opties beter tegen elkaar kunt afwegen:

I-Fresh AGF

Axians is de drijvende kracht achter RedStar 3.0

Axians is de drijvende kracht achter RedStar 3.0. Dit jaar viert tomatenspecialist RedStar haar 70-jarig bestaan. Uitgerekend tijdens dit jubileum wordt, na twee jaar hard zwoegen, het uitgekiende ERP-systeem ‘I-Fresh’ van Axians opgeleverd.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Tomatenspecialist Redstar plukt vruchten van digitalisering met I-Fresh ERP

'Het scheelt me zes uur per week aan administratieve rompslomp’, zegt een stralende Henri Lambriex, CEO van RedStar.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

De moderne veiling met de I-Fresh totaaloplossing

Rens Muskens, manager Finance & IT bij Veiling Zaltbommel: "We waren op zoek naar een partij die bekend is met de AGF-handel en waarmee we een langetermijnrelatie aan konden gaan."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Alle binnen- en buitenlandse werkprocessen in één systeem

Commercieel directeur van Q-Cape, Leo Stoker: “Voor we onze ERP software vernieuwden, werkten we met twee verschillende systemen. Dat was een inefficiënte situatie waarin het lastig was om in beide systemen hetzelfde beeld te krijgen.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Verpakker van spruiten kiest voor I-Fresh

Corstiaan Piek: “Veel bedrijven uit onze sector werken met Axians samen en Axians spreekt onze taal, dit geeft vertrouwen”.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Voorbereid op ERP implementatie dankzij proeftuin

Jan Bijleveld, directeur: “Door de implementatie van I-Fresh verwachten we dat er meer rust komt binnen de organisatie, doordat we processen beter onder controle hebben en minder brandjes hoeven te blussen. Dit levert een hoop tijdsbesparing op.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Optimaliseren van processen door inzet van I-Fresh

Mathieu Boots: “Doordat Gourmet flink is gegroeid worden onze processen steeds complexer. Met het nieuwe systeem kunnen we met dezelfde groep mensen een dubbele omzet aan.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Een enorme efficiencyslag met I-Fresh

Piet van Liere, directeur: “Doordat we zeer beperkt gebruik maken van maatwerk, kunnen we met I-Fresh in de toekomst eenvoudig upgraden naar de nieuwste Microsoft Dynamics versie."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Grip op marges dankzij I-Fresh

Laurent Jurvillier, Directeur: “Axians kent onze branche en spreekt dezelfde taal als wij.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Als de basis goed staat, maak je een enorme efficiëntieslag

Dankzij automatisering kan het personeel zich bezighouden met belangrijke zaken. Als de basis goed staat maak je een enorme efficiëntieslag, die naar mijn idee nog in de gehele AGF-branche gemaakt kan worden…
Lees meer