Een datavirtualisatieplatform

De hoeveelheid data in je organisatie neemt exponentieel toe en gegevens raken steeds meer verspreid over een complexe infrastructuur waarin cloud, big data en NoSQL meer regel dan uitzondering zijn. Terwijl de behoefte om data sneller en in real-time te kunnen analyseren snel toeneemt. Bestaande dataintegratie oplossingen kunnen deze ontwikkelingen niet meer bijbenen.

Datavirtualisatie maakt het mogelijk om gegevensbronnen te integreren en in real-time te ontsluiten, zonder data te repliceren – ongeacht de structuur, technologie of locatie.

Met een datavirtualisatieplatform creëer je als het ware een virtuele data hub die uniforme data services levert aan bedrijfsapplicaties en gebruikers zonder dat die de technische details, zoals locatie en formaat hoeven te kennen. Datavirtualisatie zorgt zo voor veel snellere toegang tot (nieuwe) gegevensbronnen.

Door data te virtualiseren uit geconsolideerde databronnen zoals data warehouses, verdwijnt bovendien de behoefte aan nog meer fysieke consolidatie en replicatie van data. Axians helpt je bij de keuze van het juiste datavirtualisatieplatform en een goede implementatie van zo’n platform.

Datavirtualisatie helpt je datagedreven te worden

De mate waarin datavirtualisatie je helpt om datagedreven te worden, is sterk afhankelijk van aanpak, organisatie, technische keuzes en de samenwerking tussen business en IT. Wil je weten hoe datavirtualisatie jouw organisatie op voorsprong kan zetten? Zoek je naar de juiste business cases? Heb je al besloten, maar zoek je naar de beste aanpak? Of wil je zelf een datavirtualisatie expert worden?

Of je nu een IT-professional, gebruiker of manager bent, mijn collega’s en ik stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking om al je vragen te beantwoorden.

Datavirtualisatie en ETL

Datavirtualisatie en ETL worden vaak onterecht lijnrecht tegenover elkaar gezet. Hoewel de oplossingen sterk verschillen, zijn ze in veel situaties vooral complementair aan elkaar. Datavirtualisatie vult het gat waar ETL tekortschiet doordat het repliceren van data simpelweg niet mogelijk is door de locatie of omvang van een gegevensbron.

Agile BI

Datavirtualisatie stelt je in staat om snel en flexibel te reageren op de vraag naar bruikbare informatie – meestal in de vorm van rapporten en dashboards. Met een datavirtualisatielaag kunnen je gebruikers snel rapporten ontwikkelen, weergaven eenvoudig wijzigen, naar originele gegevensbronnen verwijzen, en zelfs virtuele data marts bouwen.

Big data en cloud

Datavirtualisatie maakt het mogelijk om eenvoudig big data bronnen en cloud oplossingen te integreren met andere bronnen en bestaande data warehouses in één architectuur. Zónder data te verplaatsen of te repliceren. Daarnaast maak je met datavirtualisatie maximaal gebruik van de rekenkracht van onderliggende gegevensbronnen.

360 graden klantbeeld

Bouw een 360 graden overzicht van alle beschikbare informatie van klanten op door gegevensbronnen zoals relationele databases, bedrijfsapplicaties, cloud-gegevens, NoSQL-datastores, spreadsheets en (on)gestructureerde gegevens virtueel te integreren.

Data services

Creëer een centraal platform om dataleveringen binnen en buiten je organisatie efficiënter uit te voeren, flexibeler veranderingen door te voeren en met minder inspanning te beheren. Zo krijg je vat op de talloze datasets en afnemers binnen en buiten je organisatie. Je kunt eenvoudig inzichtelijk maken hoe datasets tot stand zijn gekomen, wie toegang heeft tot welke data en welke informatie precies wordt uitgevraagd.

Creëer orde en betrouwbaarheid

Hoeveel afnemers van data heb jij binnen en buiten je organisatie? Tientallen? Of misschien wel honderden? Allemaal met andere eisen en wensen over de structuur en inhoud van de dataset(s) die ze ontvangen. En waarschijnlijk hebben al die afnemers andere rechten met betrekking tot wat ze wel en niet mogen zien. Bij veel organisaties is hierdoor in de loop van de jaren een heel circuit ontstaan van dataleveringen in allerlei vormen en maten. Met datavirtualisatie creëer je orde en betrouwbaarheid in deze chaos aan datastromen!

Onze partners

Met Data Virtuality en Denodo werken wij intensief samen op het gebied van datavirtualisatie.

Contact_met_klant

Ook een datagedreven organisatie worden?

Heb je een vraag? Wil je met ons van gedachten wisselen? Heb je behoefte aan onafhankelijke experts die je concrete adviezen geven voor jouw specifieke situatie? Aarzel niet en neem contact met ons op!

 

Vul hier het telefoonnummer in waarop we je overdag kunnen bereiken. Bij voorkeur je mobiele telefoonnummer of je eigen doorkiesnummer.